free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 módszer, hogyan találjunk tuti zenéket

Borsa         Címkék: internet, lista, online, webrádió, zene 0 hozzászólás

Ha már unjuk saját cd gyűjteményünket, és előre tudjuk a számok sorrendjét kedvenc rádiónkban, bányásszunk a netről új zenéket. Íme öt tipp, hogy honnan.

Ha már ronggyá hallgattuk kedvenc előadónk aktuális számait, már a könyökünkön jön ki a kereskedelmi rádiók kínálata és valami újdonságra vágyunk, érdemes szétnézni a neten. Se szeri, se száma azoknak a weboldalaknak, ahol fiatal tehetségek igyekeznek magukat megmutatni a világnak. A több tízezres közösségekben nem nehéz gyöngyszemekre akadni, kinek-kinek ízlése szerint. Az alábbiakban 5 ilyen oldalt ajánlunk.

http://reeculture.orgFreeculture.org

Az egyik legszimpatikusabb a Freeculture.org, amelynek célja, hogy egyesítse a legális online zenéket. A közösség tagjai megosztják egymással – a Creative Commons-hoz hasonló szabad szerzői licenszekkel ellátott zenéiket. Az így megosztott zenéket aztán mások felhasználják, új zenei ötletek megvalósítására. A Freeculture.org projektje egyébként szorosan együttműködik a One Laptop per Child (OLPC) kezdeményezéssel, amelynek éretlmében a százdolláros laptopok merevlemezén elhelyeznek különböző zenéket a Freeculture.org közösség jóvoltából.

Jack Sharing

Ez a kakukktojás, ugyanis nem weboldalról van szó, hanem egy tőlünk nyugatabbra mostanában terjedő társadalmi jelenség, afféle "zenei mini flash-mob". Lényege, hogy két zenehallgató ember az utcán (metrón, liftben, stb.) fejhallgató jack-csatlakozót "cserélnek" tíz, tizenöt, húsz másodpercre, majd továbbállnak. Természetesen nem kizárt egy beszélgetés egy ilyen találkozás után, mindenesetre ha valaki legközelebb mosolyogva kihúzza mp3-lejátszójából a zsinórt és rámutat a fejhallgatójára, tudjuk, hogy jack sharinggel van dolgunk.

www.kompoz.com Kompoz

A végére maradt a leggonoszabb, a tavaly indult Kompoz közösség, amelynek tagjai aktív zenészek. Itt kifejezetten egymás műveit remixelve "kirándulnak" a felhasználók a zene ösvényein. Mivel a számítógépekkel ma már a legnagyobb együttesek is dolgoznak, ne csodálkozzunk, ha főként az elektronikus műfajé a terep, ezen belül azonban szinte mindent megtalálhatunk a legelszállósabb electro-chilltől a legkeményebb minimálig. A Kompoz egyébként saját webrádiót is működtet, amelyre szintén érdemes néha átkapcsolni.

www.peoplesound.comProjectplaylist.com

A projectplaylist.com működési elve picit más. Az oldal felhasználói itt csupán számlistákat, úgynevezett playlisteket osztanak meg egymással. A rendszer keresője pedig segít elnavigálni a különböző zenék legálisan elérhető forrásáig. A közösségi modell emellett lehetővé teszi az eszmecserét és az ismerkedést is.http://projectplaylist.com
Peoplesound

A Peoplesound is egy különlegesség. Lényege, hogy fiatal, feltörekvő zenészek feltölthetik műveiket megfelelő címkékkel ellátva. Így, ha rákeresünk egy ismert előadó nevére, a hozzá hasonló stílusú alkotásokat dobja ki a gép, amelyeket a már feljebb említett Creative Commons licensznek hála, mindenki élvezhet kedvére.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés