free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legjobb bor nyárra

Borsa         Címkék: bor, fröccs, gyümölcsös, lista, nyári 0 hozzászólás

Nincs bajunk a testes vörösborokkal, de meghagyjuk őket télre. Nyáron könnyű rozéra, gyümölcsös fehérborra és frissítő fröccsre vágyunk. Például ebből az ötből.

Nem vagyunk nagy borszakértők, de egy nyáresti baráti összejövetelt, kerti grillezést, vagy romantikus randit nem tudnánk elképzelni pár palack finom bor nélkül. Nyáron a könnyű, gyümölcsös ízekre vágyunk, és nem vetünk meg egy jó kis szomjoltó fröccsöt sem. Szorgos kóstolgatásaink alatt nekünk ezek lettek a kedvenc nyári boraink. Öt finom bor nyárra.

Dúzsi - Rosé

Dúzsi Tamást szakmai berkekben a "rosé-királynak" is szokták nevezni, ugyanis azon kevés borászok közé tartozik, akinek a kékfrankos roséja sosem okoz csalódást. szinte évjárattól függetlenül mindig ugyanolyan jó minőségű. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretnek nosztalgiázni, ugyanis az illata kísértetiesen hasonlít a mindannyiunk által ismert fruttira. Ha valaki még "rosé-szűz", akkor ez a bor lesz számára az ideális választás, de a fröccs imádóknak sem kell tovább keresgélniük.


Etyek Kúria – Királyleányka

Senkit ne riasszon el az, hogy ennek a palacknak tartalmát csavaros kupakkal zárták le légmentesen, sokakban a kannás borok hangulatát idézi fel ez, az elegánsnak nem mondható megoldás, de higgyétek el, az ilyen fiatal, reduktív eljárással készült borok minőségén egyáltalán nem ront. Ezeket a borokat nem érlelik, hanem abban a pillanatban palackozzák, amint az erjedés folyamata teljesen lezajlott, ez viszont azt is jelenti egyben, hogy az ilyen nedűket, nem érdemes tárolni. Az ízét tekintve a citrusos, füves jegyek jellemzőek rá leginkább, ezzel magyarázható áttetsző, kissé zöldes színe is. Csakúgy mint a Légli 333-mat ezt is bátran próbáljátok ki jégkockával.


Légli - 333

A Légli pincészet méltán híres bora arról kapta a nevét, hogy minden egyes évben, az év 333-dik napján kerül palackba és a boltok polcaira. Ha valaki bort is szeretne inni, meg gyümölcslevet is egyszerre, akkor ez az ideális választás. A gyümölcsös ízvilág elsősorban annak köszönhető, hogy a bort reduktív eljárással készítik, ami azt jeleneti, hogy a szőlőt a lehető leggyorsabb eljárással érlelik borrá, nagy acéltartályokban, így megőrzi a gyümölcs eredeti zamatát és frissességét. Könnyű nyári bor, amelyet cseppet sem szentségtörés jégkockával vagy szódával megbolondítani.Nyakas – Irsai Olivér

A Nyakas pincészetnek köszönhető, hogy ez a szinte elfeledett szőlő és borfajta ismét népszerű lett. Az illatában elsősorban a muskotályos, parfümös jegyek dominálnak, ez azonban senkit ne riasszon vissza, ugyanis a muskotályos jelleg nem azt jelenti, hogy édes borral lenne dolgunk, ebben az esetben csak a bor gyümölcsösségét határozza meg. Sokan a fiatalok borának is hívják, mert mostanában igen kevés olyan kerti sütögetés, vagy esti beszélgetés van, ahol ez a bor nem kap főszerepet. A palackot záró műanyag dugótól sem szabad megijedni, ez napjainkban már ingen elterjedt a reduktív borok körében, és higgyétek el, nem befolyásolja a bor minőségét.


Szeremley – Rizling

Korábban Szemelt Rizling névre hallgatott, és sokan estünk csapdába, és elhittük, a név azt jelenti, hogy lelkes borkészítők szemenként válogatják ki a legmegfelelőbb és legígéretesebb szőlőszemeket, hogy elkészítsék a badacsonyi borvidék legtökéletesebb borát. A szemelt szó ebben az esetben a szőlőtermelők kiválasztására vonatkozik. A félreértések elkerülése végett a borászat megvált a Szemelt előtagtól, de bor minősége ezáltal egyáltalán nem változott. Az előzőekhez hasonlóan ez is intenzíven gyümölcsös ízű és illatú bor, amelynek az ízét- az olasz és a rajnai-rizling tökéletes házassága határozza meg. Viszont korántsem annyira könnyed és bodzaszörp ízű bor, mint a korábbiak, ezért ebből fröccsöt készíteni szigorúan tilos.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés