free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Anyaföld

HT         Címkék: a38, ajánló, anya, anyaföld, anyáknapja 0 hozzászólás

Az édesanyákra egész évben ér gondolni, ér tiszelettel és becsülettel beszélni róluk. Hímtagunk is ezt teszi most, de egy kicsit az elmúlásról és a lelkiismeretről mesél.

Alap, hogy beteg az a férfi, aki annyira szerelmes az anyjába, hogy képes érte megölni az apját is. Normális esetben egy pasi nem szerelmes az anyjába, viszont a kedves mama minimum az egyetlen nő az életében, akire mindig jószívvel gondolhat. Mindannyiunk nagy örömére, és a szokásjognak, a hagyományoknak, a különböző kulturális örökségeknek, az emberek sokszínűségének köszönhetően, nem csak május első vasárnapján ér foglalkozni az anyukákkal. Az édesanyákra egész évben ér gondolni, ér róluk beszélni, ér tiszelni és becsülni őket. Bár még nem minden nap anyáknapja a Földön, de az biztos, hogy amióta az eszünket tudjuk a Földünket legalább annyira tiszteljük, mint az édesanyánkat, és ahogy korosodik egy illető, garantáltan egyre többször gondol a halálra.


Egyes vélemények szerint az önrekonstrukciós vágy, a gyerekszülési kényszer, az utód gondozásának képessége nem a csajok velükszületett tulajdonsága, hanem tanult folyamat, de a tudomány mai állása szerint létezik olyan, hogy anyai ösztön, és legalább annyira erős, mint egy robot küldetéstudata. Bár a gyártósoron sokszorosított utódpótlás még csak egy vízió a sok közül, és a nagyüzemi, államilag felügyelt és irányított gyerekgyártás még nem menti fel a csajokat gyerekszülésből, de a technológiai fejlettségünknek és az orvostudósainknak hála, hamarosan megdőlni látszik az az alaptétel, hogy anya csak egy van, hogy az anya nélkülözhetetlen kelléke a szaporodásnak, és hogy egy anya iránt mindig is elvárásai voltak, vannak, és lesznek a társadalmainknak.

Anyai ösztön ide vagy oda, de manapság még egy béranya is ragaszkodik a szíve alatt kihordott gyermekéhez, mégha a legtöbb bérszülő nem is perli vissza utódját, de napjainkban még tudományosan természetes a lelki kötődés anya és gyermeke között.Ősrégi elmélet az, hogy a termőföld mindennek az anyja, meghogy porból és/vagy földanyagból vagyunk, meghogy a születés legalább annyira természetes, mint az elmúlás, de a halálról nem könnyű beszélgetni. A sajátunkéról még csak csak, de  anyánkéról már neccesebb, főleg vele az övéről. A legtöbb ember olyan négyötévesen érdeklődik először egy picit az elmúlás iránt és halálos kérdéseit főként édesanyjának szegezi neki, de a korosodással minden ember életében eljön a pillanat, amikor felmerül újra a téma. Tök normális, legalább annyira, mint temetőbe járni anyáknapján.

A hétvégén közösen anyáknapoztam az anyámmal. Azt mondta ki kell, hogy menjünk a temetőbe a nagyanyám sírjához, mert vele álmodott, az ő anyjával, aki hívta a sírba. Azt mondta,  látta a sírt, ahogy megnyílik, és kilép belőle a nagyanyám. Anyám nem szerette ezt az álmot, pedig a nagyi nem zombiként jelent meg az álmában, nem tapadtak testére sárdarabok és/vagy meztelencsigák, hanem szépre öregülten, szelíden, fehérhajúan, és ápoltan támadt fel a sírból. És hívta az anyámat magához. Erre felébredt.Anyám egyébként félős. Olyan, mint a legtöbb csaj. Mondjuk megijedős is, nemcsak félős. Régen a munkatársai rendszeresen azzal szórakoztak a melóhelyen, hogy megijesztették. Anyám már nem dolgozik, de még mindig könnyű megijeszteni. Anyám nem szeret kijárni a temetőbe egyedül. A nagyanyám sírja rendezetlen területen fekszik, nem egy perlasez, a virágágyást benőtte a gyom, az orgonabokrok, egyéb cserjék és fásszárúak, igazi vadregény és horrohelyszín egyben, és anyám fél a sírok között a halottaktól, meg attól, hogy valaki ráijeszt. Az anyáknapozási temetőlátogatás egyébként jól végződött, kigyomláltuk a  és rendbe tettük a sírt, és anyám lelkiismerete is megnyugodott. LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés