free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Programmagazin helyett

Borsa         Címkék: képregény, plakát, programajánló, tarantino, tranispotting 0 hozzászólás

Teszünk róla, hogy akkor se unatkozzatok, ha épp nem a Borsát olvassátok. Megmondjuk, mikor, hol keressétek a szórakozást és a kultúrát.

Retro plakátkiállítás, képregény fesztivál, Múzeumi Világnap, film- és felolvasó maraton, ritka zenei- és meglepő színházi élmények várják azokat, akik az elkövetkezendő hetet sem szándékoznak a négy fal között tölteni. Borsa programajánl.

Plakát és képregény

Május 16-án, 17 órkor nyílik, és egészen június 22-ig lesz látható a Budapest Galériában a Magyar plakát-retro című kiállítás. A tárlat a legvidámabb barakk - ma már műtárgynak számító - plakátjainak bemutatásával visz közelebb bennünket annak megfejtéséhez, hogy valóban addig volt-e jó, míg Kádár élt?

www.port.hu, http://fesztival.kepregeny.info

Az Erzsébet téri Gödörben 17-én és 18-án rendezik a IV. Magyar Képregényfesztivált. A részletes programkínálatot átböngészve konstatáltuk, hogy a rendezvényen elsősorban a gyakorló képregény mániások élvezkedhetnek majd: lesznek szakmai beszélgetések, bemutatók, dedikálások, díjátadók és kedvezményes képregényvásár is, tárgy rovatunk bővebben számol majd be róla.

Maratonok

Aktív és leendő Tarantino-rajongókat vár 16-án és 17-én a Vörösmarty mozi a Tarantino maratonra. A program: pénteken délután kettőtől a Kill Bill első, majd második része, ezt követően a Ponyvaregény, este pedig a Grindhouse: Halálbiztos. Szombaton szintén délután kettőtől a Sin City, utána a Kutyaszorítóban, este negyed nyolctól pedig - biztos, ami biztos - levetítik még egyszer a Ponyvaregényt.

www.cinemaretro.com, www.pim.hu

A Petőfi Irodalmi Múzeumban szintén lesz maraton, csak itt az idén 100 éves Nyugat  folyóiraté. 17-én, délután hat órától egészen hajnalig kortárs írók és költők olvasnak fel egy-egy általuk választott írást a Nyugat folyóirat valamely számából. A felolvasást a PIM honlapján online is közvetítik.

Múzeumi Világnap és búcsú Boticellitől

Akik fogékonyak a múzeumi kultúrára vagy a kemencefüst szagú, népies majálisokra, esetleg mindkettőre, azoknak a hétvégén érdemes lesz a Nemzeti Múzeumba és annak árnyas kertjébe látogatni, ugyanis - a május 18-i Múzeumi Világnap alkalmából - ott zajlik majd a Múzeumok Majálisa. Az eseményen egyrészről lehet ismerkedni a fővárosi és vidéki múzeumi élettel, másrészről pedig lesz majális kézművesekkel és iparművészekkel, kirakodóvásárral, helyben sütött ételekkel, játszóházakkal és a miliőbe illő színpadi programokkal.

www.majalis.hu, http://en.wikipedia.org

A Szépművészeti Múzeum reneszánsz kavalkádot rendez 17-én, mégpedig három apropóból: 500 évvel ezelőtt, ezen a napon hunyt el Sandro Boticelli, másnap pedig ugye esedékes a Múzeumi Világnap, mely egyben A Mediciek fénykora című kiállítás utolsó napja is. A rendezvény címe Arrividerci Boticelli!, mely annyira találó, hogy innen is gratulálunk annak, akinek eszébe jutott.

Pop, klezmer és goth

18-án, fél kilenckor a Trafóban lép színpadra az amerikai Cocorosie. Gyerekdalok, instant ható slágerek, szárnyaló operai dallamok, folkos egyszerűség és szertelenül kísérletező popzene. Hárfa, zongora, gitár, beatbox és gyerekjátékok nyekergései, no meg két, egymást ellenpontozva kiegészítő énekhang. A zenekar két énekese is furcsa pár: Sierra és Bianca Casady ugyan testvérek, ám felnőttkorukig alig találkoztak egymással. Sierra éppen operaénekesnek tanult Párizsban, amikor húga egyszer csak feladta amerikai, bulizással töltött életét, és felbukkant testvére apró lakásában. Ettől kezdve elválaszthatatlanok lettek, és rögzítették a CocoRosie debütáló lemezét. Azóta meghódították a világ egyedi popzenére nyitott részét: kiadtak még két albumot és együtt zenéltek a kortárs független muzsika nagyságaival. Koncertjük olyan élményt ígér, amit egyetlen más pop- vagy bármilyen egyéb zenekartól nem kaphatunk meg.

www.trafo.hu, www.tractor-beam.com, www.a38.hu

Szintén május 18-án a Millenáris Teátrumban lép fel a The Klezmatics. A Grammy-díjas együttes a világ talán leghíresebb klezmer zenekara. 1986-ban robbantak ki a New York East Village-ből, újraélesztve az új század számára azt a zenét, amely a kelet-európai zsidó hagyományban és szellemiségben gyökerezik. Olyan témákkal foglalkoznak, mint az emberi jogok és a fundamentalizmus-ellenesség. Húszéves működésük alatt kilenc lemezt adtak ki vad, spirituális, provokatív, elmélkedő és extatikusan táncolható zenével, amely örökre újraértelmezte és túlmutatott a hagyományos besorolásokon.

1. Programmagazin helyett
2. Kábszer és AIDS a színpadonLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés