free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kreatív vonalkódok

Borsa         Címkék: dizájn, japán, kishír, művészet, vonalkód 0 hozzászólás

Japán grafikusok a vonalkódban látták meg a művészi kifejezés terepét. Alkotásaik pedig nem a fiókba, hanem gyakorlati felhasználásra kerültek. Ilyesmiből kéne több.

A vonalkód hivatalosan olyan gépek által optikailag leolvasható kód, ahol különböző vastagságú, függőleges, világos és sötét közök, illetve vonalak meghatározott váltakozása fejezi ki az információt. Bár azt hihetnénk, hogy a benne található fekete vonalak a hasznosak, azonban a valóságban éppen, hogy a fehérek, hiszen ezekről verődik vissza a leolvasó által kibocsátott impulzus. Egy japán dizájnstúdió grafikusai megelégelték a szinte már minden árun ott figyelő vonalkód unalmas szigorúságát és úgy döntöttek, hogy bájosabbá és változatosabbá teszik. 

http://thepompomist.files.wordpress.com

A D-Barcode vonalkódjai egytől egyig nagyon eltalált kis alkotások. Ez azonban nem megy a funkcionalitás rovására, hiszen minden grafika úgy készült, hogy attól maga a kód még ugyanúgy leolvasható maradjon. Mindennek pedig meg is lett az eredménye, ugyanis az ötlet nem rekedt meg kedves művészi kezdeményezés szintjén, hanem vevőt is találtak rá és ma már gyakorlatban is használják.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés