free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Emo divat stylist szemmel

Borsa         Címkék: divat, emo, halálfej, kockás, stylist 3 hozzászólás

A város tele van emos tinikkel, mi mégsem értjük, mi ez az új őrület. Borsastylist szerint ők sem tudják. Mindenesetre megvizsgálta, milyen ruhákat hordanak.

Amikor Borsatylist fiatalabb volt, a holdjáró cipő volt a legnagyobb szám, aztán elmúlt 18, és a birodalmi lépegetők sehol sem voltak. Most meg elmúlt 25 és kicsit öregnek érzi magát, mert nem érti, mi is az az EMO. Múló szeszély, vagy unatkozó tizenéveseket egybegyűjtő világméretű mozgalom? Ha a kíváncsiság lángja pislákolni kezd, nincs mit tenni, mint nekiindulni, és felfedezni az EMO "varázslatos" világát. A stílus maga megjelenik a zenében és a divatvilágban egyaránt. Zeneileg leginkább a punkrock stílushoz áll közel, de pontos meghatározást igen nehéz adni. Az igazat megvallva, még maguk az emosok sem tudják teljes pontossággal meghatározni, hogy mi is az a stílus, amiben a mindennapi életüket élik.
Az emo elnevezés eredete,
 avagy hogy alkossunk mondatot az emo szóval helyesen

Egy emo szakértőtől megtudtuk, hogy az emo egy rövidítés. Az angol emotional (érzelmes) szóból ered, ezért az angol kiejtésből eredően az emo helyes ejtése imo. Továbbá, mivel az eredeti szó már alapból egy jelző, ezért - mint ahogy szakértőnk nyomatékosan felhívta rá figyelmünket - az emo stílus képviselője nem emos, hanem csak emo. Tehát: a helytelen használat ez: "Gábor emos." Míg a helyes ez: "Gábor emo." Mi egyelőre a magyarosabb emos verziót használjuk, és megvárjuk, hogy gyökeret ver -e a nyelvünkben ez a szó... vagy még azelőtt kimegy a divatból.
Annyi az első percben kiderült, hogy a hajuk azért takarja el az egyik szemüket, mert csak a világ felére kíváncsiak, arra viszont már nem derült fény, hogy melyik rész érdekli őket. Önmagukat ugyan pozitív beállítottságú, életvidám embereknek tekintik, de nevetni vagy önfeledten mulatni ritkán látjuk őket. Egy szó mint száz, valószínűleg az emosok jelentős hányadának fogalma sincs arról, hogy milyen elvek szerint éljen. Az önálló gondolat, mint olyan pedig szinte teljesen ismeretlen számukra. A dolgot csak tovább bonyolítja, hogy saját bevallásuk szerint, egy igazi emos tagadja, hogy emos, és ennél mondatnál, már a sokat próbált Borsastylisz is elvesztette fonalat, és letett arról, hogy megértse ezt a különleges divatirányzatot. Azonban mivel lelkes divatimádó, összeszedte a város "legemosabb" szettjeit.

Első szett

Az már a kutatómunka elején kiderült, hogy ha valami csíkos, az emo-s, de csak akkor, ha két színből áll a minta, ugyanis az ennél több színből álló darabok maximum trendik lehetnek, de emosok nem. Ha pólót keresünk, akkor a "minél jobban feszül annál jobb" elvet kövessük és az sem hátrány, ha az ujja a kézfejet egészen az ujjakig takarja.


Nézegess emos szereléseket!

A minta pedig nagyjából bármilyen lehet, a legjellemzőbbek azonban a halálfejes motívumok. Az emosok sosem öltöznek fel igénytelenül, ruháikat a legnagyobb műgonddal választják ki, és az összeválogatott színek mindig harmonizálnak egymással.
Első szett

Nadrág, papucs – Rockstar
Táska, felső, öv – Wild Cat
Sapka – Springfield
Egy valamire való emos pedig öv nélkül ki sem lép az utcára. Az sem elképzelhetetlen, hogy ez a titkos világmegváltó eszmékkel feltöltött központi agyuk, vagy esetleg, minden pozitív gondolatot megsemmisítő lézerfegyverük.

Második szett

Az emos szettekre alapvetően jellemzőek az élénk színek, ez nem azt jelenti, hogy harsányak is egyben, de még azt sem, hogy csak azért, mert valaki szereti az erőteljes színeket az már rögtön emos.A minták keverése is gyakori náluk, nem ritka, hogy egyszerre hordanak pöttyöset, csíkosat és kockásat, de harmóniára még ilyenkor is figyelnek. Mivel az emosok átlagéletkora 16 év, így a tűsarkú cipők helyett inkább balerinákkal és sportcipőkkel találkozunk. A stílus igazi követői nagy műgonddal tupírozzák és lakkozzák a hajukat.
Második szett

Nadrág – Springfield
Felső, hajcsat, karkötő, öv – Wild Cat
Cipő – Deichman
Fülbevaló - Aboriginal
Miután a mű tökéletesre sikerült, és több órás előkészület után elérték a kellőképpen rendezetlen hatást, nincs más hátra, minthogy egy-két halálfejes díszcsattal dobják fel, a hajkoronát.

Harmadik szett

A stílus másik elengedhetetlen ruhadarabja a cicanadrág, ami általában bokáig ér és extramini szoknyával kombinálják. Ezt az összeállítást testalkattól függetlenül szinte minden emos csaj előszeretettel hordja, egyáltalán nem törődve azzal, hogy kinek áll jó és kinek nem.A sál ugyanúgy elengedhetetlen kellék, mint a fenék alatt található övtáska vagy a halálfejes övcsat, és az sem számít, hogy a szabadban 30 fokos kánikula van, hiszen az emosok hisznek abban, hogy a sálak nem melegítenek, csak dekorálnak.

1. Emo divat stylist szemmel
2. A hip-hop stílust is nyúljákLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés