free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ékszert csak ésszel!

Borsa         Címkék: ékszer, gyöngy, kiegészítő, műanyag, nemesfém 0 hozzászólás

A legegyszerűbb szerelést is feldobhatjuk, okosan választott kiegészítőkkel. Bár az ékszerviselés szabályai lazultak, a bazári majom külső azért még most sem divat.

A jól kiválasztott kiegészítők megkoronázhatják, és egyedivé tehetik a szettjeinket, azonban azt érdemes figyelembe venni, hogy az ékszereknél, sálaknál, öveknél és más társaiknál a titok nyitja mindig a részletekben rejlik. Kétrészes cikksorozatunk célja, hogy bemutassuk a kiegészítők széles tárházát, amelyekből remélhetőleg mindenki ki tudja választani a szívéhez és stílusához legközelebb álló darabokat. Most az ékszerekkel, következő cikkünkben pedig az övekkel, övcsatokkal és sálakkal foglalkozunk. Mint a divatban oly sok minden más, az ékszerviselés íratlan szabályai is sokkal megengedőbbek, mint korábban voltak. Régebben megbocsájthatatlan bűnnek számított, ha valaki tornacipőhöz és pólóhoz gyöngysort választott, napjainkban azonban ez már cseppet sem számít kuriózumnak. Az elsőre jelentéktelennek tűnő ruhadarabok stílusát a velük kombinált kiegészítők határozzák meg, ezért aztán egy egyszerű fehér trikóból, ami korábban játszós ruhaként funkcionált, abból egy feltűnő és csillogó nyaklánc segítségével könnyen varázsolhatunk partiszettet.

Elegáns szerelésekhez

Ha valaki elegánssá szeretné tenni a ruháit, akkor legjobb, ha nemesfém ékszerek mellett dönt, ezeknek az ára jóval borsosabb, mint a különböző bizsuké, de egy-egy különlegesebb darab megéri a befektetést. Már csak azért is, mert ezek az ékszerek kiállják az idő próbáját, szemben olcsóbb rosszabb minőségű társaikkal. Az elmúlt években a klasszikusnak számító arany és az ezüst mellett egyre népszerűbbek az orvosi fémből készült ékszerek is.


Nézegess még több ékszert!

Ezek amellett, hogy nagyon mutatósak, és pont úgy csillognak, mint a fehérarany vagy az ezüst, a bőrt sem irritálják, ezért a fémérzékenyeknek ideális megoldást jelenthetnek. Az elegánsnak számító ékszerek viselésénél egyetlen szabályra kell odafigyelni: ha valaki vagy sárga vagy pedig fehérarany, esetleg ezüst ékszert választ, akkor a különböző színeket ne keverje egymással, mert könnyen trendi, giccses karácsonyfa hatását keltheti. Ami egyébként tud jól is kinézni, na de nem egy kiskosztümhöz.
Elegáns szerelésekhez

Gyöngyös karkötő, fehér karkötő, rózsaszín gyűrű, hosszú nyaklánc – Thomas Sabo
Pillangós nyaklánc, lila köves karkötők, lila köves gyűrű, lila köves fülbevaló – Nomination
Ezüst kézműves ékszerek – Szilas Judit (galéria)
Az egyik legelegánsabbnak számító ékszer igaz vagy tenyésztett gyöngy, itt az egyetlen hiba, amit elkövethetünk, hogy a kiválasztott gyöngyök különböző színűek, ezért, ha nem vagyunk biztosak magunkban legjobb, ha egyszerre, csak egy darabbal ékesítjük a szettünket.A másik íratlan szabály, hogy a kevesebb néha több, műanyag bizsu ékszerekből magunkra aggathatunk egyszerre többet is, nagyjából megkötések nélkül. Ezzel szemben, ha valaki az elegáns ékszerek mellett tette le a voksát, akkor azokból csak egy-két hangsúlyos darabot válasszon. Egy nagyköves gyűrű és egy hozzá illő aprócska fülbevaló pont elegendő ahhoz, hogy kiemelje ruhánk szépségét.

Univerzális darabok

Ebbe a csokorba azokat az ékszereket gyűjtöttük össze, amelyek az átmeneti kategóriába tartoznak. Tehát az előzőekkel ellentétben ezek nem arra hivatottak, hogy meghatározzák a ruha stílusát, hanem, éppen ellenkezőleg.Ezek igazi jolly-joker darabnak számítanak, mert pólókhoz és ingekhez is egyaránt jól passzolnak. Ha valaki nem tudja eldönteni, hogy leginkább milyen stílus illik hozzá, jobb, ha ebben a kategóriában keresgél. Ez persze nem azt jelenti, hogy ezek az ékszerek nem látványosak, és hangsúlyosak, csupán arról van szó, hogy szinte mindennel passzolnak.
Univerzális darabok

Kék nyaklánc, gyűrű, karkötő – MEXX
Hosszú kocka szemű lánc - MEXX
Gyöngy nyaklánc – Jackpot and Cottonfield
Fa nyaklánc – Jackpot and Cottonfield
Kék köves gyűrű – Nomination
Barna köves gyűrű – Thomas Sabo
Ez egyébként a legtöbb sötét színű kiegészítőre igaz, tehát ha valaki nem akar hibázni, a legjobb, ha fekete apró és nagyobb gyöngyökből álló nyakláncot választ, vagy hosszú, különböző gyöngyszemekből összeállított gyöngyszemek mellett áll meg.Nyaklánc helyett, vagy mellett kitűnően funkcionálhat egy vékony kötött sál is, ami igazán nem számít nagy befektetésnek. Azonban a minőség itt sem elhanyagolható szempont, a gyanúsan olcsó bizsuk szinte biztos, hogy nem lesznek hosszú életűek. Ráadásul, gyakran előfordul, hogy ezekről az ékszerekről egyszerűen lekopik az aranyozás vagy ezüstözés, és gyönyörű szürkére vagy sárgára festi a bőrünket.

1. Ékszert csak ésszel!
2. Műanyag színkavalkádLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés