free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Bazsalikomos málnaturmix

nemisbéka         Címkék: bazsalikom, málna, recept, turmix, vengég 0 hozzászólás

Néha a fáradtságtól megtáltosodik a fantáziánk. Nemisbéka egy egésznapos városnézés után bazsalikomot tett a turmixgépbe a málna mellé. Az ötlet bejött.

Többnapra érkezett vendégek mellett nehéz főzni, főleg, ha elkísérjük őket a városnézésekre, és este fáradtan rogyunk le. Ilyenkor általában az a megoldás, hogy vagy ebédre, vagy vacsorára étteremben oldjuk meg a meleg kaját, a hűtőt meg alaposan televásároljuk mindenféle hideg finomsággal. Aztán néha marad egy kis idő és energia valami apróság összedobására - így született meg ez a kis desszert is. Erika a banánkrém Szülőanyja megtisztelő cím birtokosa, és szereti a málnát. Miután a friss változata még elég savanyú volt, maradtunk a mélyhűtöttnél.A bazsalikom hirtelen felindulásból jött, már bőszen turmixoltam, amikor ránéztem barátnémra, és megkérdeztem, hogy tegyünk-e bele bazsalikomot. Furcsán nézett rám, de én igazából nem tudtam rá racionális magyarázatot adni, csak úgy éreztem, izgalmas lenne. Aztán rábólintott: "vaduljunk". Óvatos duhaj módjára nem tettem bele sokat, ennyi pont elég ahhoz, hogy izgalmas háttéraromát adjon a turmixnak és ne csak egy legyen a szokásos gyümölcsös változatok közül.

Hozzávalók

30 dkg mirelit málna
10 dkg mascarpone
2 dl tej
0,5 dl natúr ivójoghurt
1-2 nagyobb bazsalikomlevél
 
Az elkészítési módot - azt hiszem - nem nagyon kell cifrázni: mindent egybeönteni-kanalazni és a turmixgépre/botmixerre bízni a munkát. Sűrű, krémes állagú, hideg turmixot kapunk végeredménynek.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés