free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

2008-as napszemüveg trendek

Borsa         Címkék: arc, divat, fej, nap, szemüveg 0 hozzászólás

Egy jól kiválasztott napszemüveg hosszú éveken keresztül a legjobb barátunk lehet. Azonban a megfelelő darab kiválasztásakor számos szempontra oda kell figyelni.

A napszemüvegek legfontosabb funkciója – amellett, hogy öltöztetnek -, hogy megszűrjék a fényt, ehhez pedig nem mindegy, hogy milyen színű lencsét választunk. A sárgás árnyalatú lencsék élesíthetik a látásunkat, mivel ez a szín erősíti a kép élességét. A barnás napszemüvegek adják vissza leginkább a valós színeket, ez a szín okozza a legkevesebb érzéki csalódást, és erősíti a kontrasztokat. A zöld lencsék tompítják legjobban az éles fényeket, és igen jól pihentetik a szemet. Azonban az igazat megvallva szemüvegvásárláskor, szinte kivétel nélkül mindig a keret fazonja a döntő érv, pedig egy rossz minőségű lencse több kárt okozhat, mint hasznot.


Nézegess 2008-as napszemüvegeket

A sötét lencse mögött a pupilla kitágul, és beengedi a fényt, a káros és az ártalmatlan sugarakat egyaránt, ezért fontos, hogy mindig jó minőségű szemüveget válasszunk, a túlságosan olcsó, bizonytalan eredetű szemüvegek igen kellemetlen meglepetéseket okozhatnak. Ez viszont nem azt jelenti, hogy minden drága keret egyértelműen jó minőségű is egyben. Aki kételkedik a szemüvegét illetően, az idén tavasszal díjmentesen tudja bevizsgáltatni számos optikai szaküzletben.


Kinek, mi


Azt, hogy kinek milyen keret áll jól, az arcformája határozza meg leginkább, ezért fontos, hogy mindig több keretet próbáljatok fel. A szögletes arcra a kiálló arccsont, a hangsúlyos áll, és a széles homlok jellemző, az áll és az arccsont nagyjából egyforma széles. Ezért az ilyen fejformával megáldottak akkor járnak a legjobban, ha nem feltűnő, hanem inkább decens darabot választanak magunknak. A kerek lencsék tompítják az erősebb vonásokat, lágyítják az arc vonalait, a vékony szár pedig nem szélesíti tovább az arccsontot. A széles és nagy keretek nekik nem igazán ideálisak. Próbáljatok olyan szemüveget találni, ami minél feljebb "ül" az orrnyergeteken, mert ez az apró trükk optikailag nyújtja az arcotokat.
 


Az alacsony homlok és a telt orca a kerek arc legfontosabb jellemzői. A homlokot, a járomcsontot és az állat, egy képzeletbeli kör keretezi. A megfelelő keret kiválasztásakor arra kell figyelni, hogy optikailag kellőképpen, nyújtja-e az arcot, mert egy elsőre ideálisnak látszódó keret, igazi kugligolyóvá tudja varázsolni az egyébként arányos arcunkat. A legjobbak azok a fazonok, amelyek szélesítik a szem vonalát, így az arccsont keskenyebbnek fog tűnni. A szemöldök fölött végződő keretek is jól mutatnak a kerek arcon, és bátran próbálkozhattok szögletes és vastag keretekkel is.

Ha szív alakú az arcod, akkor a homlokod viszonylag széles, az állad pedig vékony, pont, mint egy szépen megformált szív. A jó szemüveg tompítja a homlok és az áll közötti kontrasztot, és optikailag szélesíti az orcát. Kicsi vékony, könnyű keretek a legmegfelelőbbek ehhez az arcformához, de lehet rajtuk diszkrét díszítés is. A legfontosabb szabály, hogy a kiválasztott keret ne legyen szélesebb, mint az arcunk, és ne legyen túl magasan, mert ilyen esetekben az arc felső része túl nagy hangsúlyt kap.Az ovális arc minden szemüvegkereső álma, akár még azt is mondhatjuk, hogy ez az ideális arcforma. Hosszában három, szinte egyenlő részre lehet osztani, a hajtőtől a szemöldökig, a szemöldöktől a orrcsúcsig, és végül az orrtól az állig. Az arc szélessége, pedig egyharmada a hosszúságának. Ha ilyen arcformával áldott meg minket a sors, akkor nagyjából bármilyen szemüveget felvehetünk, nagyon nem fogunk hibázni. Csak azt kell eldöntenie, hogy Heidi Klumra, vagy Angelina Jolie-ra szeretne hasonlítani.

Ha valakinek kicsi a feje az próbálja meg messziről elkerülni a nagy és hangsúlyos kereteket, mert az pont úgy fog tűnni, mintha egy törpe ellopta volna Gulliver szemüvegét. A "nagyfejűek" pedig ódzkodjanak a kis keretektől, mert könnyen olyan hatást kelthetnek, mintha kinőtték volna.Akik vezetnek, azok különösen figyeljenek oda, hogy milyen keretet választanak, mert a vastag szár akadályozhatja a látás, ezért mindig próbáljátok ki, hogy elég kényelmes-e és kiláttok belőle.

A másik, amire érdemes figyelni, hogy a szemüveg passzol-e a ruhatárunkhoz, hiszen sok esetben egy-egy keret ára a csillagos eget is elérheti, és elég kevesen engedhetjük meg magunknak, hogy egy szezonban többet is vásároljunk. Ezért ha valakinek az alap ruhatára leginkább a sportos darabok, akkor a legjobb, ha elkerüli a strasszos csillogó kereteket, mert ezek nem nagyon illenek bele a képbe. A legpraktikusabb választás egy decens, de mégis hangsúlyos keret, mert ez minden öltözékhez tökéletesen illik, ráadásul öltöztet is.Az idei szezonban a hangsúlyos sötét keretek az igazán favoritok, a korábbi években szinte mindent strasszok borítottak, csillogott-villogott a fél város. Mostanra a letisztultabb formák hódítanak igazán, a kristály díszítésekkel csak elvétve találkozhatunk. Az évek óta kedvencnek számító repülős fazon, idén is előkelő helyet követelt ki magának a divatvilág képzeletbeli ranglistáján. Fehér és egyéb világos színű kereteket is kínálnak a boltok, de ezek csak néhány arcformához állnak jól, és sok közülük igencsak sápaszt.

Köszönjük a foollhardynak a szemüvegket! LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés