free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legfurcsább tárgy bambuszból

Borsa         Címkék: bambusz, dizájner, laptop, lista, napszemüveg 0 hozzászólás

A bambuszt dísznövényként vagy kínai kajaként ismerjük, pedig rengeteg felhasználási módja van. Következzen egy lista a legfurcsább bambuszból készült tárgyakról.

Hazánkban a bambusszal a legtöbben csak olcsó dísznövény formájában, vagy maximum a kínai étteremben, a tányérunkon találkoznak. Pedig ennek a növénynek számos felhasználási lehetősége létezik, többek között minimum furcsa vagy teljesen értelmetlen verziók is. Lássunk most ezek közül ötöt...
www.trendhunter.com

Bogár

Egy japán házaspár a tulajdonosa a Tortoise Life nevű dekorcégnek, melynek kínálatában ezek az élethű, bambuszból készült bogarak is megtalálhatók. Ötféle létezik belőlük, 55 és 85 dollár között kaphatók. Aki tart attól, hogy esetleg elszöknek, ugyanitt megvásárolhatja a bogárkollekcióhoz tartozó, szintén bambuszból készült ketrecet is.

www.trendhunter.com Bukósisak

Valószínűleg környezetvédő biciklistáknak, illetve öngyilkosjelölteknek szánták a Roof R06 nevű, bambuszból készült bukósisakot. Ugyanis a cucc, bár tényleg nagyon öko-trendi, arra teljesen alkalmatlan, hogy valódi funkcióját, a védelmet ellássa. Állítólag elég elejteni és máris darabjaira törik. A limitált szériás termék egyébként 380 dolláros áron kapható.


www.trendhunter.com Fűszertartó

Szintén bambusz az alapanyaga annak a kétféle fűszer tárolására alkalmas fűszertartónak, amit egy francia dizájner, Marie Gabrielle tervezett a Pa Design stúdió számára. Az alkalmatosságot középen egy mágnes fogja össze, így ide-oda pakolgatás közben nem hullik ki belőle a fűszer, amikor viszont használni szeretnénk, egyszerűen "kettétörjük".


http://routineorder.com, www.hemmy.netLaptop és egér

Az ASUS cég fejlesztette ki az EcoBook-ot, azaz a bambuszlaptopot. A gép külső borítása luxus minőségű bambuszból készül, belső alkatrészei pedig újrafelhasználható anyagokból. A notebook teljes dizájnja a természetességre épül, a billentyűkre például nem kerül nyomtatás vagy festés, hanem belevésik a betűket és ikonokat. A bambuszlaptophoz tökéletesen passzoló bambuszegér már több távol-keleti cég kínálatában is megjelent. Ezek az egerek nem csak hogy fogásra kellemesebbek műanyag társaiknál, de elhalálozásuk esetén újrahasznosíthatóak.


www.thegreenloop.comNapszemüveg
 
Az ökodivatra specializálódott, amerikai Green Loop kínálatában szerepel ez a bambuszkeretes napszemüveg. A terméket frissen aratott bambuszból, kézzel készítik. Attól, hogy igazán hippis legyen, csupán csak az ára választja el, ami nem kevesebb, mint 350 dollár (közelítőleg 56000 forint).

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés