free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Limó cipők

Krisztina O’Brien         Címkék: cipő, limuzin, magas, platform, sarok 0 hozzászólás

Aki úgy dönt, hogy az új divatőrület szerint tizenötcentis sarkú topánba bújik, olvassa el cikkünket. Körkép az elérhetetlen platform cipőkről, és némi jótanács a viseléshez.

Ebben az évben egyértelműen divat az ultra magas sarkú cipő, ráadásul magasított platform talpakkal. Tény, hogy ezek a darabok istenien mutatnak, de komolyabb gyaloglásra nem igazán alkalmasak. Ennek ellenére az összes áruházlánc kijött a magas talp és magas sarok valamilyen kombinációjával. Gyanítjuk, hogy az életveszélyes topán népszérűsödéséhez Victoria Beckhamnek lehet köze, hiszen ő az, akit sűrűn láthatunk tántorogni ezekben a 15 cm-es sarkú darabokban.

Aki úgy dönt, hogy az új divatőrület szerint tizenötcentis sarkú topánba bújik, jobb, ha beszerezi a baleseti ügyelet telefonszámát is, mert a szépségért - ezúttal - egy kicsit többet kell szenvedni az átlagosnál, ugyanis  egy ilyen cipőben az összes repedés a betonban, rács vagy küszöb halálos veszedelem. Tényleg az. Arra sem árt felkészülni,  hogy  a pasik nem tudják majd levenni a szemüket a cipőnkről, a gyerekek és a tinik is összesúgnak a hátunk mögött, ha ilyen cipőben tipegünk. Viszont szó szerint magasról tehetünk a rosszalló megjegyzésekre.


www.shoeblitz.com, www.zimbio.com
Victoria és a róla elnevezett cipők

Kezdetekben ezek a cipők nem sétára készültek, hanem szem-gyönyörködtetésre, figyelemfelhívásra, és kizárólag a sztárok privilégiuma volt a 15 centis sarkú platform cipő.  Ezért is csúfolják a cipőket még a tehetősebb körökben is limó cipőknek - utalva azokra, akik gyalog igen ritkán tesznek meg nagyobb távolságot, mint hogy a limuzinjaikból kiszállva, elslattyogjanak a legközelebbi butikig. Ennek ellenére a 15 centis cipellők már ott virítanak az Egyesült Királyság minden menő (és kevésbé menő) boltjának polcain. A divatszakértőknek nincs kétsége afelől, hogy a limó cipő kelendő lesz, hisz az ultra miniatűr szoknya, a mini sort, a csípő-, és a sztreccsfarmer sem volt alkalmas egésznapos viseletre, ráadásul a többségnek még jól sem állt, mégis mindenki hordta.

Az egyik legmagasabb torony - amelyiktől bármelyik ortopéd szakorvos szívinfarktust kapna - Louis Vuitton tervező neve alatt fut majd be a következő hónapban. A cipő teljes magassága 17 centiméter, és ugyan a darab csak a második tavaszi kollekcióval debütál, máris méteres várólista vár rá. Kevésbé magas, 15 cm-es sarkú cipőkkel előrukkolt Gina, Jimmy Choo, Manolo Blahnik, Stella McCartney és természetesen a Prada is.

www.zimbio.com
Manolo Blahnik, Stella McCartney, Prada

Az élen azonban még mindig Christian Louboutin van, aki már tavaly meghökkentette a lesifotósokat egy piros darabbal,  de a tervező fekete-fehér Emilije is komoly státusz szimbólum lett az ősszel, és a mai napig is keresik a közönséges halandók. Hiába. A tavaszi kollekció valamivel könnyedebb változatokat tartalmaz, de ezek semmivel sem alacsonyabb sarkúak, mint trendet alkotó elődeik. Sőt! Szerintünk megkezdődött a licit, és biztos, hogy a divatház még az idén túlszárnyalja Vuitton felhőkarcolóját.www.momist.com
Christian LouboutinHa már az extrém platform cipőkről van szó, kihagyhatatlan Briton Antonio Berardi őrült kreálmánya a sarkatlan platform cipő, amiről már korábban is írtunk. Ugyan lövésünk sincsen arról, hogyan is lehet sarok nélküli cipőben császkálni, Gwyneth Paltrow és Uma Thurman már rendelt egy darabot a majdnem félmillió forintot kóstáló darabból. Berardi párizsi divatházának a szóvivője szerint "a cipő magasított talpa valamivel tovább tart és a cipő teljes talpának a közepéig ér, így emiatt, a lábfej íve alatt a tartás a sarok nélkül is biztosítva van."

www.momist.com
Briton Antonio Berardi

Hát, ez nem hangzik túl biztatónak, de majd Gwyneth és Uma hamarosan meggyőz minket a kamerák előtt. Egyébként a készítők szerint a magasított talppont azért született, mert így a 15 cm sarok semmivel sincsen magasabban, mint egy átlagos körömcipő esetében. Ez pedig - szerintük- egy normális, valamit is magára adó nő esetében igazán nem okozhat gondot, ugye.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés