free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Groteszk legók

Borsa         Címkék: fotó, ikon, kishír, legó, reprodukció 0 hozzászólás

Kikről vegyen példát egy amatőr fotós, ha nem a profikról. Mike Stimpson is így tett, a maga sajátos módján. Legóbábukkal fotózott újra fotóművészeti remekeket.

Mike Stimpson saját stílusában alkotta újra a múlt század ikonikus fotóművészeti remekeit. A beállítások megszólalásig hasonlítanak az eredetire, de hangulatuk radikálisan eltér. Hiába, egy mosolygó legóbábu kisugárzása más, mint egy halálra rémült vietnámi férfié.

Mike Stimpson amatőr fényképész úgy tűnik, a legnagyobbaktól szeret tanulni. Olyan fotós ikonok műveit készítette el újra, mint Robert Capa, Henri Cartier Bresson, Charles Ebbets, és Eddie Adams. Bár művei akkurátus másolatok, mégis félreismerhetetlenül magukon viselik Mike egyedi látásmódját. A fényképek szereplői ugyanis nem emberek, hanem pici legófigurák.

www.telegraph.co.uk
Hasonlítsd össze a másolatot és az eredetit!

Mike a makrofotózás megszállotja, órákig bütyköli az apró bábukat, ragasztgatja a kellékeket, kombinál a világítással, míg végül sikerül reprodukálnia a történelmi jelentőségű pillanatokat az általa létrehozott játékországban. Az eredmény bájos és egyszerre groteszk is, hiszen sokszor tragikus pillanatok szereplőit helyettesíti az örökmosolyú műanyag lényekkel.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés