free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Utazás a testben

Borsa         Címkék: anatómia, élet, hollandia, múzeum, test 0 hozzászólás

Egy újonnan nyílt, hollandiai múzeum arra vállalkozik, hogy úgy ismerteti meg velünk testünk anatómiáját, hogy annak hatására jobban tiszteljük majd azt, mint korábban.


A hollandiai Oegstgeest városának határában, az autópálya mellett, egy hatalmas, félig üvegkalickába zárt, komor kőember ücsörög. Az objektum nem más, mint az emberi test anatómiáját sajátos módon bemutató Corpus múzeum és élménypark, mely március óta látogatható.

Az épület belső terei élethűen modellezik az emberi test belsejét. A látogatók az alak lábfején lévő seben keresztül juthatnak be. Miközben egy mozgólépcsőn elindulnak felfelé, láthatnak egy ismertetőt arról, hogy mi történik akkor, ha egy szálka átszúrja a bőrt. Feljebb jutva beülhetnek például az Uterus moziba, ahol megtekinthetnek egy filmet a spermiumok versenyfutásáról a méhbe, majd bemutatják a magzat fejlődését is. Az előadás végeztével a teljes termet hidraulikus szivattyúkkal emelik feljebb, hogy ott a gyomorral, a belekkel, az emésztés folyamataival ismerkedhessenek a vendégek.

www.funnbee.com

Még feljebb haladva aztán jön  a szív, a tüdő, a gége, a száj, az orr, a szem és a fül, majd a legfelső emelet, az agy.  Útközben a gyerekek különféle játékokat is kipróbálhatnak, például egy szimulátor segíségével gyilkolászhatnak baktériumokat. Eközben a felnőttek megmérethetik a vérnyomásukat, a pulzusukat és a testtömegindexüket.

A projekt ötletgazdája egy Henri Remmers nevű üzletember, aki 31 millió dollárt fektetett a megvalósításba és elnyerte a Holland Egészségügyi Minisztérium támogatását is. Remmers a sajtónak úgy nyilatkozott, reméli, hogy az emberek ebben az egyedülálló múzeumban megismerik annyira a testüket, hogy azután jobban tisztelik majd.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés