free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Programmagazin helyett

Borsa         Címkék: koncert, mozi, múzeum, program, programmagazin 0 hozzászólás

Teszünk róla, hogy akkor se untakozzatok, ha épp nem a Borsát olvassátok. Új sorozatunkban megmondjuk, mikor, hol keressétek a szórakozást és a kultúrát.

Picasso, Munkácsy, szitárkoncert, vitaest hajléktalan ügyben, gerillakertészkedés, pszichedelikus anime akció, és szigetjegyek még elővételi áron: ezen a héten sem kell a brazil szappanoperákon unatkozni esténként. Mi ezeket a programokat ajánljuk, új - a jövőben majd péntekenként megjelenő - sorozatunk első részében. 

Visszafogott hétkezdés: festők és szitár

Már külön cikkben is beszámoltunk róla, hogy Eszergomba érkezett - és július 20-ig ott is marad - a Munkácsy vándorkiállítás. A Városháza dísztermében a korábbi állomásokhoz képest több képet láthat a nagyközönség, többek között a Szeged-Csanádi egyházmegye tulajdonában lévő Corpus című festményt, de megtekinthetők a Golgota és a Krisztus Pilátus előtt című képek Munkácsy által saját kezűleg készített másolatai is. Emellett közel negyven darab Munkácsy-relikvia is tartozik a kiállításhoz, köztük például a festőművész szemüvege és esernyője.

http://blogs.guardian.co.uk, www.erpmusic.com, www.tandemcafe.hu

A szegedi REÖK Palotában már csak május 13-ig tekinthető meg a Picasso és a nemzetközi avantgárd című kiállítás, úgyhogy akinek eddig még kimaradt, az keddig pótolhatja. A kiállításon a Picasso-festmények mellett a Hommage á Picasso gyűjtemény is látható, mely a festő 90. születésnapjára készült alkotásokat tartalmazza, olyan művészektől, mint például Andy Warhol vagy Juan Miró.

Május 13-án pedig Budapesten, a Zeneakadémián lép fel Anoushka Shankar, világhírű szitárművésznő. A 26 éves hölgy Ravi Shankar, az indiai klasszikus zene egyik legfontosabb alakjának lánya és nem mellesleg már kétszer jelölték Grammy-díjra. "Ms. Shankar merőben mást produkál, mint az édesapja. Agresszív geometriai ábrákat használ, felbolygatja az otthonokat az improvizációival, a tömeg hangosan éljenez neki " - írta róla a New York Times.

Május 13-án a Tandem Caféban, este nyolctól Hajléktalanok az utcán: jogot sértenek, vagy jogsértettek? címmel kerül sor egy - a szervezők ígérete szerint - cseppet sem tudományoskodó vitaestre, melyen hosszú évek óta hajléktalanokkal foglalkozó szakemberek fejtik ki véleményüket annak érdekében, hogy kissé árnyaltabban láthassuk a hajléktalan-kérdést. Várnak akkor is, ha szerinted a hajléktalanokat ki kell tiltani a "normális" emberek közül, akkor is, ha elvből nem adsz pénzt a koldusnak, mert úgyis elissza, de akkor is, ha meghasad a szíved, ha kisgyereket, vagy öreg nénit látsz az aluljáróban rongyokba bugyolálva vacogni.

Hét végére vadulás: pszichedelikus élmények és gerillakertészet

Május 15-étől lesz látható a magyar mozikban a Mátrix-trilógiát megalkotó Wachowski fivérek legújabb filmje a Speed Racer - Totál turbó, mely egy animés-pszichedelikus atmoszférájú akciófilm. Főhőse, Speed Racer (Emile Hirsch) egy autóversenyző család legifjabb sarja, aki maga is kiváló versenyző. Miután nemet mond a családi autógyárat bekebelezni kívánó Royalton ajánlatára, a cég gonosz főnöke azzal fenyegeti, hogy versenyautója nem ér még egyszer célba. Racer vállalja a kihívást, és szerelme, Trixie (Christina Ricci) valamint a rejtélyes Racer X (Matthew Fox) segítségével felkészül a nagy versenyre. Azon a félelmetes pályán kell legyőznie a Royalton-csapatot, amelyen a bátyja is végzetes útjára indult… A mátrixos sokatmondás ezúttal elmarad, a filmre jegyet váltók látványos és pörgős agymosásra szánthatnak. Néha az is kell. A trailer megtekinthető ide kattintva.

www.moviecente.net, www.gruenewelle.org, www.sziget.hu

Akik affinitást éreznek egy kis gerillakertészkedéshez, azok május 22-ig jelentkezhetnek a Zöld Vadművelet akcióra, akár egyénileg, akár csapatostul. A jelentkezők között 100 napijegyet és 50 bérletet osztanak szét, a Hegyalja Fesztiválra.

Aki hetijeggyel szándékozik menni az idei a Szigetre, azoknak szólunk, hogy május 15-ig él a 25 000 (hazamenős), illetve 30 000 (ottalvós) forintos jegyár, másnaptól 5000/ 7500 forinttal drágább lesz.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés