free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Für Anikó 5 kedvenc könyvborítója

Borsa         Címkék: borító, celeb, füranikó, könyv, lista 0 hozzászólás

Fűr Anikó szerint egy gyerekkönyv legyen gazdagon illusztrált, de a felnőtt irodalomnál inkább az egyszerüséget szereti. Íme az öt kedvenc könyborítója.

Gyakran csak akkor jut eszünkbe, hogy az olvasás nemcsak a betűk falásáról szól, ha undorral lapozzuk a ragadós lapokat, vagy rosszul vagyunk, ha rá kell néznünk az illusztrációkra. Nemcsak a szöveg, de a lapok illata, tapintása, minősége, a betűk nagysága, a tipográfia és a borító is befolyásolják, mit gondolunk egy könyvről. Für Anikót az borítja ki leginkább, ha ízléstelen, hatásvadász, vagy szájbarágó illusztrációkat lát. Korábban már mi is kerestünk impozáns borítókat, de most őt is megkérdeztük. Für Anikó öt kedvenc borítója és illusztrációja.

Szegedi Katalin: Álomcirkusz


Szegedi Katalint leginkább mese illusztrátorként ismerjük, az Álomcirkuszt viszont nemcsak illusztrálta, de ő is írta. A gyerekkönyveknél nagyon fontos, hogy átgondolt, látványos illusztrációkkal legyenek ellátva. Az igazán jó illusztrációk aprólékos, színes mesevilágába a felnőttek is bele tudnak feledkezni. Szegedi Katalin rajzai épp ilyenek, a General Press Kiadónál megjelent Wilhelm és Jacob Grimm: Az aranyhajú leány című gyermekkönyve Szép magyar Könyv 2006 díjat is elnyerte.

Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek?

Janikovszky Éva a írásai önmagukban is nagyon kedvesek a szívemnek, de gondolataimban elválaszthatatlanul összeforrtak Réber László jellegzetes rajzaival. A néhány vonallal megrajzolt frappáns figurák szinte, már elválaszthatatlan szereplői Janikovszky könyveinek.

www.orkenyszinhaz.hu, www.szinhaz.hu

Szabó Magda: Für Elise


A gyermekkönyveknél igényelem, hogy gazdagon legyenek illusztrálva, már a borítójuk is sokat elmondjon, de ugyanez a felnőtt könyveknél nagyon taszít. Nem szeretem, ha a borító a könyv helyett akar beszélni. Ezért szeretem az Európa Kiadó Szabó Magda sorozatát. Kedvencemen a Für Elise-n sincs semmi, csak a szerző és a cím, elegáns tipográfiával. Nem is kell több.

Hermann Hesse: A napkeleti utazás

Az előbb elmondottak miatt kedvelem a Cartaphilus Kiadó Herman Hesse sorozatát is. A borító nem szájbarágós, épp csak hangulatában rímel a könnyvel.

Világtörténelmi enciklopédia

Az ismeretterjesztő könyvek megint egy másik kategória, ezeknél a könyveknél nagyon sok múlik azon, hogy mennyire szép a kiadásuk. Lényeges, hogy nagyon dekoratív legyen, öröm legyen kézbe venni, már a képanyaga is élményt nyújtson. Nekem ebben a műfajban a Kossuth Kiadó Világtörténelmi enciklopédia sorozata a kedvencemLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés