free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nagykorú fényírók

Borsa         Címkék: ajánló, fesztivál, film, mediawave, zene 0 hozzászólás

A Mediawave filmes és zenei fesztivál most ért nagykorúvá, de a 18 év alatt még nem vesztette el sajátos hangulatát. A minőségi kultúrafogyasztók nagy örömére.

Holnaptól, azaz április 26-ától indul be Győrben a hagyományos tavaszköszöntő filmes-zenés kultúr-happening, ahol idén is rengeteg mozgóképes alkotásból - játék-, kisjáték-, dokumentum-, animációs és kísérleti filmből - válogathatunk, számtalan zenei program kerül terítékre a jazz, blues, underground és new lines vonalán, és természetesen lesznek konferenciák, beszélgetések, múltidézés és szülinapozás is.

http://mwave.irq.hu

A Mediawave-nek egészen különös hangulata van, és más fesztiváloktól eltérően ezt még az ominózus 18 év alatt sem sikerült elvesztenie. Először is ugye egy nemzetközi kulturális fesztivál, de nem Budapesten van, filmes seregszemle, ugyanakkor az újító és kísérleti, úgymond alternatív próbálkozásokat preferálja leginkább, zenei vonalon pedig a vérprofi és szigorúan igényes dzsessz vonalat követi, de szívesen kacsingat a blues és a népzene felé, amiből meg elég kevés jut ki a hazai vájtfülűeknek. Győr és a környező régió - idén ez további 20 települést takar - ilyenkor teljesen megtelik élettel, a főtéren minden korosztály megtalálható, családok babakocsistól és nagymamástól, az alapréteg diákság, és természetesen rengeteg külföldi érdeklődő eszi-issza a valódi kultúrát

http://mwave.irq.hu

És nem kell aggódni, bőven lesznek még a legfinnyásabb ízlést kielégítő finomságok is az étlapon; itt van mindjárt a jubileumi évszám, 2008 reflektálása 1968-ra. Már mi is írtunk róla, hogy a 68-as emlékév kapcsán mennyi program lesz országszerte, és íme az egyik háttércsatlakozó, a Mediawave, ami "In memory of 1968" címmel egész konferenciát kanyarít az emlékezéshez. Aztán ott van a szintén hagyományos "Passport Control" elnevezésű film, fotó és kritikaíró műhely, aminek a lényege, hogy a művészetekre fogékony nemzetközi fiatalságot integrálja és alkotásra, gondolkodásra késztesse, amiből persze a mezei látogatók is bőven profitálnak.

www.borsa.hu, www.oeff.jp

A filmek közül annyi válogatás lesz, hogy már a felsorolás gondolatára is összefut a szánkban a nyál; a 61 versenyfilmen kívül 34 élvezeti alkotás is becsúszott a programba, lesz válogatás a Cinefest, a Summer Film School, az Early Melons, az Amirani, a Varsói Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Filmfesztivál és a hazai Gyerekszem Filmfesztivál legjobbjai közül. Továbbá levetítik Jirí Menzel klasszikusát, az 1966-os Szigorúan ellenőrzött vonatok című Oscar-díjas mozit, amin természetesen a rendező is ott lesz, hiszen Menzel lesz az idei fényíró-fesztivál díszvendége.

A zenei programok kapcsán a hazai krém mellett világsztárokra is készülhetnek a látogatók, például fellép a veterán  Ten Years After zenekar, akik már a legendás woodstocki fesztiválon is tolták a jó kis békebeli rockot, de koncertet ad az amerikai dzsessz nagyágyúja, a virtuóz szaxis David Murray és bandája is.

www.alvinlee.de, www.myspace.comdavidmurraymusic

A kulturális lakmározás mellett természetesen a gasztronómiai különlegességek híveire is készültek a szervezők. Immár hagyományosan a környék és az egész ország legjobb borai kerülnek a választékba, az ételkínálat pedig tradicionális táj-finomságokból áll. De valahol ez magától értetődik, hogy az igényes művészet mellé igényes kulináris élvezetek is dukálnak, ez így kerek. És ha még hozzáadjuk a kellemesen langyos tavaszi esték illatát, a budapesti forgatagot mellőző Duna parti hangulatot, és a Bábel előtti, igazi össznemzeti kommunikációs élményeket, akkor nem is kell sokáig gondolkoznunk, hogy hol töltsük el tartalmasan az április 26-tól május 3-ig tartó intervallum láblógázós üresjáratait.

A pontos program a fesztivál honlapján tematikusan és időre bontva is megtalálható, itt.

Mediawave
Fényírók Fesztiválja 2008
április 26 - május 3.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés