free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Smink szögletes archoz

Borsa         Címkék: arc, korrigál, smink, szögletes, trükk 1 hozzászólás

A borsa állítja: nem kell plasztikai sebész, ha szabálytalan az arcunk, elég néhány ügyes smink trükk. Új sorozatot indítunk, arctípusok és sminkek címmel. Első rész.

A sminkelés alaptechnikáit ellestük anyukánktól, nővérünktől, vagy az osztály legmenőbb csajától, aki már akkor festett szempillákkal virított a suliban, amikor mi még a százszorszépet olvasva a mékápot is "makeupnak" ejtettük, és azt hittük ez valami betegség. Évek alatt megtanultunk, vakolni, szemet festeni, belepiszkáltunk a szemöldökünkbe – vagy jól sikerül, vagy nem. Ez rendben is van. 

Mint ahogyan az is, hogy igen kevesen rendelkezünk tökéletesen arányos, harmonikus ábrázattal, így kénytelenek vagyunk korrigálni az esetleges "furcsaságokat". A radikális arcplasztika mellett most inkább nem kampányolnánk, viszont új sorozatunkban megosztunk veletek néhány sminkes trükköt, amivel elkerülhetjük, hogy az arcunkat a gonosz mögöttes tartalmakról árulkodó "érdekes" jelzővel illessék. Borsasminkes ezúttal egy négyszögletes arcfromát vett kezelésbe.

Nézd meg a sminkelés összes fázisát!

Modellünket - elmondása szerint - vonásai miatt sokszor valamilyen távoli országból származó turistának is szokták nézni szögletes álla és egzotikus ívű, távol ülő szemei miatt. Bár érthető módon tökéletesen jól kijön saját - ahogy ő fogalmazott - "karakteres" arcával, kíváncsi volt, milyen trükkökkel hozhatja ki magából a legjobbat.

Ha arcunk valamely részeiről szeretnénk elterelni a hangsúlyt, és mást pedig ki szeretnénk emelni, akkor a kulcsszó az árnyalás, akár az arc, akár a szem festéséről van szó. Természetesen mindennek az alapja, az alapozás. Ha arcbőrünkre a megfelelő helyekre teszünk sötétebb, és világosabb színeket, akkor az alapozás végére már gyökeres változásokat észlelhetünk. Borsasminkes először a világosabb árnyalatú alapozót vitte fel a homlokra, az orr tetejére és az állra, majd sötétebb színnel "tűntette el" az erős arcéleket az állkapcsoknál, a járomcsonton, a halántékon és az orr két oldalán.Ezzel a művelettel sokáig pepecselhetünk, hiszen nagyon alaposan össze kell dolgozni a különböző színű alapozókat, ha nem akarjuk, hogy szögletes arcunk helyett a foltos arcbőrünkkel keltsünk feltűnést. Ha elkészültünk a művészi árnyalással, akkor fixálhatjuk porpúderrel. Az arc szélét tovább sötétíthetjük bronzosító púderrel, a pirosítót pedig szokás szerint a járomcsontra, valamint a halánték és szemöldökcsontra vigyük fel.

A szemöldökfestésnél általánosan érvényes szabályok vannak, tehát fejformátoktól függetlenül fogadjátok meg ezeket. Aranyszabály, hogy inkább világosabb legyen a szemöldökünk, mint sötét. A fekete szemöldököt felejtsük el! Nagyon öregít és nem természetes. Még akkor is, ha hajunk fekete, mint ahogy modellünknek is. Maximum sötétbarnát válasszunk és a szemöldök festésénél nagyon óvatosan bánjunk.Borsasminkes spéci ecsettel felvihető szemöldökszínezőt használt a finomabb hatás kedvéért. Ha ceruzával ügyködünk, csak apró satírozó mozdulatokat végezzünk, a végén keféljük át (erre egyébként egy fogkefe is tökéletes – persze nem az, amivel a fogunkat is mossuk), ami nemcsak, hogy leszedi a felesleges festéket, de még irányba is állítja a szőröket. Legvégül még egy fülpucoló pálcikával is letisztázhatjuk a szemöldök vonalát. És jöhet a szemhéj festése.

Sokunkat őrületbe kerget, hogy a precízen felvitt szemfestékünk pár óra múlva csíkos lesz, összecsomósodik a kis ráncokban. Ezt elkerülhetjük azzal, ha szemhéjunkat is lealapozzuk, mert a vékony alapozó rétegbe jobban beletapadnak a szemfesték apró szemcséi. A szemfestés első lépése, hogy a szemöldök alá matt, világos festéket viszünk (lehet világos púder is), amivel még jobban kiemelhetjük annak ívét. Mivel itt egy teljesen sima nappali smink készült, Borsasminkes a természetesség jegyében barnás színeket használt a szemfestésnél.A szem alatt a pillák tövénél sötétebb barnát alkalmazott, majd ugyanezt vitte a szemhéjra is. A távol ülő szemeknél, mint amilyen modellünknek is van, nyugodtan lehet sötétebb árnyalatú szemfestéket vinni a belső szemzugba is. Tehát a szem sarkába festett sötétbarnát nem kell fokozatosan világosítanunk a szemzug felé haladva. Sminkesünk is bőven tett a sötét színből a belső szemzugba is, így egy szép ívet satírozott a szemhéj fölé, melynek két széle a szem két sarka. A sötétebb barna szín széleit egy gyöngyházfényű, világosabb barnával satírozta el a szemöldök alatt.

Aki bírja könnyezés nélkül, a szeme alá - belülről - feketével húzzon egy vonalat, ezzel tekintetünk szúrósabb lesz.  Ha pedig világos púderrel újból átmegyünk a szem alatti részen, nyoma sem marad a sötét árnyékoknak és karikáknak.Ezzel nagyjából végeztünk is, már csak a szempillaspirál és egy leheletnyi narancsos szájfény került modellünkre, és el is készült a nappali smink szögletes archoz. Na tessék.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés