free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szike nélkül szépülni

Borsa         Címkék: botox, kés, műtét, plasztika, szike 1 hozzászólás

Egyre népszerűbbek a plasztikai műtétet helyettesítő, kevésbé durva kezelések. Úgy tűnik, pár éven belül egy botox kezelés ugyanolyan lesz, mint elugrani a fodrászhoz.

Az elmúlt években a tudósok gyakorlatilag minden népszerű plasztikai beavatkozásra fejlesztettek nem műtéti alternatívát. A Guardian újságírója annak járt utána, hogy mennyire elterjedtek, elfogadottak és biztonságosak ezek az eljárások, és vajon mi a jövőjük. Kétrészes cikksorozatban járjuk körbe a témát.

Miután Fiona Durkin átesett egy száj- és szemkörnyék-fiatalító kozmetikai beavatkozáson, az eredmény annyira finom lett, hogy még az édesanyja sem vette észre. "Bár a látása bevallottan nem a legjobb" - mondta nevetve Durkin. "De általában az volt a tapasztalatom utána, hogy az emberek azt mondták, igazán jól nézek ki és azt hitték, hogy szabadságon voltam. Ettől megkönnyebbültem, mivel nem akartam úgy végezni, mint egy felfújt pisztráng, akinek elrontották az arcfiatalító műtétjét."

www.awfulplasticsurgery.com

Mind láttunk már olyan nőket, akikre Fiona célzott: olyanok, mint Jocelyn Wildenstein, a feltűzött mosolyukkal és a babzsák ajkaikkal, melyeket barbár módon kezelt szike öntött formába. Meg a 21 éves bikinis partcicák az elfuserált zsírleszívásukkal, vagy a girhes celebnők, akik úgy néznek ki, mintha két grapefruit dagadna a Versace-ruhájuk elülső részén.

Durkin, a 37 éves PR-igazgató elutasította, hogy kés alá feküdjön. Ő is azon körültekintő nők egyre növekvő táborába tartozik, akik húzódoznak a sebészeti eljárásoktól. A durva beavatkozások és a kiszámíthatatlan eredmények egyre csökkentik a plasztikai műtétek népszerűségét a nem-műtéti eljárásokkal szemben. Ahelyett, hogy keresztülmennének egy általános érzéstelenítésen, egy hosszadalmas operáción és egy hosszú és fájdalmas lábadozások, az olyan nők, mint Durkin, gyorsabb és kíméletesebb módon szeretnének megszabadulni az apróbb szépséghibáiktól. Ezek az eljárások voltaképpen olyanok, mint a felöltőkártyás mobiltelefonok: nem kell számlás előfizetést vásárolnod ahhoz, hogy telefonálhass.


Számos újfajta eljárás van a piacon: bőrhámlasztás, lézeres kezelések, injekciók. Persze mindegyik azt ígéri, hogy biztonságosabb, mint a korábbiak. Ezek a beavatkozások gyakran fájdalommentesek és tapasztalt orvosok hajtják őket végre, alig néhány perc alatt. Kevésbé drágák is, mint a plasztikai műtétek és az eredményük is finomabb. "Fokozatosabb a hatásuk, mint az sebészeti eljárásoknak" - mondta a londoni Cranley Clinic bőrgyógyásza, Dr Nick Lowe . "A páciens reakciói alapján tudják beállítani és végül sokkal természetesebb az eredmény."

Ez volt Durkin tapasztalata is. Miután tájékozódott a témában, két bőrgyógyászt is talált, akikben meg mert bízni. "Feltöltő injekciók seftségével szabadítottak meg a szem alatti ráncaimtól, a homlokomba került némi Botox, az ajkaimra pedig kozmetikai tetoválás."Angliában, a Mintel piackutató vállalat mérései szerint a nem műtéti úton végzett szépészeti beavatkozások száma az elmúlt évben megkétszereződött. Amerikában 1997 óta 754 százalékos növekedést mutatnak a nem sebészeti eljárások, míg a műtétiek csak 114 százalékost. Az elmúlt évben többek között a Botox- és a mikrodermabráziós kezelések (mechanikai bőrfiatalítás) tették ki az elvégezett, 9.594 millió nem sebészeti szépészeti beavatkozást, szemben azzal, hogy plasztikai műtétből "csak" 2.106 milliót hajtottak végre. A növekvő tendencia tehát egyértelműen kimutatható. "Azt gondolom, hogy a nem sebészi eljárások népszerűsége meg fogják előzni a plasztikai műtétekét" - véli Dr Lowe. "Azt nem hiszem, hogy valaha is teljesen felváltják majd, de kisebb problémák esetén elkerülhetők a műtétek.”

Az elmúlt évtizedben a tudósok gyakorlatilag minden elterjedt plasztikai beavatkozásra fejlesztettek nem műtéti alternatívát. Arcfelvarrás helyett például használhatók a feltöltő injekciók, az elszíneződéseket lézerrel távolthatják el, mellplasztika helyett pedig ott a Macrolane injekció.

Miközben pedig ezek az eljárások egyre biztonságosabbakká és népszerűbbé válnak, a kulturális elfogadottságuk is nő. "Olyan ez, mint egy hajvágás csak kevésbé ijesztő" - jegyezte meg Nicola Moulton a Grazia magazin igazgatója. “Az emberek nem szívesen vallják be, ha arcfelvarrásuk volt, mert azzal a végletekig hiúnak tűnnének. Ezekről a beavatkozásokról viszont sokkal inkább hajlandóak beszélni."

Minél elfogadottabbá válnak ezek az eljárások, annál nagyobb lesz a nyomás a szolgáltatókon, hogy lejjebb vigyék az árakat és ezzel még több ember számára váljanak hozzáférhetővé a beavatkozások. Egy elfoglalt nő két tárgyalás között be tud ugrani a kozmetikusához egy Botox-injekcióra, és már az ebédidőben elvégzett mellnagyobbítás elképzelése sem túlzó.

1. Szike nélkül szépülni
2. Nyomás, szégyenkezés, szabályozásLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés