free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Pikáns epres saláta

nemisbéka         Címkék: avokádó, eper, kruton, recept, saláta 0 hozzászólás

Az epret legtöbben porcukorral, vagy tejszínhabbal esszük, de salátában is nagyon finom. Nemisbéka oregánóval, sajttal, chilivel és avokádóval tálalja nekünk.

Tavasz, zöldek, friss ízek és eper, eper, eper minden mennyiségben. Általában édes változatai kerülnek előtérbe, pedig salátába is nagyon finom. Próbáltam egy olyan változatot összehozni, amelynek alapanyagai, ízei és textúrái kiegyensúlyozzák egymást: édes-csípős-sós, krémes-ropogós, lédús-száraz összetevők játszanak egymással. 

Hozzávalók

10 dkg eper
két maréknyi rukkola
12 oregánós kruton
10 dkg kemény kecskesajt
1 kk. olívaolaj
2 kk. chiliszósz (én az Oil&Vinegarban vettem, ami otthon még nincs, de bármilyen csípős szósz jó hozzá)
1 avokádó

A rukkolát a tányérokra szórom, és ráteszem az oregánós krutonokat -ha nincs kéznél kruton egy felkarikázott kiflit kenjünk meg mindkét oldalán olívaolajjal és szórjuk meg egy kevés oregánóval, forró sütőben süssük ropogósra és hagyjuk kihűlni.  Ezután a tányérra pakolom a negyedelt epreket, a darabokra vágott avokádót is.



Egy serpenyőt kikenek olajjal és a vastagabb háromszögekre/hasábokra vágott sajtot rövid ideig mindkét oldalán grillezem, majd átpakolom a salátára. Végül chili szósszal megcsöpögtetem (óvatosan...). Egyszerű, gyors vacsora, vidám színekkel, két személyre.



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés