free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Glamour smink

Borsa         Címkék: csillám, glamour, rúzs, smink, szempilla 6 hozzászólás

Az év egyik legmenőbb smink trendje a glamour smink, jó példa erre Amy Whinehouse. Aki most figyel, a következő buliban már igazi dívaként tündökölhet.

A glamour smink az év egyik legmenőbb sminkdivatja.  Akinek ez az elnevezés nem mond semmit, az gondoljon a Moulin Rouge táncosnőire, Marilyn Monroe-ra, vagy Amy Whinehouse-ra. Igazi díva sminkről van tehát szó. Megmutatjuk, hogy készül.
Hallottam egyszer, hogy egy nő önironikusan nem azt mondta, hogy "megyek kifestem magam", hanem, hogy: "rajzolok magamnak arcot". Nos, a glamour sminkkel kapcsolatban ez a mondat kétszeresen is igaz lehet. Nem csak azért, mert a tökéletes ívet a szem fölé rajzolni valóságos rajzművészet, hanem azért is, mert a vörös ajkakkal együtt, ennek a sminknek a viselője szó szerint új arcot kap. Ennek megfelelően viselni is tudni kell, aki kínosan érzi magát egy ilyen csillogó, tündöklő, buja külsővel, az válasszon szolidabb sminket.


Nézd meg, hogy készül a glamour smink!

A glamour sminknek már az alapozás is fontos része, hiszen ez a smink a makulátlan, fehér, teljesen matt arcbőrrel érvényesül igazán. Mivel ilyet kevesünknek adott a természet ajándékba, ezért muszáj megdolgoznunk érte. Tehát, cél a porcelánszerű babapofi, ennek megfelelően világos alapozót használjunk, tüntessük el a szem alatti karikákat, fixáljuk porpúderrel, és egy ecsettel söpörjük le a felesleges púdert. Pirosítóból natúr árnyalatot válasszunk, és a járomcsontra, valamint a szemöldökcsontra is tegyünk belőle.Mielőtt nekiesnénk szemünknek, fésüljük át szemöldökünket. A szemfestést Borsasminkes azzal kezdte, hogy a szemzugba felvitt világos színnel optikailag távolította modellünk szemeit, majd a szemhéjra és a szem alá a szem sarkától indulva lila színt tett - mert lila felsőt viselt a modell -, hogy ezzel nagyítsa a szemet. A hatást erősíthetjük, ha a szem sarkát tovább sötétítjük, sminkesünk fekete szemfestékkel árnyalta az imént felvitt lilát. Végül a szemhéj felső részére, a szem-mozgóra - hogy ezzel a frissen elsajátított szakszóval éljek – világosabb, gyöngyházfényű lila szín került.Ezután következett a mérnöki precizitást igénylő glamour vonal felrajzolása. Sminkesünk ecsetes, zselé alapú tust használt, ami nem olyan folyékony, így precízebben lehet felvinni a szemre. A vonalat nem pont a szem belső sarkánál, hanem kicsit kijjebb kezdte el húzni, közvetlenül a szempillák tövénél, majd a szem sarkánál felfelé kanyarította. Az, hogy pontosan milyen legyen a hullámvonal, szemünk formájától függ, hiszen akinek úgynevezett "lefelé néző" szeme van, annak jobban kell csalni, hogy elérje a megfelelő cicás hatást.

A glamour sminknek még a nevében is benne van, hogy ez egy rendkívül csillogó, fénylő, ragyogó smink. Borsasminkes megemlítette, hogy, ha lenne nála strassz, még azt is biggyesztene a szem sarkába. Strassz híján "csak" csillám került rá.  A csillámport óvatosan hintsük, mert mindenhova repül. Legjobb, ha képesek vagyunk arra a nyaktörő mutatványra, hogy fejünket kissé hátrahajtva szórjuk szemhéjunkra a port. Ezután pedig előre dőlve kezdjünk heves pislogásba, hogy a földre potyogjon a felesleges csillám. Így elkerülhetjük, hogy amint felpakoljuk, a fele a szem alatt és az orcánkon kössön ki.Ha ügyesek vagyunk,  mostanra  már igazi macskaszemek néznek ránk vissza a tükörből, de a pontot az i-re a szempillák kiemelése teszi fel. Megelégedhetünk egy alapos szempilla spirálozással is, de, ha feltett célunk, hogy képesek leszünk pusztán szempillánk rebegtetésével huzatot kelteni, akkor próbálkozhatunk műszempilla felragasztásával is. Ezt azonban csak gyakorlott, és jó kézügyességgel megáldott Borsaolvasóknak ajánljuk, mert, ha félre sikerül, akkor az egész szemfestést kezdhetjük előröl.A glamour smink része a szexi, élénk, vöröses ajak. Miután sminkesünk, bordó ceruzával kontúrozta, korrigálta a száj vonalát, hasonlóan érzéki, vörösbor árnyalatú rúzst tett modellünk ajkára. Szájfényt már nem is használt. Az összhatás így is kellőképpen feltűnő. Ezt a színpadias díva sminket nehéz figyelmen kívül hagyni!
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés