free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Divatozó pápa

Borsa         Címkék: benedek, divat, dresszkód, kirakat, pápa 0 hozzászólás

Mivel nem sokan vagyunk tisztában a pápai dresszkóddal, a legtöbbünknek fel sem tűnik, hogy XVI. Benedek milyen merész az öltözködésében. A Time viszont kiszúrta.


Azt hihetnénk, hogy egy pápának nincs túlzottan nagy tere a flancolásra, de XVI. Benedekről mégiscsak kiderült, hogy tudatosan választ rendhagyó összeállításokat. Azon túl, hogy felelevenített évtizedekkel ezelőtti egyházfői divatokat, nem egyszer még új ötletekkel is előállt.

30 év után vett elő például a pápai gardróbból egy fehér prémes vállkendőt, amit eltérően a szokásoktól, nemcsak a Húsvét első nyolc napján, hanem az egész negyvennapos böjt idején viselt. Ugyancsak egy régi darab az az emlékezetes mókás mikulás sapkának tűnő fejfedő, amit pár éve karácsonykor viselt. Bár sokan azt hitték, a Szentatya jelmeznek szánta, csupán megfázás miatt vett sapkát, méghozzá egy olyan darabot, amit az 1963-ban elhunyt XXIII. János pápa óta senki nem viselt.

www.time.com
Nézd meg miről beszélünk, képek a divatozó pápáról

Úgy tűnik, Benedek amúgy is vonzódik a feltűnőbb fejfedőkhöz, a pápai süvegek közül a magasabbakat kedveli, és ő is szívesen hordja azt a formája miatt szaturnusznak nevezett piros kalapot, amit II. János Pál is gyakran hordott napos időben.

Szemfüles hozzáértők azt is kiszúrták, hogy nemcsak a feltűnő formákat, de az élénk színeket is kedveli a pápa. A katolikus egyházi öltözetek fő színei a fehér, a vörös, a bíbor, a fekete, és a zöld. Benedek pápán azonban meglepő színű és mintájú ruhákat is láthattunk, mint például egyik ausztriai látogatásakor egy élénk kék köpenyt, feltűnő sárga mintákkal. LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés