free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Isten hozott digitáliában!

Borsa         Címkék: digitális, internet, online, sci-fi, technológia 0 hozzászólás

A sci-fi hangulatú Brandfestival Digitalon találkoztunk magyar csúcstechnológiával és szembesültünk a magyar valósággal. A digitévé nálunk még nem az igazi.

Tévé kontra internet, keresőmarketing, online közösségek, digitális játékszerek és internet. Megtartották az első Brandfestival Digital konfrenciát, ahol a médiamunkások és szakemberek mellett a nagyközönség is találhatott kedvére való érdekességeket. A rendezvényen nemcsak csúcskütyüket találtunk, hanem láttuk a média jövőjét is.
Háromdimenziós holovetítő és digitálisan tuningolt szuperkocsi, navigációs rendszerek és interaktív fényfüzér várt bennünket az impozáns Király utcai VAM Design centrum aulájában, ami a konferencia idejére hatalmas bemutatóteremmé változott.


Tuningautó a digitális korból - nézz még több képet digitáliáról!

A standokat színes fények világították meg, a hatalmas belső tér üvegmennyezete alatt pedig káprázatos, hatalmas gömbök lebegtek. A rendezvény egyik főszervezőjétől megtudtuk, nem véletlen a színes lufiáradat: a kissebb-nagyobb buborékok a magyar internet térképét jelenítették meg, hogy miképpen, arra hamarosan visszatérünk. Az első hazai digitális brandfesztiválon nem ez volt az egyetlen ámulatba ejtő látványosság.

Közhely, hogy egyre több digitális eszköz vesz körül bennünket, nem járunk nagyon messze a valóságtól, ha azt mondjuk, lassan az összes napi teendőnk elvégezhető lesz néhány gomb megnyomásával és egy kis gépeléssel, persze szupervékony billentyűzeteken. A körülöttünk lévő világ az ipari és a technológiai forradalom után belépett a digitális korba: használati tárgyaink virtuálisak, a nyomógombok és menürendszerek csak a könnyebb tájékozódást segítik a funkciók közötti eligazodásban már a mosógépen, az autórádión vagy a mikrohullámú sütőn is. Talán az utolsó nem digitális, analóg technika háztartásainkban a televízió, hamarosan azonban a mozgó képes médium is visszavonhatatlanul belép a digitális univerzumba.


Magyar webtérkép lufiból - A Borsa lemaradt?

A Neo Interactive és a Republic médiaügynökségek által szervezett szakmai és közönségfesztivál célja az volt, hogy válaszokat kapjunk arra, milyen lesz ez a szép, új, digitális médiatér. A számítógépek tévék és mobiltelefonok összekapcsolódnak, a hirdetési és fogyasztási szokások megváltoznak, az emberek pedig újra törzsekbe tartoznak majd, mint az ősközösségben. Ezek a digitális törzsek, vagy ahogy gyakrabban mondjuk manapság: közösségek a szemünk előtt formálódnak. A Borsa olvasói, a Videa videómegosztó felhasználói, vagy az IWIW rendszeres látogatói sokkal tudatosabb közösséget alkotnak a tévé előtt fekvő passzív nézőnél. Minket nem érnek el a hagyományos, agresszív hirdetések, mi azt szeretnénk, ha a reklámok is célzottan, nekünk szólnának. Ha nem kapjuk meg, amit akarunk, elkapcsolunk.

Szerencsére a közeli jövő nekünk kedvez. A konferencián megtudtuk, hogy Hollandiában a nézők egy speciális gomb megnyomásával átugorhatják, vagy "kedvencek" mappába menthetik a tévében sugárzott reklámokat, internetes keresőkhöz hasonlóan akár a színészek nevei alapján is kiválaszthatják az esti filmet, vagy meghatározott témák szerint böngészhetnek a csatornák között. Úgy mondják a szakemberek, vége a "lineáris médiafogyasztás" korának, hamarosan már a tévén is mi mondhatjuk meg, mit szeretnénk nézni az adott pillanatban.


Digitális szendvicsemberek komolyan veszik a munkájukat

Az új világban digitális tárgyak és eszközök vesznek körül bennünket a mindennapokban is, a Brandfestival Digital pedig gondoskodott arról, hogy megismerkedhessünk az újdonságokkal. Tárgykultúra szempontjából mondhatjuk: szerencsés évek előtt állunk, soha annyi kifinomult, szép eszköz nem vett körül bennünket, mint manapság. A konferencia bemutatótermében formatervezett navigációs rendszereket és digitális tuningautót is láttunk, amiben több LCD képernyő és halványkéken világító digitális kütyü lapult, mint egy komplett szerverszobában.

1. Isten hozott digitáliában!
2. Magyar csúcstechnológiaLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés