free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Trendkívüli ruhák

Pácsonyi Daniella         Címkék: bolt, divat, klasszikus, ruha, trendi 0 hozzászólás

Ne essünk kétségbe, ha már totál elegünk van abból, hogy minden boltban ugyanazokat az éppen menő cuccokat látjuk. Fellelhetők a régi, kedvenc fazonok is.

Sokan közülünk fittyet hányak az aktuális divatirányzatokra, trend ide trend oda, hosszú éveken keresztül ugyanazokat a fazonokat szeretik hordani, és ha már megjavíthatatlanul elhasználódik a kedvencük, nincs mese, újat kell belőle szerezni. A kérdés csak az, hogy merre keressük a "trendkívüli" darabokat… A nagy divatmagazinok gondosan leírják, hogy hol találunk csőnadrágot, és platformcipőt, de arra egyetlen szaksajtó sem tér ki, hogy a nagy klasszikusoknak melyek a legtutibb lelőhelyei. Mi útra keltünk és körbenéztünk a piacon.

Szerencsénkre a Rákóczi út igazi aranybánya, a "nem trendi" ruhadarabok tekintetében. Ha pedig cipőre vágyunk, akkor mindenki figyelmébe ajánlom a Baross téren található nagy múltú Corso cipőboltot.
 
Trapéznadrág

Amikor a trapéznadrág hosszú évek után ismét divatba jött, a mamám semmiképpen sem volt hajlandó megválni a jól bevált világoskék, egyenes szárú nadrágjától. Most meg úgy állunk, hogy a trapéz kiment a divatból, az egyenes szár meg ismét hódit, de teljesen mindegy is, mert a mamám jelenleg a trapézhoz ragaszkodik.Szóval, a lecke fel van adva. Elkeseredésre semmi ok, Kínában a szorgalmas varrónők még mindig ontják magukból ezeket a darabokat, ezért nem kell mást tenni, mint ellátogatni a legközelebbi Juan Tuang boltba, bátrabbaknak pedig a kínai piacra.
 
Magas derekú nadrág


Ez a fazon a kilencvenes évek sztárdarabja, és soha még egy nadrág nem kreált akkora feneket, mint ez a darab. Ennek ellenére sokan nem tudnak lemondani róla. Ha szövetből készült nadrágra vágyik valaki, akkor a legjobb, ha ellátogat a Skála üzletlánc valamelyik üzletébe, leginkább a Városkapu üzletházat ajánlom figyelmetekbe, itt egyébként igazi kincsekre bukkanhatunk.Annak pedig, aki farmerre vágyik, maradnak a jól bevált turkálók, és ha nem akar lesre futni, látogasson el a Keleti Pályaudvar és az Astoria között található Tuti-Turiba. Ez a turkáló három szinten próbálja meg kielégíteni az odalátogatók igényeit, és be kell vallani, nem kis sikerrel. Még egy vérbeli szkeptikust is rabul tud ejteni ez a hely, az indiai szárin át, a csillogó estélyiig mindent megkaphatunk, amit csak szeretnénk, az árakról pedig tényleg teljesen felesleges beszélni.
 
Egyenes szabású lábszárközépig érő szoknya.

Borsamunkatárs kifejezett kérése volt ennek a már-már eltűnőben lévő darabnak a felkutatása. Megnyugtathatom, aggodalomra semmi ok, az STB-ben (Hajós utca) több ilyen szoknyával is találkoztam. Ha pedig az ottani kínálat nem lenne megfelelő, marad a jól bevált turi.Tudom, hogy vannak örök klasszikusok, de ez a fazon tényleg kevés nőnek előnyös, helyette próbáljatok ki egy-egy térdig érő darabot. Csináld magad csajok próbálkozhatnak kilencvenes évekből származó Burda magazinnal is, mert egy ilyen szoknya elkészítéséhez nincs szükség csodára.
 
Hosszú kötött pulcsi és felső


Manapság a felsőrészek és pulóverek alig érnek túl az ember köldökén, ráadásul a csípőnadrágok sem takarják a derekat és a hasat. Igaz, hogy ez a fazon nem ment ki a divatból, de az igazat megvallva, igen nehéz megfelelő hosszúságú találni, megfázni meg ugye senki sem akar. Ezért alternatív megoldásként maradnak a tunikák vagy az A-vonalú miniruhák, de sajnos ez sem tökéletes megoldás. 

 

Ezek a darabok ugyanis nem mindenkinek állnak jól, ráadásul egy rendes valamire való csípőig érő pólót nem helyettesítenek. A helyezet az, hogy egy két nagyobb áruházban találunk ilyen pólót vagy pulcsit, de mivel sokan keresik, nagyon kell igyekezni, mert elkapkodják. A legjobb lelőhely a Zara, mert itt olcsóbb és drágább darabokat is találhatunk, viszonylag nagy választékban.
 
Körömcipő – nem a lábgyilkos fajtából

Mindannyian emlékszünk a kockaorrú, tömbsarkú cipőcsodákra, amelyek ugyan nem a cipőipar legszebb darabjai, de kétségkívül kényelmesek és tyúkszembarátok. Ha valaki ilyenre vágyik, akkor egyrészt marad a jól bevált kínai piac, vagy a gyermekkorunkból ismert jó öreg Corsó áruház. Elkeseredett cipőkeresőknek cseppet sem kell tartaniuk a kudarcoktól, mert a Jászai Mari tér és az Oktogon között számtalan olyan cipőboltot találhatnak, ahol kedvükre válogathatnak a kevésbé mutatós, de annál kényelmesebb cipők közül.Trendek jönnek, trendek mennek, de ha jól belegondolunk, akkor csak nagyon keservesen tudunk megválni a kedvenc, jól bevált darabjainktól. Nemcsak a ruháinkkal vagyunk így, én például évekig használtam WU2 sampont, pedig akkor már régen jojobával és B5-provitaminnal kellett volna táplálni a hajamat.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés