free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Le a romboló nejlonzacskókkal!

Borsa         Címkék: kézügyesség, környezetbarát, nylon, szatyor, zacskó 0 hozzászólás

Ideje leszokni a környezet- és stílusromboló reklámszatyrokról. Felmálházva is nézhetünk ki jól. Borsastylist megmutatja, hogyan csináljunk divatos textil szatyrot.

Hétévesen még tornazsákban hordtuk a "tesicuccunkat", sőt még külön uzsonnás zacskót is varrt nekünk anyukánk, középiskolában már a jól bevált nejlonzacskóra cseréltük a textilből varrt tornazsákot és társait. És ettől fogva rajtunk ragad az undorító nejlon szatyor, amivel azóta is, rendszeresen próbáljuk meg táskánk űrtartalmát megnövelni. Hipermarketek lógójával ékesített nejlon csodákkal szaladgálunk, ha kell, ha nem. Talán még a nyugdíjas klubba is fonallal és kötőtűvel kitömött műanyag reklámszatyorral fogunk menni.


Nézd meg, hogy készültek a környezetbarát szatyrok!

Pedig kevés annál kiábrándítóbb látvány van mint, amikor valaki az egyébként gyönyörű kiskosztümjét egy stílusosnak és elegánsnak egyáltalán nem mondható nejlonszatyorral kombinálja, arról már nem is beszélve, hogy műanyag szatyrokat felhalmozni egyáltalán nem környezetbarát megoldás.

A Borsa hadat üzent a szatyroknak. Megmutatja, hogy kevés kézügyesség és kreativitás segítségével is remek bevásárló szatyrokat lehet kreálni. Sokan azzal a kifogással élnek, hogy nincs idejük és kézügyességük. Ez azonban - sajnos - ebben az esetben nem állja meg a helyét, a következő három darab elkészítéséhez nem volt szükség sem festői vénára, sem pedig négy szabadnapra.

Hozzávalók

Lenből készült szatyor - beszerezhető bármelyik hobbi boltban.
Felvasalható kristályok - ezt mi az Intergombban szereztük be.
Maradék mintás anyag - borsa stylist magángyűjteményéből.
Felvasalható nadrágfelhajtó ragasztó - méteráru boltból.
Selyemszalagok - méteráru boltból.
Textil filc - szintén hobbi boltból.
Textilfesték - hobbi boltból.
Kagylók - gyöngy boltból

Ezek a kellékek tetszés szerint helyettesíthetőek bármivel, csak arra figyeljetek, hogy kellőképpen strapabíróak legyenek.

Első táska - uzsonnás zacsi helyett

Úton-útfélen látni műanyag dobozzal munkába siető hivatalnokokat, ezzel a táskával többek között az ő életüket szeretnénk megkönnyíteni. Az előzőleg natúr színű szatyrot egy lábasban, vízben oldódó textilfestékkel befestettünk, majd hideg vízzel átmostuk és megszárítottuk. Miután egy sablon segítségével ceruzával felrajzoltuk a kiválasztott ábrát, gyerekjáték volt textilfilccel körbeszaladni a rajzon. Ilyen textilfilcből többféle létezik, néhányat közülük át kell vasalni, mert hőre felpuffadnak, de létezik csillámporral kevert változat is.  Ezek mind jó minőségű filcek, így nem kell attól tartani, hogy az első mosásánál lejön a táskáról.Miután a körberajzolt minta megszáradt, felvasalható kristályokkal díszítettük tovább. Kristályból nem kell mindenáron drága márkás termék, a híres márka utángyártott változata is tökéletesen megfelel a célnak, viszont jóval olcsóbb. Ha nem kaptok hozzá úgynevezett felvasaló transfer fóliát, akkor helyettesíthetitek áttetsző öntapadós tapétával, viszont ilyenkor anyagon keresztül vasaljátok.

Második táska - kiskosztümhöz

Először is a szalagokat rögzítettük gombostűvel, majd egyesével felvasaltuk őket, nadrágszár felhajtó segítségével. A vasaló ne legyen túl forró, mert az megégetheti, megolvaszthatja a szalagokat.Ott is óvatosan kell bánni a vasalóval, ahol a szalagok közé néhol kristályt tettünk, a szatyorba vékony anyagot vagy kartont kell tenni, mert a kristály hátoldalán lévő, hőre lágyuló ragasztó foltot hagyhat a táskán. Végül a táska füléhez varrtuk a masnit.  Ha valakinek ez már túl nehéz lenne, nyugodtan elhagyhatja, cseppet sem fog rontani az összhatáson.

Harmadik táska - strandszatyor helyett

Ehhez először is olyan anyag kell, amiből a mintákat könnyen ki lehet vágni. Lehet gyümölcsös, állatos, vagy akár még gésamintás anyag is. Érdemes kutakodni a méteráru boltokban a maradék anyagok között, mert így nagyon olcsón juthattok textilhez. De léteznek kifejezetten anyagmaradék boltok, ahol találkoztunk már Valentino vagy Dior anyagmaradékokkal is.Miután megvan a megfelelő anyag, körbe kell vágni a mintákat, a kivágott darabok szélét picit meg lehet rojtozni, ettől vagányabb lesz. A mintákat az előbb leírt technikával kell felvasalni a szatyorra. Tovább fokozva a gyönyört a rojtos anyagdarabok közé még színben passzoló gyöngyöket kagylókat és csigákat is felvarrhatunk. Akit elkap a "csináld magad - láz", és unja a tucat ruhákat, bármilyen pólót vagy szoknyát is egyedivé tehet ezekkel a technikákkal.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés