free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Meghalt Sydney Pollack

Borsa         Címkék: film, hollywood, kishír, rendező, sydneypollack 0 hozzászólás

Elhunyt Sydney Pollack, Oscar-díjas filmrendező. Olyan filmeket köszönhetünk neki, mint a Lovakat lelövik, ugye?, a Távol Arfikától, vagy az Aranyoskám.

Hétfőn elhunyt Sydney Pollack, Oscar-díjas rendező és producer. 73 éves volt, halálát rák okozta. Sydney 1934-ben született Indiana államban, Lafayette-ben, szülei elsőgenerációs orosz bevándorlók voltak. Középiskola után az egyetem helyett New Yorkba ment és beiratkozott egy színiiskolába. Fiatal filmesként Burt Lancaster volt az, aki először felfigyelt rá, de hamarosan az egész világ megismerte tehetségét, ugyanis a gazdasági válság idején játszódó, sötét hangulatú, Lovakat lelövik ugye? kilenc kategóriában kapott Oscar jelölést 1970-ben. Az Ilyenek voltunk című filmjét és a Távol Afrikátólt 2002-ben az Amerikai Filmintézet beválogatta a 100 legszebb amerikai szerelmes film közé, Pollack az egyetlen, akinek két filmje is szerepel ezen a listán.

www.nytimes.com

Az igazi népszerűséget azonban egyetlen vígjátéka, az Aranyoskám hozta meg számára, melyben Dustin Hoffman felejthetetlen női alakítást nyújt. Számos jelölés után az Oscar-díjat végül a Távol Afrikától című művéért kapta, amelyben Meryl Streep mellett Robert Redford a főszereplő, aki közös munkáik során közeli barátja lett Pollacknak.

Az utóbbi években szívesen részt vett független filmek létrehozásában is, producere volt például a Hideghegynek, melynek rendezője az az Anthony Minghella volt, aki szintén nemrég halt meg egy rákműtét után.

Szinte az utolsó pillanatig játszott. Nemrég George Clooney mellett a Michael Claytonban láthattuk, szerepel a júniusban a Boldogító talán című filmben, amit nálunk majd júniusban mutatnak be, de egy Hollywoodról szóló HBO sorozatban nemrég még önmagát alakította.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés