free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 tesztelt lábizzadásgátló

Borsa         Címkék: izzadás, láb, lábszag, lista, spray 0 hozzászólás

A nyár a vakáció, a bikini, és a lábszag szezonja. Hőségben bőr cipőben is izzad a láb, hát még műanyagban! Felvettük a harcot a szagokkal. Öt lábspray-t teszteltünk.

Amikor két tengeri fürdőzés között flipflopban klaffogunk, akkor nem nagy probléma a láb szellőzése, de más a helyzet, amikor reggeltől estig nejlonzokniban és/vagy a "műanyag, de jól néz ki" kategóriás cipőnkben dunsztoljuk a lábainkat, vagy olyan helyen dolgozunk, ahol igencsak összehúzná szemöldökét a főnök, ha kiskosztümünkhöz mezitlábunkra sarut húznánk. Az egésznapos lábfüllesztésnek megvan a hatása, de szerencsére vannak erre a problémára kifejlesztett termékek, amik többé-kevésbé hatnak. A Borsa nekilátott, hogy megkeresse az ideális lábspray-t, és most közöljük kutatásunk eredményét. Öt lábizzadásgátlót teszteltünk.

Balea

A kutatás első napja. Az olcsó termékek között kezdtük a kutakodást, hátha kiderül, hogy tévhit az, hogy a drágább jobb. A dm üzletek saját termékét négyszáz forintért kapjuk meg, ami potom pénz a többihez képest, igaz ezért az összegért az átlagos 150 helyett, csak 100 milit kapunk. Sebaj, így jobban befér a táskába. Amikor permetezni kezdünk, az az érzésünk, hogy limonádét fújunk a talpunkra, annyira citromos az illata. Ez még kellemes, viszont kicsit lassan szárad meg a lábon, és az izzadtságot kevéssé akadályozza meg. A szagteszten azonban átmegy, a citrom egész nap bírja.

Carnation

A viszonylag ismeretlen márka középkategóriás árfekvésű, 150 milit adnak egy ezresért. A szérum kifejlesztői itt is az "erős illat bármit elfed" elvvel dolgoztak. A pumpa megnyomásával ugyanis tetemes mennyiségű édeskés, púderes illatú permet tölti be a szobát. De tényleg az egész szobát, hiszen a szórófej mindenhova hord, hébe-hóba a lábra is. Az anyag azonban elég spéci, először mintha pezsegne egy kicsit, hirtelen nagyon lehűti, szinte hibernálja a lábat, és azonnal megszárad. Az izzadást maximálisan legátolta, és a nap végén sem ájult el senki a szobában, mikor lekerült a cipő a lábról. Pedig rajta volt vagy 12 órát! A második nap tehát biztató eredményeket hozott.

Hansaplast

Harmadikként a Hansaplast márkát próbáltuk ki, mert arra gondoltunk, hogy a cég, ami a cipőtől feltört lábra is gyógyírt ad, csak is szakértő lehet. Aztán eszünkbe jutott, hogy a ragtapasz is mindig lejön pár óra alatt… A spay olcsó, az illata tipikus lábspray szagú, kicsit többet kell kalimpálni a lábunkkal, mire megszárad, viszont cserébe jól és sokáig hűsít. A lábizzadást megúsztuk vele, de a szagok terén rosszabbul alakult a kísérlet. Bár beismerjük, hogy az abszolút gagyi kínai cipőben átbulizott este nehezített terep volt.

Neutrogena

Nagy várakozásokkal indult a kutatás negyedik napja. Egy igen aprócska kiszerelésű, ám drágán mért lábizzadásgátló teszteléséhez értünk ugyanis. Harcolt bennünk az "ennyiért csak jó lehet", illetve a "csak a márkát kell megfizetni" felfogás, de igyekeztünk minden előítéletünktől megszabadulni, amikor az1500 forintért megvásárolható ötven milis krémet kicsomagoltuk. Maximálisan objektív véleményünk tehát az, hogy illat tekintetében messze lekörözi a többi versenyzőt, a krém nagyon jól eloszlatható a lábon és hamar beszívódik. A láb tényleg nem izzad, puha lesz, és illatos marad. Le vagyunk nyűgözve! Az utolsóelőtti nap váratlan, pozitív fordulatot hozott.

Scholl

Bár abbahagytuk volna a kutatást! Az ötödik nap rendkívül lelombozóra és bosszantóra sikeredett. Az agyonreklámozott márka, ami mindenkinek elsőként jutna eszébe, ha lábápolásról van szó, előttünk leszerepelt. Bizonyára forradalmi újítás eredménye, hogy a hajtógázas palackból kifújt matéria a lábon megszilárdul és fehér, tömbösödött hintőpor lesz belőle, amely aztán úgy, ahogy van, le is pereg a lábról egyenesen a szőnyegpadlóra. A lábillatosítással egybekötött porszívózás nem a kedvenc házimunkánk, ezért már azt is csak duzzogva tesszük hozzá a történethez, hogy hatásfokát tekintve nem rossz a termék. Szagosít is meg szárazon is tart. Többé, kevésbé.
 Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés