free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ukrán nehézbombázó a habokban

Borsa         Címkék: a38, ajánló, hajó, koncert, születésnap 0 hozzászólás

Ki gondolná, hogy a budapesti zenei élet egyik prominense, az A38 hajó immár öt éve rendületlenül állja a sarat a budai rakpartnál? A szülinappal megintcsak mi járunk jól.

Pontosan 5 évvel ezelőtt kötött ki az Artemovszk nevű hajó a Lágymányosi és a Petőfi híd közötti budai partszakaszon. Sem a megérkezés, sem az azt megelőző munkálatok nem mentek zökkenőmentesen, és valószínűleg a komárnói hajógyár munkásai sem gondolták volna, hogy a lepukkant szénszállító-hajó romjaiból pár hónap alatt beázás-mentes "vasszépséget" heggesztenek. De a dolog sikerült, és még a bürokrácia sem tudta megállítani; Artemovszk 2003. április 30-án befutott a lágymányosi rakpartra és a szokásos celebparádé meg pezsgős avatás után Maceo Parker négyórás megapartijával indult meg underground zenetermi, szórakoztató és kulturális-komplexumi karrierje.

www.a38.hu

Az A38 nem csupán egy hajó, kultközpont, hangulatos beülős, igényes étterem, profi koncertplacc és bulikülönítmény, továbbá a szinte egyedüli talponmaradója az utóbbi évek underground szórakozóhelyek tisztogatásainak, amit a Kulti (Kultiplex), a Süsi (Süss Fel Nap) vagy a kis és nagy WB (West Balkán) is bebukott sajnos. A testes ukrán tehát remekül tartja magát, persze ehhez kell egy olyan fedélzeti gárda is, akik nap mint nap megfeszített erővel dolgoznak azért, hogy az eddigi program-színvonal ne csökkenhessen, az anyagi háttér minden eseményhez rendelkezésre álljon, és a hajólátogató közönség maximális megelégedettséggel hagyhassa el a fedélzetet. Pedig már magának a súlyos vastestnek a karbantartása sem kis feladat, de láthatóan jól tűri az idő viszontagságait, a Duna sodrását, a menetrendszerinti árvizeket és a koncertteremből dübörgő basszust is.

A terasz tavasztól őszig kellemes kávézó illetve italozó helyiséggé lényegül át, míg a belső különítmény – étterem, előadóterem és persze a koncertterem – zavartalanul működik egész évben, és tényleg túlzás nélkül állíthatjuk, hogy minden napra jut igazán jó zene. A születésnap remek alkalom volt a megújulásra is, így Artemovszk kongó belsejének viszonylag elavult hangrendszere vadonatúj technikai segítséggel bővült. És mi is lehet felemelőbb annál, mint minőségi zenét hallgatni egy szimpatikus helyen, pazar hangzás mellett, ezt most már bárki kipróbálhatja az A38-on.

www.a38.hu

És mint ahogy említettük, ezzel az örvendetes évfordulóval is mi, mindenkori látogatók járunk a legjobban, ugyanis a hajó születésnapi rendezvénysorozata egészen a nyár beálltáig kitart majd, szóval az se keseredjen el, aki az április 30-i szülinapi partiról lemaradt. A csúcspont mindenképpen a június eleji műcsarnokos retrospektív kiállítás lesz, ami a hajó elmúlt öt évébe enged multimédiás betekintést. De nyílik egy kortárs képzőművészeti tárlat is, ami az A38-közeli alkotók munkáiból szemezget, és persze ne feledkezzünk meg a rengeteg koncertről sem, amik azon túl, hogy szinte egytől-egyig kihagyhatatlanok, még ajándékba is kaphatjuk őket. A hajó legénysége ugyanis jegyfeldobós játékot hirdetett az A38 honlapján; a lényege annyi, hogy amennyiben regisztrált felhasználóként böngésszük az oldalt, opcionálisan felugrálhatnak páros jegyek, ilyenkor csak le kell csapni rájuk, és máris riszálhatunk a barátunkkal/barátnőnkkel az adott partin.

www.a38.hu

A sok meglepetés mellett azért a legnagyobb örömöt mégiscsak az jelenti nekünk, hogy ez a vascsoda kiállta az idő próbáját, sem hivatali szervek, sem a zord természet nem tudta indulásra bírni, megmaradt nekünk, és reméljük, hogy ez még jó sokáig így is lesz! Isten éltessen Artemovszk! Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés