free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Óriás csikk Londonban

Borsa         Címkék: cigi, csikk, kishír, szemét, szobor 0 hozzászólás

Mivel az angolok az utcákra dobják a csikkeket, építettek nekik egy hatalmas cigi szobrot. Remélve, hogy ez kiüti náluk a biztosítékot, és leszoknak a szemetelésről.

Április óta két torony is magasodik a londoni Trafalguar Square-en. A Nelson torony mellett egy hatalmas, 9 méter magas és másfél méter átmérőjű cigarettacsikket ábrázoló szobor magasodik. 

A "Tartsuk Angliát Tisztán" kampány szervezői építettek egy akkora csikket, amit már nem könnyű csak úgy átlépni. Azért döntöttek úgy, hogy a lakosság arcába dörgölik a méretes elnyomott cigarettát, mert elegük van abból, hogy az ország utcáinak majd nyolcvan százalékát csúfítják a csikkek.

http://news.nationalgeographic.com

A jólfésült angolok akkor szoktak rá a szemetelésre, amikor tavaly júliusban életbe lépett egy rendelet, ami megtiltotta a dohányzást az éttermekben és a pubokban. A tiltás célja az volt, hogy kellemesebb, füstmentes környezetet teremtsenek a szórakozó és vendéglátóhelyeken. De ezek szerint csak azt sikerült elérni, hogy az utcákból csináljanak egy gigantikus hamutartót.

Kicsit ugyan szkeptikusak vagyunk, mert nem valószínű, hogy egy ilyen akció megváltoztatja a berögzült rossz szokást, de a szobor kétségkívül figyelemfelkeltő.
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés