free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tanácsok göndör hajhoz

puder@borsa.hu         Címkék: göndör, göndörítő, haj, hajszárító, szakértő 3 hozzászólás

A Borsa mesterfodrászával mindent megbeszélhettek, amit a saját fodrászotokkal nem tudtok, vagy nem akartok. Most elmondja, hogy mitől lesz szép a göndör haj.

fodrász

Ajánló

A www.borsa.hu szakértői csapatához Bolgár Dávid Tamás is csatlakozott, aki igen gyakorlott mesterfodrász. Ez nektek, kedves Borsaolvasók azért jó hír, mert innentől kezdve, minden rázósnak, cikinek, bénának hitt kérdést feltehettek neki.


Vele simán megbeszélhetitek azokat a problémákat, amelyeket saját fodrászotokkal nem tudtok, vagy valamiért nem akartok; mert ugye sokan ismeritek azt az érzést, amikor inkább szájzárra kényszerítitek magatokat, sem mint hogy fodrászotok aktuális remekművét, amit pont a ti fejeteken, a ti hajatokkal végezte, méltatni kezdjétek.

Írjatok és kérdezzetek. Csak semmi szirup.

puder@borsa.hu

Kedves BorsaFodrász!
 
A következő a problémám: hullámos hajam van, ez eddig nem lenne probléma. Kicsit festenem kell, mivel őszülök, de nem vészes a festék, majdnem az eredeti színemmel megegyező, nem sok hidrogénnel. A baj, hogy a "fedő" hajszálak (magyarán, amik a hajam legtetején vannak, amiket először fúj a szél) vége molyos, akármit csinálok vele (mosás után még kap egy ápoló, nem kimosandó spray-t is), egyszerűen olyan érzete van, mintha törne. Pedig nem törik, ezért a fodrász is értetlenül áll a gondom előtt. Próbáltam már lépcsősen levágatni, hátha az segít, de egy-két mosás után ugyanolyan tapintása van, nem tudom, mit lehetne vele kezdeni. Kiegyenesíteni nem tudom, mert a legkisebb pára hatására is előjönnek a zizik. Küldök egy fényképet, hogy jobban lehessen vizualizálni a dolgot.
 
köszönöm, Réka!

Kedves Réka !

A problémád nagyon egyszerű, csak egy kis törődést és kitartást igényel. Egyet viszont tudnod kell! A göndör, hullámos haj sosem lesz szösz-, vagy zizimentes. Ahhoz, hogy kellemes, lágy tapintású hullámokat, fürtöket kreálj, egy picit máshogy kell bánnod a hajaddal, mint egyenes haj esetében. Egyébként nagyon egyszerű, ha rájössz a titok nyitjára. Nekem is hasonló hullámos hajam van, ami a képen jól látszik.

Eleve felnőtt koromban jöttem rá, miután fodrász lettem, hogy göndörre lehet szárítani a hajam. Csak megfelelő termékek és szerszám kellett hozzá. "Tudatlan" koromban simán hajszárítóval szárazra fújtam a hajam, majd vagy kiengedve, vagy összekötve hordtam. Így szöszös maradt. Aztán később jött a rövid haj és a zselé. Mára már frizurát hordok, mert megismertem a saját fürtjeim viselkedését. Szeresd a hajad és foglalkozz vele kívülről, belülről!

Első lépésként a hajad struktúrájának és stílusodnak megfelelő formát találd meg. Második lépésként hullámos és göndör hajra való sampont, pakolást alkalmazz. Harmadszorra jöhet a hajvég ápoló olaj a lágyabb hatás végett. Negyedik, egyben legfontosabb folyamat a göndörítő hab, vagy krém, spray egyenletes szakszerű elosztása, formára fésülése. Ezt a műveletet vizes hajon alkalmazd. Ezekután enyhe markoló mozdulatokkal nyomkodd a fürtöket a fejed irányába. Végül, de nem utolsó sorban szükséges egy tárcsás hajszárító. Rakd a tárcsa végét az éppen szárítandó területre és hajtsd a fejed úgy, hogy, az éppen szárított tincs mindig  függőlegesen lógjon. Így száradás közben nem feszül rá a fejedre és a hatás sokkal légiesebb, lazább, göndörebb lesz. A loknik így egybe maradnak, és már kezdheted elfelejteni a zizis időszakod. Sok kitartást a gyakorláshoz!

Bolgár Dávid TamásLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés