free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legszebb színésznő

Borsa         Címkék: klasszikus, lista, öt, szép, színésznő 0 hozzászólás

A szépség relatív, de vannak nők, akiket évtizedek múlva is emlegetnek a férfiak és irigyelnek a nőtársak. Most a színésznők közül kerestük meg az 5 legszebbet.

A klasszikus szépség korokon átívelő, nézzünk csak meg egy késő reneszánsz festményt vagy egy 20-as évekbeli divatfotót. Az alapvonás a babaszerű arc, a hatalmas szemek, ártatlan vagy éppen igéző tekintet, szépvonalú száj, dús hajkorona. Nem véletlen, hogy a mai nők többsége is a régi idolokhoz akar hasonlítani, és az sem, hogy nem a mai kor színésznőiből állítottuk össze listánkat. A klasszikus egyben jelenti a természeteset is, nem azt mondjuk, hogy ma nincsenek szép színésznők, rengeteg van, csak éppen hiányzik belőlük valami. Az alább felsorolt hölgyek nyakig beöltözve is kenterbe vernének bármilyen csücsörítő szilikoncsodát. Íme a mi határozottan szubjektív ötösünk a leggyönyörűbb színésznőkről.

www.geocities.comIngrid Bergman

Ingrid Bergman, a svéd csoda, 3 Oscar-díjas díva és 4 gyermekes anyuka a filmvilág egyik legünnepeltebb és legszebb asszonya. Magánélete neki is botrányosra sikerült, legalábbis kora nem nézte jó szemmel a nőt, aki többször is elvált, és újra férjhez ment. Kislányos báj, tökéletes arc és tartás jellemezte, és valami megfejthetetlen szomorúság bujkált az ő szemeiben is. Mindenesetre az ő szépsége is klasszikussá nemesült, egészen haláláig büszkén viselte a díva szerepet.  


www.poster.netGreta Garbo

Greta Garbo a filmtörténet egyik legmisztikusabb alakja, melankolikus szépsége, színészi képességei és tragikus magánélete miatt különféle furcsa sztorik szövődtek lénye köré, de ez is része a Garbo-mítosznak. Szinte minden fotón komoly és méltóságteljes arcot vág, szigorú-hideg szépség volt - a filmvásznon sem játszott boldog és kiegyensúlyozott nőket, legelőször az 1939-es Ninocskában láthattuk nevetni -, de mindezek ellenére, vagy talán pont ezért, elragadóan gyönyörű és szerethető jelenség.http://en.wikipedia.org Lillian Gish

Lillian Gish 1901-ben született az ohiói Springfieldben, a mozi hőskorának egyik első ünnepelt sztárja és ikonja volt. Természetesen Hollywoodban csinált karriert, és a neves rendezővel D.W. Griffith-szel kezdett forgatni. Pisze nózija, ártatlan szemei, törékenysége és előkelő vonásai hamar népszerűvé tették a filmvásznon, és a korabeli férfiak fantáziáiban nem kevésbé.


http://photobucket.comAudrey Hepburn

Igazából Audrey Hepburnnel kellett volna kezdenünk a sort, mert ha azt mondjuk, hogy klasszikus szépség, akkor a legtöbb agyban az ő törékeny alkata és helyes pofija ugrik be. Jellegzetesen szögletes vonásai, hajviselete, hatalmas szemei és a bennük rejlő őziketekintet igazi kultuszt teremtett, holott szöges ellentétben állt a 40-es évek dús keblű szexszimbólumaival. Vászonra lépése után szinte azonnal a Hepburn-i szépség lett az etalon, és a mai napig őt tartják minden idők legszebb színésznőjének.


www.sophialoren.com Sophia Loren

Sophia Loren mediterrán temperamentuma és vonásai Olaszországban hamar magasra emelték, azonban esze és tehetsége a világhírt is meghozta neki. Alakja mindig is tökéletes volt - ahogyan most, 74 évesen is bámulatra méltóan őrzi vonalait - arca viszont inkább különleges, mint tradicionálisan szép. Hatalmas szája, szeme és orra kissé mókás összhatást kelt, de kevés nő van a filmtörténelemben, aki így tudott bánni a gesztusaival és a pillantásaival. Összhatásra gyilkos szépség volt, még ha nem is klasszikus, de ott van benne az a plusz, ami miatt a mai napig leesik az állunk, ha meglátjuk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés