free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Citromos, kecskesajtos uborka

nemisbéka         Címkék: citrom, kecskesajt, krém, recept, uborka 0 hozzászólás

Borsamunkatársat az első kóstolás óta eltelt kilenc év, és a pontos recept hiánya sem akadályozta meg abbban, hogy ismét citromkrémmel töltött uborkát egyen.

Akárhogy is számolom, Debbie vacsorája óta eltelt kilenc év. Ha a vacsi egykori helyszínére kéne utaznom, egy nap simán rámenne, mert optimista számítások szerint is több mint 2000 km feszül közöttünk. És az is lehet, hogy Még csak Debbie nyomára sem bukkannék, merre jár, mit csinál ma, nem tudom.



Bár rövid ismeretségünk alatt az életvidám, amerikai Debbiet csak felszínesen tudtam megismerni, az a bizonyos vacsora, kétségkívül maradandó élménynek bizonyult. Az uborkába töltött habkönnyű citromos krém álmaimban is kísért időnként. Nem is próbáltam meg reprodukálni - ha már annyi eszem nem volt, hogy elkérjem a receptjét annak idején, ne csapjuk agyon az álmokat -, de valami hasonlóban gondolkodtam.

Hozzávalók

1 kígyóuborka
1 citrom
14 dkg friss kecskesajt
1 dl tejszín
1 lap zselatin
őrölt feketebors

Az uborkát körülbelül háromcentis darabokra vágom, az így kapott hengereket oldalt levágom, hogy héj nélküli téglatesteket kapjak és a belsejüket dinnyevájóval óvatosan kivájom. A zselatint hideg vízbe áztatom, ha megpuhult, a felmelegített (de nem forralt!) tejszínbe keverem, hogy elolvadjon. Pici hűlés után hozzákeverem a kecskesajtot, amíg homogén nem lesz, majd az őrölt borsot, fél citrom reszelt héját és 1-2 evőkanál citromlevet, amivel ízlés szerint ki lehet egyensúlyozni a sajt sós ízét. A krémet az uborkákba kanalazom és a maradék citromhéjat rájuk reszelem. Hűlés után azonnal tálalható. Négyszemélyes kis előétel.  A krémhez Clotilde receptjét használtam fel.  



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés