free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Fertőző nyár

Borsa         Címkék: fertőzés, gomba, higiénia, nyár, strand 1 hozzászólás

A magunkra kent naptej, még nem véd meg minket minden nyári veszélytől. Összegyűjtöttük az összes fertőző rémséget napgombától a szemölcsön át az ótvarig.A szemölcsök ellenszenves családjához tartozik az úgynevezett uszodaszemölcs is, amit a felnőttek szervezete általában kivéd, de nem úgy a gyerekeké! Ez egy picike bőrszínű, behúzódott közepű, félgömbforma kiütés, szintén terjedős. Elég, ha valaki, akinek ilyen van egy medencébe megy a gyerekkel, már jó eséllyel el is kapta. A közönséges szemölcs az, amelyik a talpon vagy a tenyéren szokott megjelenni. Ez nem terjed olyan könnyen tovább a testen, de azért érdemes eltüntetni ezt is.A víz mellett a strand másik elengedhetetlen velejárója a napsugárzás (jó esetben), és az UVB sugárzást ezúttal félresöpörve a napgombára és a herpesz vírusra hívjuk fel a figyelmet. A napgomba nevű betegségre akkor érdemes gyanakodnunk, ha foltokban fehérek maradunk. A herpesz aktivizálódását simán előhozhatja az erős napsugárzás, és, ha már itt tartunk, a napfényallergiával is sokaknak számolniuk kell. Ha már az első napozást követően erős viszketéssel és vörös hólyagokkal térünk nyugovóra, akkor lehet hogy inkább az árnyékban a helyünk.

Persze nem csak a bőrünkre és a körmünkre leselkednek gaz nyári veszélyek a strandon. A vírusos eredetű kötőhártya-gyulladás aztán igazán meg tudja keseríteni a szabadságot! Ha a szemünk szúr, viszket, esetleg váladékozik is és kivörösödik, akkor lehet, hogy elkaptuk, de ha szerencsénk van, akkor az is lehet, hogy csak a klóros vízre reagált a szemünk allergiás tünetekkel.Ebben az esetben irány a tenger, egyébként pedig az összes felsorolt tünettel érdemes orvosohoz fordulni, hogy mielőbb újra egészségesek legyünk és ne fertőzzünk meg másokat.

A nyári felelőtlen szexuális kalandok cudar következményire most nem térünk ki. Aki okos az nem gondolja, hogy nyáron az ember nem annyira ember, mint télen.

1. Fertőző nyár
2. Támad a szemölcs és a napgomba!Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés