free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Megint Munkácsy!

Borsa         Címkék: esztergom, gyűjtemény, kiállítás, kishír, munkácsy 0 hozzászólás

Ha már láttuk máshol, akkor is érdemes megnézni az Esztergomba érkezett Munkácsy kiállítást, hiszen több, eddig még nem bemutatott kuriózum is látható.

Aki már más városban látta, annak is érdemes megnézni a Munkácsy kiállítást, ezúttal Esztergomban. Itt is látható az utazó kiállítás gerincét alkotó amerikai gyűjtemény, de több eddig még nem bemutatott kuriózum is.

Már járt többek között Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Munkácson és Kecskeméten, most Esztergomba érkezett a Munkácsy kiállítás. A kiállítás gerincét a Munkácsról származó, amerikában élő Pákh Imre harmincdarabos gyűjteménye adja, de ez kibővült további darabokkal is. A Nemzeti Galériából érkezik a híres Trilógiából a Golgota és a Krisztus Pilátus elött című képnek a festő által készített kisebb változata, redukciója.
További ínyencségek a Kis Jean című festmény, ami Békéscsabáról érkezett,  és a Szeged-Csanádi megyéspüspök gyűjteményéből származó Corpus, melyeket eddig még nem láthatta a nagyözönség.

www.munkacsyesztergomban.eoldal.hu

A régi Vármegyeházában helyett kapott kiállítás egyik termében szalonképeket és portrékat láthattok, melyek között ott van egy Rippl-Rónai és egy Hans Temple által festett Munkácsy portré is. Külön termet kaptak a krisztus témájú képek és tanulmányok, és egy harmadik teremben Munkácsy személyes tárgyai között bóklászhattok. Az úti köpeny, kockás takaró, sétapálca, szemüveg és még számos más érdekes tárgy legalább olyan érdekes, mint a festmények.

Nem mintha nem lenne érdemes bármikor a Dunakanyarban kirándulni, de most aztán egyenesen kötelező útba ejteni Esztergomot. És most még egy hosszú hétvége is kapóra jön!

A kiállítás megtekinthető Esztergomban a régi Vármegyeháza épületében (Esztergom, Deák Ferenc utca 4.) júlus huszadikáig.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés