free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Virágbombát a lakásba!

Borsa         Címkék: dekoráció, dísz, nappali, tavasz, virág 0 hozzászólás

Mindig rohanunk, ha a szabadban is vagyunk, akkor is csak a koszos várost látjuk. Ha nem jutunk ki a természetbe, hozzuk be a lakásunkba. Virágdíszt bárki tud készíteni.

Többet süt a nap, a fák egyre zöldebbek, a parkok barátságosabbak, a tavasz végérvényesen megérkezett a városba - na és a nappalidba? Itt az ideje, hogy az otthonodban is kitavaszodjon, dobd fel a lakásod pár saját készítésű virágdísszel. A Borsa összegyűjtötte a legjobb tavaszi ötleteket, amikkel az egész lakás hangulatát pillanatok alatt megváltoztathatod.

Egy szép asztaldísz, vagy egy vendégváró virágkoszorú az ajtón igazi tavaszi hangulatot képes varázsolni a lakásban, sőt, garantáljuk, hogy a tulipánok, orgonák és boglárkák látványa rád is pozitív hatással lesz. Tapasztalatból tudjuk, hogy az ember sokkal energikusabb, ha körülveszi magát a tavasz színeivel, kellemesebben indulnak a reggelek, és jobban esik délután a hazatérés is. Tavaszi virágdíszekkel telepakolni a lakást ráadásul nem is drága mulatság, különösen, ha te magad készíted őket. A virágok ilyenkor sokkal olcsóbbak, mint télen, a díszekhez szükséges ágakat vagy gallyakat pedig gyakorlatilag bárhol beszerezheted.

Tóth Judit

A díszkészítéshez nem kell különösen jó kézügyesség, egy kis fantáziával bátran kombinálhatod a színeket, zöldet, sárgát, pirosat, fehéret, lilát vagy akár cikláment, a friss tavaszi virágok, ugyanis bármilyen kombinációban jól mutatnak egymás mellett. Virágkötészeti remekművet nem könnyű készíteni, az egyszerűbb díszekkel viszont akár te is megpróbálkozhatsz.

Kedvenc virágkötőnk, Rigó Márta szerint kézügyessége és kreativitása mindenkinek van, csak bíznia kell magában. Márta egy hangulatos virágboltot vezet a Hajós utcában, ahol eddig még sosem láttunk szegfűt. Nemes boglárkát, pipacsot és formatervezett rózsát viszont annál inkább. A frappáns nevű Másvirágban a gyönyörű virágok mellett mindig találni egy-két kincset is, virággal tömött kaspót, hortenziával, levendulával díszített ajtódíszeket és egyéb apróságokat, ezért nem is volt kérdés, hogy Mártától kérünk tanácsot mielőtt díszkészítésbe fogunk.

Vegetatív tál
Hozzávalók:

1 magasabb kaspó
tűzőhab (oázis)
hosszú faágak (pl mogyoró, cseresznye vagy szilvaág)
egy csokor borostyán

Ára összesen: körülbelül 3500 Ft.
A vegetatív, azaz élő növény nélküli dísz elkészítése nagyon egyszerű és gyors, ráadásul alig kell hozzá valami. A tálba gyümölcsfaágak, illetve szebb formájú gallyak, veszők kerülnek, amiket a virágboltokban, vagy akár a nagymama kertjében is beszerezhetsz. Márta szerint ehhez a díszhez kezdők is bátran hozzáfoghatnak, hiszen gyakorlatilag nem lehet elrontani. A vegetatív tálhoz egy magasabb kaspóra lesz szükséged, a hosszabb faágak ugyanis nem mutatnak jól, ha túl alacsony tálba teszed őket. A kaspót először béleld ki az előre beáztatott tűzőhabbal - ezt bármelyik virágüzletben, vagy hobbi boltban beszerezheted - majd kezdd el beleszúrni az ágakat.A gallyak végét átlósan vágd le, hogy könnyebb legyen őket a habba tűzni. Fontos, hogy a legmagasabbal kezdd, ezt tűzd bele először, ezután jöhetnek szépen sorban a rövidebbek. Ha az ágakkal kész vagy, néhány szál bokrosabb növénnyel takard el az oázist. A borostyán és a hukk- a rénszarvasok kedvenc eledele – ideális erre a célra, ezek akkor is jól mutatnak a tálban, ha már kiszáradtak, de a takaráshoz választhatsz mohát, vagy kisebb, sűrűn elágazó gallyakat is. Igazi tavaszi hangulata lesz, ha egy-két bimbós gyümölcsfa ágat is a gallyak közé szúrsz, ezek ugyanis pár nap alatt kivirágoznak a meleg szobában így a vegetatív tál egyik napról a másikra virágtengerré válik.

Tavaszi virágbomba
Hozzávalók:

1 alacsonyabb kaspó
tűzőhab (oázis)
4-5 szál boglárka
4-5 szál tulipán
4-5 szál hunyor, vagy más zöld bokros tavaszi virág
1-2 mogyoróvessző

Ára összesen: körülbelül 4000 Ft

Az ebédlőasztalon még a gőzölgő ételnél is jobban mutat egy a tavaszi virágokkal teletűzdelt tál, elkészítéséhez pár szál virágra, ágacskára, tűzőhabra és egy alacsonyabb kaspóra van csupán szükség. Márta szerint ezt sem nagy ördöngösség elkészíteni, bár valamivel több figyelem és egy kis kézügyesség is szükséges hozzá. A beáztatott tűzőhabot akkorára vágd, hogy teljesen kitöltse a kaspót, majd kezdd el beleszúrni a virágokat, a nemes boglárkát, a tulipánt és a hunyort.

Tóth Judit

Ez utóbbi egy kedves erdei virág, ami elég bokros ahhoz, hogy eltakarja a tűzőhabot, ráadásul gyönyörű, üde zöld színe van, de más leveles növény is megteszi. A munkát kezdd a bokrosabb zöld növénnyel, ez adja meg a dísz magasságát.

A szárakat itt is átlósan vágd rövidre, hogy könnyebb legyen őket az oázisba szúrni. Ha a tűzőhab már alig látszik a levélözön alatt, jöhetnek a színesebb virágok, egy-két szál tulipán és boglárka felváltva, úgy hogy minden oldalra kerüljön. Tulipán és boglárka helyett természetesen választhatsz orgonát, rózsát, vagy bármilyen más tavaszi virágot is, de ha a kertből szeded őket, mindenképp tedd pár órára vízbe, így ugyanis sokkal tovább szépek maradnak. Végül szúrj a virágok közé pár rövidre vágott mogyoróvesszőt, hogy ne legyen túl tömött a virágbombád.

Tóth Judit

Márta szerint a lakás külsejét sem árt feldobni ilyenkor egy kicsit. Érdemes például leporolni az adventi koszorút, és tavaszi ajtódíszt készíteni belőle. A fenyőágak helyett borostyánnal, zöld ágakkal teletűzdelt koszorú igazán jól mutat, ha az aljáról indaszerűen lóg egy-két szál borostyán, pár szál tulipánnal, rózsával és szalagokkal megbolondítva. Egy színes virágokkal teleültetett láda a gangon, vagy akár egy cserép primula az ablakban is sokat számít, ezek ugyanúgy meghozhatják a tavaszi hangulatot.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés