free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ha focit néz a pasid

Pész M         Címkék: eb, foci, hiszti, meccs, pasi 0 hozzászólás

Hiszti és okoskodás helyett inkább vegyük tudomásul, hogy fociszezonban pasink más üzemmódba kapcsol. Húzzunk hasznot a meccsekből, szervezzünk saját programot.

A Bajnokok Ligája véghajrájában és az Eb küszöbén lehet, hogy nem árt elmerengeni bizonyos típushibákról és viselkedésformákról, melyeket csajként elkövethetünk. Élet a futballhepaj alatt.

A lehető legtermészetesebb, hogy eb, vb idején a normális menetrend fenekestül felfordul, a tévéközvetítések köré szerveződik a napi program, az üzleti élet lustán döcög, a kiülős helyek kivetítői előtt rikoltó-fröcsögő népek miatt pedig ideiglenesen valami mediterrán életérzés kúszik be mindenhova.Férfi társaink érzelmi-gondolati muníciója a meccsekre van úgymond spórolva, nagy döntéseknek és sorsfordító eseményeknek így nyilván nem kedvez az időszak. Társunk fanatikus idegenként kóvályog otthon, barátaink/kollégáink zaklatott zombikként bekkelik ki az aktuális ütközetig lépkedő időt, mindenfelé a pórusokból párolgó áporodott sörszag terjeng, és a beszédtémák se mozognak túl széles spektrumon. Na und.

Ha magasról teszünk az egész miskulanciára, eljött a mi időnk: az ezer éve nem látott barátnőkkel ismét szorosra fűzhetjük a szálakat, a vidéki rokonvizitet se kell sokadszorra elsumákolni a pasink idegesítő szűkölése és szájhúzása miatt. Sőt, a pihenésre, magányra vágyók is bátran lefoglalózhatják a rég áhított wellnesshétvégé(ke)t: jöhet a jóga, a masszázs, az aromaterápia, a bespájzolt regények, rosszabb esetben nagytakarítás odahaza, szakdoga írás és kevésbé hálás társaik. Ha gördülékenyen tudnak útjaink szétágazni erre az időre, nyert ügyünk van - töltsük hasznosan, és tekintsük ajándéknak.Ha azonban azt a tábort erősítjük, amelyik a pasi, plusz annak baráti köre melletti személyes jelenlétet preferálja a közvetítések alatt, hát bizony nem haszontalan a saját szerepünkről mélázni egy keveset. Kezdjük mindjárt a legkézenfekvőbbel: ugyan, ne nehezményezzük már, ha társunk/haverunk nem a mi poharunk tartalmát szemlézi állandóan, és ha nem most vitatja meg velünk a gyerekvállalást vagy a munkahelyi sérelmeket.

Hasonlóképp: ne csesztessük agyon, hogy harmadik napja részeg, meg hogy. milyen vulgáris a stílusa újjabban. Lehetőség szerint a társaságot, amellyel sírva-kacagva hörgi végig a mérkőzéseket, ne illessük a csőcselék, az ostoba parasztok stb. kifejezésekkel. Magyarán tartsuk szem előtt a helyzet, így az arra adott válaszok-viselkedések ideiglenes mivoltát (ld. társas nyomás stb.), és amennyire tőlünk telik, legyünk partnerek (ha meg viszolygunk ettől a jópofáskodó gúnyától, nem kell odamenni hepciáskodni meg dödögni, kontrollálni pláne nem, jöhet az A terv: lásd a cikk első fele).Aztán jöjjön a legfekélyesebbje, ami szerintünk a nyílt hisztinél is bicskanyitogatóbb: az oberokos főszereplő. Női kiadásban, naná. Ismerjük: nonstop csacsogás, szakértés, kíváncsi érdeklődésbe bújtatott magamutogatás, állandó rivaldafény-igény. Tán nem nehéz belátni: kevesen bírjuk annyira jól adni a naivát, hogy a leshelyzet definíciójáért rimánkodva kerüljünk a társaság középpontjába.

Apukáink ’70-es évekbeli vidéki szereplése valami kieső megyei csapatban sem biztos, hogy leköti az urak figyelmét, és nem valószínű, hogy az utóbbi Esterházy-regények valamelyikéből felmondott passzusok versenyezhetnek az épp aktuális mérkőzéssel. Tényleg: ne akarjunk mélyen szántani, bölcsebbek vagy jobb helyzetelemzők lenni. Minek. Nem olyan fájdalmas az a pár estényi zárójeles "kispadozás", és nem kell azonnal gender stúdiumokért kiáltani, vagy fennhangon kinyilvánítani, hogy az egész foci egy értelmetlen, gyermeteg marhaság.Persze, ha szívünk mélyéről tudunk egy-egy csapatnak drukkolni, és egészen elragad a futballőrület mámora, ne fogjuk vissza magunkat szimpla udvariaskodásból – menjünk ölre bátran az ott ülőkkel az olasz vagy spanyol győzelem érdekében, és koccintsunk jókat a nagy korsó, hideg sörökkel. Továbbá ha őszintén érdekel, hogy az angolok miért estek ki a selejtezőn, vagy hogy a Puyol tényleg kölyökkora óta ugyanabban a klubban játszik-e, esetleg hogy miért is büntetik sárgával az úgynevezett túlzott gólörömöt, hát ne rekedjen bennünk a szó. Kritikánk csak a kritikátlanul előrenyomakodó, alapvetően értelmetlen és hamvába holt észosztásra és "vágatlan" exhibicionizmusra vonatkozott. Ne feledjük: közös ellenség a közösség kovásza, így a magunk és társunk/ismerősünk érdekében érdemes szorosabbra húzni odabenn a gyeplőt, és fékezni az egón. Hagyjuk a büntetőt másra.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés