free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Csokit a kismamáknak!

Borsa         Címkék: csoki, kishír, preeclampsia, terhesség, toxémia 0 hozzászólás

Mondhatnak a csokira bármi rosszat, mi úgysem szokunk le róla. A híreket pedig, amik szerint egészégünknek is jót tesz, azonnal elhisszük. Csokit a terheseknek!

Mi mindig is tudtuk. Gyerekkorunkban a fognyűvő manókkal, felnőtt korunkban a narancsbőrrel és az elhízás rémével próbálnak eltéríteni minket tőle, de mi mindig is éreztük, hogy a csoki, az jó. A csoki kell. Kell, ha bánatosak vagyunk, ha jó kedvünk van, ha éhesek vagyunk, ha nem,  és most már tudósok is állítják, hogy terhesség alatt meg aztán egyenesen kötelező.A terhes nőknél gyakran kialakul a kórosan magas vérnyomással és fehérjevizeléssel és ödémával járó preeclampsia, más néven terhességi toxémia nevű betegség, amely komoly szövődményekhez is vezethet. De, amint azt egy amerikai kutatás kimutatta a csoki, különösen az étcsoki majszolása - a benne lévő teobromin nevű anyag jótékony élettani hatásai miatt - csökkenti a betegség kialakulásának esélyét.

Legalábbis a megkérdezett majdnem kétezerháromszáz gyermeket szült nő közül azok produkálták kevésbé a riasztó tüneteket, akik nagyobb elfogyasztott csoki adagokat vallottak be. Lehet, hogy a kutatás nem olyan meggyőző, de nekünk ez is bőven elég ahhoz, hogy nyugodt szívvel faljuk tovább kedvenc csokiainkat.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés