free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Elszabott divathétvége

Borsa         Címkék: bemutató, divat, fashion, trend, wam 0 hozzászólás

Lelkesen indultunk, de csalódottan távoztunk a Fashion Trendről. A szervezők a milánói és párizsi divathetet vették például. Van még mit tanulni. Mi megvárjuk.

Április utolsó hetében lelkes divatrajongók lévén ellátogattunk, egy eddig Magyarországon egyedülálló kezdeményezésre, a WAM Design által megrendezett Fashion Trend hétvégére. A WAM Design eddig is híres volt arról, hogy teret enged a fiatal és tehetséges művészeknek, ezzel a rendezvénnyel a fiatal magyar divattervezők és a magyar divatélet felé szeretett volna nyitni.


Nézegess képeket a Fashion Trendről!

Az igazat megvallva, kicsit félve indultunk neki a hétvégének, hiszen sok kudarcba fulladt próbálkozásnak voltunk már tanúi, de hát mi itt a Borsánál tényleg azt valljuk, hogy a remény hal meg utoljára. Az első napon, a látgatók nagy részét a sajtó munkatársai tették ki, akik híresek arról, hogy minden rendezvényre farkasétvággyal érkeznek, és olyan pontossággal választják ki a hidegtálak legfinomabb falatit, amelyet a NASA munkatársai is megirigyelhetnének.

A kultúrkomplexum által delegált szerevezők a lehető legnagyobb precizitással és odafigyeléssel próbálták meg megszervezni a háromnapos rendezvényt, minden egyes kérdésünkre segítőkészen válaszoltak, és a biztonsági őrök sem az általában megszokott stílusban reagáltak, a néha tényleg igazán banális kérésekre.Így hát igazán lelkesen és bizakodva vártuk a nyitónap első bemutatóit. A lelkesedés ugyan megmaradt, de az első, a kifutón elvonuló modelleket látva kezdtük elveszteni a reményt. A következőket nem kioktatásnak szánjuk, de az tényleg igaz, hogy a szépen becsomagolva bármit el lehet adni. A New York-i vagy a londoni fashion weeken sem csak Alexander McQueen vagy Donna Karan mutatja be az aktuális kollekcióját, mégis még a legifjabb kezdő tervezőről is elhiszzük, hogy az elkövetkezőben ő fogja diktálni a divatot. A titok csak annyi, hogy a stábot mindig profikból állítják össze. A modellek szépen járnak, nem húzkodják a ruhájukat, a sminkjük és a hajuk hibátlan és egységes, ez pedig megalapozza a bemutató sikerét.

A Fashion Trend hétvégén, sajnos nem ezt tapasztaltuk. A lányok sok esetben a saját kitaposott cipőikben, a ruhájuk pántját húzogatva trappoltak végig a kifutón, ez azonban nem a WAM Design hibája, hiszen az ő profiljukba nem tartozik bele a divatbemutatók szervezése, a felelőst azóta is keressük, de még sajnos nem sikerült megtalálni. A bemutatók színvonala sajnos az elkövetkező napokban sem emelkedett, ezért aztán más programok után próbáltunk nézni, azokban pedig nem volt hiány.Elég időt és energiát szántunk a rendezvény által kínált lehetőségekre, így aztán gondosan megmasszíroztak minket, kaptunk egyénre szabott illathoroszkópot, sőt kristályok segítségével még a jövőnket is megjósolták. Csupán csak egyetlen alkalommal futottunk lesre, amikor éppen a fizimiskánkat próbáltuk meg egy kis sminkkel és egy csepp hajlakkal felturbózni, hiszen a Cosmoplitan standja ezt ajánlotta minden odalátogatónak.

Mi azonban este nyolckor valószínűleg későn érkeztünk - bár itt szeretném megjegyezni, hogy hivatalosan minden program éjfélig tartott volna - és mérhetetlenül udvariasan elküldtek minket. Kicsit csalódottan ugyan, de továbbálltunk. Azon viszont már igencsak megsértődtünk, amikor a székben fél órával később megláttuk, a lap főszerkesztőjét, amint éppen mérnöki pontossággal bodorítják a haját.Összességében elmondhatjuk, hogy ott voltunk, megnéztük, kipróbáltuk, és mi még mindig reménykedünk, abban, hogy a magyar divatélet egyszer csak feltámad poraiból, és pár év múlva már alig lehet beférni egy ehhez hasonló rendezvényre.
 Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés