free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nyári smink

Borsa         Címkék: alapozó, hidratálás, meleg, nyár, smink 0 hozzászólás

Eddig azt gondoltuk, hogy nyáron teljesen felesleges sminkelni, mert úgy is percek alatt leizzadjuk a festéket. Pedig van megoldás. Sminkesünk újabb trükköket árult el.

A magunk részéről kuncogni szoktunk, amikor azt látjuk, hogy a medence partján a  plakátnő pózba merevedett csajok talpig - olvadozó- sminkben kelletik magukat, és felháborodottan sikongatnak, ha a rájuk fröccsen a víz. Azért azt elismerjük, hogy - ha nem is strandoláshoz - vannak olyan szituációk, amikor muszáj egy kis festéket  az arcunkra  dobni kánikulában is. Ilyenkor mi is szembesülünk a nyári sminkelés lehetetlenségével. Sajnos 25 fok felett gyakori jelenség, hogy az orcánkra felvitt festék az izzadságon megfolyva előbb-utóbb egy Rorschach-tesztre kezd emlékeztetni, nem pedig szakértelemmel feltett sminkre. Mi a megoldás? Ha valaki olyan szerencsés, hogy a nyári napsütésnek köszönhetően arca egészséges színűvé és pattanásoktól mentessé válik, az simán bevállalhat a kánikulában egy laza szempillaspirál-szájfény minimálsminket. Kipróbáltuk, és akkor sem dől össze a világ, ha nem agyon festve lépünk ki az utcára.

Sajnos azonban nem mindenkinek van szerencsés bőre, és nem élvezhetjük egész nyáron a tengerparti napsütés és friss levegő jótékony hatását. A szmogos, poros városban, negyven fokban a izzadva könnyen gyűlnek a pattanások a képünkön, ilyenkor elengedhetetlen némi korrekció. Nem is beszélve, arról, hogy minden hétvégén lakodalomba, vagy más buliba vagyunk hivatalosak, ahol szintén jobban érezzük magunkat egy kis sminkkel feltunningolva.

Borsasminkes modellünknek is egy olyan nyári sminket kreált, ami csillogása miatt már simán elmegy alkalmi sminknek, viszont natúr színei miatt akár nappal is viselhető.

A smink témájú cikkeinkben az alapozást sokszor elintézzük pár mondattal, mondván már ezerszer elmondtuk, mi a módja. Most azonban lényeges elidőzni a témánál, mert a nyári smink egyik legkritikusabb pontja az alapozó.


Nézd meg a sminkelés különböző fázisait

Nyáron a melegben a pórusaink kitágulnak, könnyebben szennyeződik a bőrünk ezért nagyon fontos a rendszeres tisztítás radírozás. Viszont az erős napsütés miatt szükséges az alapos hidratálás és az UV védelem is.
Ne csak krémből, alapozóból is olyat vegyünk, ami alaposan hidratál és véd a káros sugarak ellen is.

A nyárra a hidratáló alapozók, vagy színezett hidratáló krémek a legjobbak. Ezek nagyon lágyak, krémesek, könnyűek, vékonyan lehet eloszlatni őket az arcon, és mivel hidratálók, egy részüket beszívja a bőr. És így már arra sincs szükség, hogy külön krémet tegyünk az alapozó alá, amitől még könnyebben lecsúszna arcunkról a melegben a máz.Az alapozás tartósságát szolgálja a porpúder is, ami alatt szintén jobban fog ragaszkodni hozzánk alapozónk. Borsasminkes szivaccsal vitte fel, majd pamaccsal leseperte a felesleget.

Nyár lévén bátran használhatjuk a bronzosító pirosítót, pláne, ha valaki olyan kreol bőrű, mint modellünk. A fehérbőrűek inkább a barackosabb árnyalatokat keressék, mint a sötét bronzosakat. Borsasminkes a szemöldökcsontra és a járomcsontra sötétebb bronzos alapozót tett, majd elővett egy spéci pirosítót, aminek láttán többünkön kiütött a sárga irigység.A színpalettában a világos púder színektől, a barackszínen keresztül, a sötétebb bronzos színekig összesen öt árnyalat volt egymás mellett. Ezzel sminkesünk tovább árnyalta a modell arcát, a járomcsontra világosabb, míg alá sötétebb színt tett.

A szemöldökfestésre vonatkozólag nem tudunk újat mondani az előzőekhez képest, ha csak nem azt, hogy a rekkenő hőségben nyugodtan megspórolhatjuk, ha szemöldökünk szabályos, természetes, nem kell külön megrajzolni, átszínezni. A szemöldök alá jöhet a már sokat emlegetett matt világos szín, ami kiemeli a szemöldök ívét.

Sminkesünk a szemhéjat ezúttal is natúr színekkel, a modell mediterrán típusának megfelelően a barna különböző árnyalataival festette. De mivel nyáron minden jöhet, ami  ami pasztell, fényes és csillogó, Borsasminkes nem spórolt a csillogással.A szempillák tövébe alul és felül is sötétbarnát tett, a szemöldök alá és a szemzugba viszont már világosabb, fényesebb színek kerültek, ráadásul a szemmozgót még egy fehérarany színű selyemporral is átfestette. Fontos, hogy, ha a csillámporból, vagy selyemporból a szemünk alá is hullik, azt seperjük le, mert minden, ami a szem alatt csillog, csak a karikáinkra és a ráncainkra hívja fel a figyelmet.

Miután a szem festését a szempilla spirálozásával befejeztük, jöhet a rúzs, ami szintén nem baj, ha fényvédős. Modellünk nyári sminkje natúr színű rúzzsal és barackos szájfénnyel lett teljes.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés