free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Smink szemüvegeseknek

Borsa         Címkék: hangsúlyoz, smink, száj, szemöldök, szemüveg 0 hozzászólás

A szemüvegeseknek ajánlott sminkről sok mindent hallottunk, de nem tudtuk, mi az igazság. Borsasminkes most meg mondja, meg is mutatja. Sminkiskola, második rész.

Nem kell ahhoz szabálytalan arc, hogy kihívásokkal találkozzunk a sminkelés terén. Itt van például a szemüveg. Két variáció van, vagy már gyerekkorunk óta okulárét viselünk az orrunkon, és megszoktuk, hogy a szemünkön szemüveg van, nem smink. Vagy már felnőttként romlott el a szemünk, és megszokott sminkjeinket próbálgatjuk az új alkatrészhez passzintani. Több-kevesebb sikerrel. Mivel Borsaszerkesztőség szemüveges tagjai - van belőlük néhány - is tanácstalanul álltak a szemüvegsmink kérdéséhez, segítségül hívtuk kozmetikusunkat, aki azonnal kezelésbe vette egyik rövidlátó kollégánkat, és gyakorlatban mutatta meg, mit tehetünk, ha szemüvegünk is van, de sminkelni is akarunk.


Nézd meg, hogy festik ki szemüveges modellünket!

Borsasminkes az elterjedt nézetekkel ellentétes elgondolásból indult ki. Legtöbbször ugye azt halljuk, hogy szemüveg mögött még jobban kell hangsúlyozni a szemet, pláne, ha üvegünk jócskán kisebbíti a szemünket. Borsasminkes viszont úgy gondolja, hogy szemüveg esetén nem arról van szó, hogy ellensúlyoznunk kell, hogy a szemünket eltakarja egy tárgy.

Az üvegen keresztül ugyanis eleve máshogy néz ki a bőr, tehát, minél feltűnőbbre festjük a szemünket, annál erőltetettebben fog kinézni. Sminkalanyunk egyébként az elméletet hallgatva hevesen bólogatott, mert, mint mondta, utálja, ha például hatalmas pillákat csinálnak neki, amivel utána okuláréja üvegét karcolgatja pislogáskor. Konklúzió: Nem azt hangsúlyozzuk, ami a szemüveg mögött van, hanem azt, ami kilátszik. Vagyis: szemöldök, arc, száj.Mivel modellünkre ráfért egy alapos szemöldök gyomlálás, és, ahogy már említettük, a szemöldök most különösen fontos, hogy jól nézzen ki, sminkesünk először is kiigazította a bozontot. Ezután következett az alapozás, amivel kapcsolatban semmi újtat nem tudunk mondani az előzőekhez képest. Az arcon vékony alapozóréteg, a szemnél alaposabb fedés, majd fixálás porpúderrel. Utóbbiból a szem alá nem kell, mert csak kiemeli a ráncokat. Ezután sminkesünk pirosított. A modell bőrszínéhez igazodva bronzos pirosítót használt, szokás szerint a járomcsonton és a szemöldökcsonton.

Mikor ezzel végzett a már formába hozott szemöldököt kezdte tovább tökéletesíteni festéssel. Mivel a szemöldökünk, közvetlen a szemüveg felett van, keretezi azt, ezt tényleg precízen kell elkészíteni, ha azt akarjuk, hogy tuti szemüvegsminkünk legyen. Borsasminkes most sem szemöldökceruzát, hanem ecsettel felvihető szemöldökport használt.Sötétbarnával átfestette, kefével a felesleget kikefélte belőle, egybe n irányba is fésülte a szálakat, majd fülpucoló pálcikával letisztázta a festést. További trükk, hogy akár egy csipet hajzselével, vagy hajfixálóval rögzíthetjük is a szemöldök rakoncátlan szálait.

A szemfestésnél, ahogy már leszögeztük, nem a feltűnősködés, hanem a természetesség a cél. Ennek megfelelően modellünk szemére teljesen matt, natúr, barna szín került - a szem alatt és felett, a szempillák tövébe sötétebb, a szemöldök alá pedig halványabb. A szemöldök alatt közvetlenül egészen világos, matt festékkel, esetleg púderrel hangsúlyozzuk a szemöldökívet.Utolsó lépésként a pillákra szolid mennyiségű festéket tett sminkesünk, nehogy "összekaszabolják" a szemüveget. Igy kaptunk egy szinte észrevétlen árnyalást, amitől sokkal kifejezőbb, sugárzóbb lett modellünk tekintete.

A száj festésénél is a természetesség volt a fő vezérlő elv. Miután ajakápolóval "megágyazott" a szájfestésnek, Sminkesünk natúr barna kontúrral kissé megnövelte a modell száját, majd rúzs helyett egy szintén natúr, világosabb barna, színezett szájfényt használt.Amikor modellünk orrára visszakerült a keret, elégedetten állapítottuk meg, hogy Sminkesünk elgondolása a szemüvegsminkről nagyon is működik.
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés