free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nem ciki tudni

Borsa         Címkék: nyár, ősz, szín, tavasz, tél 9 hozzászólás

Idővel mindenki rájön arra, milyen szín áll neki igazán jól. Mi most időt spórolunk nektek; itt vannak a színtípusok és a hozzátartozó jótanácsok. Tessék játszani.

A divatdiktátorok minden egyes szezonban meghatározzák az aktuális divatszíneket, mi divatbolond földi halandók, pedig igyekszünk eleget tenni a különböző szezonok elvárásainak. Na, de mi a helyzet akkor, ha Milánóban vagy Párizsban a püspöklilát látják a nyár legtrendibb színének, viszont mi úgy nézünk ki benne, mint egy csilli-villi revütáncosnő?!

Azt, hogy egyes színek mennyire harmonizálnak a bőrünkkel, szemünkkel vagy hajunkkal, az határozza meg, hogy milyen színtípusba tartozunk. Erre pedig a jó öreg amerikai tudósok kitaláltak egy igen könnyen megtanulható és praktikus besorolási rendszert. Ennek a rendszernek az alapját az évszakok jelentik - bármennyire is idiótán hangzik -; kicsit leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy minden egyes ember besorolható egy-egy színtípusba, ami értelemszerűen lehet tavasz, nyár, ősz vagy tél. Persze ez is lebontható még kisebb egységekre, például tavaszból-őszbe, vagy télből-őszbe típusokra, de ahhoz, hogy ezeket pontosan meg tudjuk határozni, igencsak sokáig kell tanulmányoznunk a színtant. Mi most az egyszerűség kedvéért, csak a négy alaptípussal foglalkozunk, de higgyétek el, kiindulásnak ez is bőven elég.

A tavasz típus

Az ilyen típusú nők szinte mindig törékenynek tűnnek, testsúlytól és magasságtól függetlenül. Ezt a benyomást a bőrük színének köszönhetik, ami inkább világos, majdnem sápadt és sokszor áttetsző, viszont sosem kékes színű, hanem inkább sárgás. Sok tavasz típus bőre egyenesen elefántcsont színű, de az orcákon felelhető barackos pír sem ritka. A legtöbbjük természetes szőke hajjal van megáldva, a lenszőkétől egészen a vöröses szőkéig. A szemük általában világos színű, lehet kék, zöld vagy világos barna, sőt ezek bármely árnyalatai is. Ha a törtfehér jobban ál, mint a hófehér, akkor szinte biztos, hogy ebbe a típusba tartozol. Ha pedig még ez sem elég, akkor próbáljátok ki azt, hogy a barna és a szürke hogyan áll, ugyanis, ha a barna a nyerő, akkor ismét bizonyságot nyer az, hogy a tavasz lányai vagytok.


Tavasz típus

Ha egy tavasz típus - sajnos nincs jobb kifejezés rá - túlságosan sápadtnak tűnik, akkor rosszul választott, már ami a viselt színeket illeti. A meleg színek jól állnak nekik, a rózsaszín különböző árnyalatai is kiemelik a természetes szépségüket. Nyerő lehet a korallpiros, a barackszín vagy a lazacrózsaszín, azonban a kékes árnyalatú pirosak és rózsaszínek nem igazán előnyösek. A fekete sajnos tabu, legalábbis túlságosan nagy mennyiségen, maximum kiegészítőként jöhetnek szóba. Fekete helyet inkább próbáljátok ki a csokoládébarnát vagy a tengerészkéket. A krémszínű vagy rózsaszínes gyöngyök visszafogottan elegáns hatást keltenek, de a borostyán színű kiegészítők is jól passzolhatnak. Az ezüsttől vagy a fehéraranytól azonban jobb távol maradni.

A nyár típus

Ez a típus az egyik leggyakrabban előforduló színtípus kicsiny hazánkban, az egyének között óriási eltérések lehetnek, azonban a bőrük kékes alapszíne és a hajuk természetes hamvassága szinte mindegyikükre jellemző. Vannak olyanok, akiknek a bőrszíne egészen tejszerű, másoknak ezzel szemben rózsás és vérbő. A  nyár csajok sokszor látják magukat unalmasnak, ezért aztán gyakran változtatják a hajuk színét, sokan még a csibesárgát is kipróbálják, ez pedig súlyos hiba. Számukra a legjobb választás, ha saját hajszínűket csak egy-két árnyalattal világosítják, és szigorúan megmaradnak a hamvas színeknél. A szemük színe általában szürkés kék, világos kék, olajszürke vagy kékes zöld, de a mogyoróbarna sem ritka. A fáradt rózsaszín tökéletes választás lehet, de a türkizzöld és a szürkés barna is megér egy próbát. Egy a lényeg, a rikító színek túlzott használatának jobb, ha búcsút mondtok.


Nyár típus

A nyártípusoknak leginkább a halvány, kissé arisztokratikus színek állnak a legjobban. Ha már mindenképpen élénk szín mellett döntötök, akkor a paradicsompiros helyett próbáljátok ki a málnapirosat, de úgy általában elmondható, hogy a kékes piros színekkel nem nagyon tudtok hibázni. Számotokra az egyik alapszín a sötétkék, ez pedig olyan jolly-joker színnek számít, ami igazán sokféleképpen variálható. Érdemes kipróbálni a régies hatású, finom, kicsit kopottas ékszereket, mert ezek nemesen elegáns hatást kelthetnek. A sárgaarany ékszerektől azonban jobb távol maradni, mert az igazat megvallva cseppet sem nyerő.

Az ősz típus

A tipikus ősz alkat bőrszíne sárgás arany, amelyet gyakran szeplők díszítenek, sokszor lehet pezsgős árnyalatú is. Nem ritka közöttük a vöröses hajszín sem, lehet répa vagy rézvörös. Általában élénk, feltűnő szemszínnel áldotta meg őket sors, lehet sugárzó világos kék, mély olivazöld, de az aranyfoltos szem sem ritka. Szempillájuk és szemöldökük sokszor színtelen. A narancssárga sokszor jó választás lehet, azonban a rózsaszín már nem annyira. A fekete ennek a színtípusnak igazán nyerő lehet, szemben a nyár típussal. Sőt, a meleg paradicsompirosnak is érdemes adni egy esélyt, azonban a kékes pirosakat jobb messziről elkerülni. Az alapruhatár kialakításában az olajkék játszhatja a főszerepet, főleg akkor, ha a hajszínnek enyhe vöröses beütése van, kombinálhatjátok mohazölddel, nádzölddel, törtfehérrel vagy akár narancssárgával is.

Ősz típus

Összességében az őszi tájkép összes lehetséges színe nyerő lehet, csak megfelelően kell párosítanotok. Az ősz típusok számára legideálisabb ékszerekek hasonlítanak a tavasz által favorizált kiegészítőkhöz, a legnyilvánvalóbb különbség az, hogy ti bátran feldobhatjátok a szetteteket hangsúlyosabb bizsukkal vagy sárgaarany ékszerekkel is.

A tél típus

A tél típusú csajok legjellemzőbb tulajdonságai: fehér bőr, fekete haj és erőteljes színű szem. A bőrük szinte mindig áttetsző, porcelánszerű és hideg, csak elvétve találhatunk rajtuk egy-két arcpírt. A hajszínük általában kékes fekete, mélyfekete vagy esetleg barnás fekete. A leggyakoribb szemszín az ibolya szín, jegeskék, vagy a barnás fekete. A barnát jobb, ha elkerülitek és lecserélitek feketére, ezzel az apró trükkel királynői külsőt kaphattok.


Tél típus

Általában az élénk színek jól állnak, vörössel vagy fenyőzölddel nem nagyon lehet hibázni, sőt az idei szezon egyik divatszínével, a pinkkel sem. Más színtípusoknak a hófehér szinte teljesen tabu, Hófehérkéknek azonban igazi tuti befutó lehet. Az alapruhatár színe pedig a már előbb emlegetett fekete, akkor éritek el a legdrámaibb hatást, ha élénk, szinte rikító színekkel kombináljátok. Az ékszerek kiválasztásakor sem kell finomkodnotok, minél csillogóbb és nagyobb, annál jobb, persze a jó ízlés határait itt sem érdemes súrolni. Ha pedig a nemesebb ékszerek közül kell választanotok, akkor a sárgaarany tabu. LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés