free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szerelemféltés

HT         Címkék: csalás, féltékenység, házasság, hímtag, szerelemféltés 1 hozzászólás

Hímtagunk szerint stabil partner birtoklására vágyni egyértelmű szerelemféltés, amit az örök hűség sem legalizál. De nem a monogám eszménykép ellen kardoskodik.

Alap, hogy a szerelemféltést nem lehet megtanulni, viszont bele lehet halni, és az is, hogy senki sem lesz készakarva féltékeny a szerelmére, mert a törvényeink szerint a szerelmi féltés soha nem lehet szándékos. Az emberek nem azért féltik a szerelmüket, mert így szocializálódtak otthon, vagy mert azt olvasták egy könyvben, vagy mert azt látták az aktuálisan futó romantikus filmsorozatban, bár kétségkívül hatást gyakorol viselkedési normáinkra a szülői példa és/vagy az irodalom és/vagy egy életmóddiktátor tévé- vagy mozifilm, hanem azért, mert a szerelemféltés a nemi ösztönökkel és az önreprodukciós vággyal áll zsigeri kapcsolatban.


A szerelmi féltés az emberi szervezetből következő érzelem, ezenfelül persze rendesen meg van szentesítve vallásilag, sőt az állam törvényeivel is a nyugati civilizációkban. Ennek ellenére a féltékenység világszerte legális, még akkor is, ha nem is olyan erős a kizárólagos nemi birtoklást elrendelő természeti parancs, mint például az éhségé, a szexuális vágyé, vagy az elmúlásé.

Bár napjaink nemiség világában, a kölcsönös, intézményesített, hűségen azaz kizárólagosságon alapuló stabil kapcsolatok korában a szexuális csapodárságot általában titkolják vagy leplezni próbálják, de a szerelmi féltés akkor is fájdalmat okozó erkölcsi tény, ha egy asszony a férje hűtlenkedése miatt elégedetlenkedik, vagy, ha egy pasi nyafog a stabil csaja állandó kicsapongásai miatt.Egyes vélemények szerint egy stabil kapcsolatban a pasik akkor féltékenykednek, ha azt gondolják, hogy partnerük félrelép, mert a hímek nem akarják más hímek utódait felnevelni. Mások úgy vélik, hogy a csajok meg akkor féltékenykednek, ha a stabil kapcsolat biztonságát, vagy az utódgondozást érzik veszélyben egy másik nősténytől.

Alap, hogy nem létezik örök hűség, de nem kötelező megszakítani egy fix viszonyt csak azért, mert a résztvevő felek nemcsak egymással szexelnek. Bár kétségtelen, hogy egy illetőnek nagyon fájhat, ha egyetlen szerelmét más karjai között találja, de nem kell csak azért féltékenykedni, mert a köz véleménye azt várja el.

Egyébként a szerelmi féltés, mint kellemetlen erkölcsi tényező megszüntetését és a szexuális kizárólagossági alapelv megtörését többféle módon el lehet érni. Például a XVII. században  a cicisbeo intézménye volt Európa egyetlen kísérlete a legális poliandriára. Cicisbeonak nevezték a közvélemény által is elfogadott szeretőt, a hivatalos férjpótlót, azaz az intézményesített házibarátot.

http://en.wikipedia.org

Napjainkban egy stabil viszonyban, nagy korkülönbség vagy kikapós csaj esetén minden téren biztonságos megoldást nyújthatna ennek a többszáz éves  módszernek a felelevenítése. Vagy például a szerelmi féltés, a titkos házasságtörések, és megcsalások elkerülése érdekében ki lehetne cserélgetni egymás közt a stabil kapcsolatokat, és a feleségek, vagy a tartós barátnők ugyanúgy kölcsönadhatóak lennének, mint a férjek vagy a fix pasik.

Esetleg már a házassági szerződés megkötésekor legalizálható lehetne a kiszemelt és természetesen csereszabatos szerető. Például annyira, hogy a hivatalos házibarátot vagy barátnőt a lakodalmas asztalfőre ültetik az ünnepeltek egyik oldalára. És mivel bárkiből válhat hivatalos szerető, ezért soha nem lenne fennakadás nemiség fronton.Mielőtt még bárki azt gondolná, hogy a poliszeretőség, a többnejűség, a hippiszex, az emberek nemi életének nyilvántartása mellett, és a monogám eszménykép ellen kardoskodom, leszögezem, hogy stabil partner birtoklására vágyni féltékeny cselekedet, amit az örök hűség, a holtodiglan-holtomiglan, és a házassági papír sem legalizál. Féltékenykedni meg legalább annyira erkölcsös, mint szerelem féltésből ölni.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés