free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Volt-nincs tavak

Borsa         Címkék: chile, eltűnt, gleccser, kishír, 0 hozzászólás

Tudjuk, hogy a természet varázslatos dolgokra képes, de azt azért sosem gondolnánk, hogy fél nap alatt el tud tűnni egy tó. Pedig Chilében megtörtént és nem is először.


Chile lakatlan részén 12 óra alatt tűnt el egy tó, 200 milliárd liternyi vízzel, de pár nap múlva újból tele volt a tómeder. A hihetetlennek látszó esetet bár a természet produkálta, közvetve az ember okozta. A globális felmelegedés miatti szokatlan melegek hatására ugyanis megolvadt a közelben lévő gleccser, ami hirtelen hatalmasra növelte a Cachet nevű tó vízszintjét, és ezzel a tófenékre nehezedő nyomást.

http://news.nationalgeographic.com

A víz áttörte a tófeneket, egy kilenc méteres alagutat fúrt magának, amin keresztül a tó tartalma egy az egyben belezúdult a Bakker tóba, ahol valóságos cunami keletkezett. Mivel ezt a vidéket nem lakják emberek, az eseményből nem lett katasztrófa. Azóta, pedig nyoma sincs a különös történetnek, hiszen a tó ismét tele van.

Az ilyen tó eltűnések nem egyediek. Tavaly ugyanez történt a szintén chilei Tampore-tóval, tizenkét focipályányi területről szívódott fel a víz, majd tért vissza a tómederbe.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés