free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tanácsok ősz hajhoz

puder@borsa.hu         Címkék: ápolás, festés, haj, ősz, szakértő 2 hozzászólás

A Borsa mesterfodrászával mindent megbeszélhettek, amit a saját fodrászotokkal nem tudtok, vagy nem akartok. Most segít, hogy kell festeni és ápolni az ősz hajat.

fodrász

Ajánló

A www.borsa.hu szakértői csapatához Bolgár Dávid Tamás is csatlakozott, aki igen gyakorlott mesterfodrász. Ez nektek, kedves Borsaolvasók azért jó hír, mert innentől kezdve, minden rázósnak, cikinek, bénának hitt kérdést feltehettek neki.


Vele simán megbeszélhetitek azokat a problémákat, amelyeket saját fodrászotokkal nem tudtok, vagy valamiért nem akartok; mert ugye sokan ismeritek azt az érzést, amikor inkább szájzárra kényszerítitek magatokat, sem mint hogy fodrászotok aktuális remekművét, amit pont a ti fejeteken, a ti hajatokkal végezte, méltatni kezdjétek.

Írjatok és kérdezzetek. Csak semmi szirup.

puder@borsa.hu

Szia Dávid!

Végre találtam egy szakembert, akinek el tudom mondani a problémámat! 56 éves vagyok, erősen ősz a hajam, ami persze sok-sok éve festve vagy melírozva van. Nem vagyok megelégedve vele. Eltűnt a fénye, hiába mosom meg sűrűn, ez nem segít. Kezelhetetlen, nem tartja  a formáját, szárítás  után hamar szétesik. Én a fodrászt is hibáztatom, mert szerintem nem jól vágja le a hajamat. Mit tanácsolsz? Várom a válaszodat! 

Köszi!  Ica

Kedves Ica!

Ahogy múlnak az évek, megfigyelhetjük magunkon az apróbb változásokat. A bőrünk már nem olyan feszes, megjelennek az apró ráncok is és a kor sajnos a hajunkon is nyomot hagy. A haj testünk azon része, ami elsőként jelez minden testi változást. Stressz, kimerültség, belső szervi problémák, fogfájás, gyulladás, vitaminhiány; a hajunk mindent esetben megmondja, ha valami gáz van.

Persze az idővel nem vehetjük fel a harcot, de a jeleit késleltetni, palástolni mindenképp lehet. Szerencsénkre ma már megvannak ehhez a kellő anyagok, csak be kell szereznünk őket és hajunk simább tapintású, lágyabb esésű, csillogóbb, rugalmasabb, könnyebben kezelhető lesz. Persze a közértekben, drogériákban megvásárolt termékektől ne várjunk csodát. Minél súlyosabbnak ítéljük meg hajunk állapotát, annál több és igényesebb terméket kell beszereznünk. Ami igazából használ is, azokra fodrász kellékesnél, vagy nagyobb szalonokban lelhetünk rá.

A te esetedben száraz, igénybevett hajra való sampont és pakolást (húsz perces hatóidő szükséges) ajánlanék. Szétesés esetén próbálkozhatunk hajtőemelő habbal, amivel magasabb tövet kreálhatunk. Szárítás előtt alkalmazzunk hő hatására beinduló folyadékot, amivel könnyebbé tehetjük hajunkat, továbbá szerintem elengedhetetlen termék a hajvégápoló olaj is, amit a haj tövétől hét centiméterre kell szétoszlatni a tincseken. Ezzel biztosítjuk a hajszálak fényét, rugalmasságát. Végül különböző waxokkal adhatjuk meg a végső formát. Legutolsó esetben egy kis hajfény sprayt permetezzünk, de csak kellő távolságból és csak picit, ugyanis a töménytelen mennyiség zsírosíthatja a hajat.

Őszülő haj esetében javasolnám a meleg árnyalatra való festést, mivel az ősszel keveredve úgyis tompítani fogja az összhatást. A festéket hagyjuk az előírt hatóidőnél tíz perccel tovább fent. A szőkítővel történő melírozást nem ajánlom, mivel a már amúgy is üveges szerkezetű ősz haj a maradék fényét is kioltjuk a szőkítéssel.

Hidd el, nincs rossz haj, csak béna fodrász! Keress egy másik, jó hírű fodrászt. Törekedj arra, hogy megtaláld a számodra megfelelő szakembert. A jó fodrászra nem szabad sajnálni a pénzt, hiszen a hajunk mindig velünk van, és állapota befolyásolja életünket, hangulatunkat!

Hajrá!!!

Bolgár Dávid Tamás
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés