free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szobrok könyvből

Borsa         Címkék: ausztrál, kishír, könyv, művész, szobrászat 0 hozzászólás

Egy ausztrál művészen furcsa szenvedély lett urrá. Ha könyvet lát ollót ragad, és addig vagdossa, amíg lélegzetelállító képzőművészeti alkotás nem lesz belőle.

Mindannyian jól emlékszünk, hogy anyukánk a kezünk letörésével fenyegetett minket, amikor gyerekként ollóval, vagy filctollal vettük kezelésbe az otthoni könyvtárat. Egy ausztrál művész nem nőtte ki ezt a szokást, és a jelek szerint anyukája sem szól már rá. Nem is bánjuk, könyvből készített szobrai bámulatosak.

http://dailyimprint.blogspot.com, www.thedesignfiles.net

A melbourni Nicholas Jones eleinte bronzzal, aluminiummal, fával dolgozott, de később rájött, hogy a papír is kitűnő alapanyag a szobrászathoz. A könyvszobrászat szinte perverz örömmel tölti el. Egyszerre zavarba ejtő és ellenállhatatlanul csábító számára a gondolat, hogy művészete alapanyagává tegye, a saját szürreális világába helyezze át a könyveket, megfosztva őket eredeti funkcióitól.

Azt hihetnénk, hogy a könyvmolyok barbárnak bélyegezik a különös szobrászatot, de épp ellenkezőleg. A helyi egyetemi könyvtár örömmel ad neki értékesebbnél értékesebb könyveket, hogy művészileg összenyírbálja.

 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés