free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Pöttyök és állatminták a kifutón

Borsa         Címkék: divat, hétvége, kirakat, műcsarnok, nationandfation 0 hozzászólás

Hazánkban sokan, sokféleképpen próbálkoztak már azzal, hogy milánói divathangulatot varázsoljanak a divatbemutatókra. A Műcsarnokban most sikerült.

A hétvégén ismét a divaté volt a főszerep, a Műcsarnokban legalábbis biztosan. A Hősök terén álló épület adott otthont a Fashion and Nation rendezvénynek, ami a reneszánsz év keretein belül került megrendezésre. A szervezők a két nap alatt megpróbáltak Milánóba illő hangulatot varázsolni a patinás épületbe, és az igazat megvallva, ez hellyel közzel sikerült is.

Sokat próbált divatbemutatóra járóként megjártuk már a hadak útját, láttunk kecsesen suhanó gazella termetű, csodaszép modelleket, de volt már szerencsénk hadirokkantként trappoló kerti törpeszerű lányokhoz is. Ebben az esetben a modellekre nem lehet egy szavunk se, végre nem csontsovány manökenek libegtek a kifutón, igazi, húsvér nők mutatták be a ruhákat, így aztán tökéletesen elhittük, hogy a tervezők nekünk tervezték a kollekcióikat. Egyetlen hibát a férfi modelleknél véltünk felfedezni, ugyanis róluk, csak a legritkább esetben gondoltuk, hogy önként vállalták a fellépést, és nem puskával kényszeríttették őket a kifutóra.


Katt ide!

A bemutatók általában pontosan kezdődtek, azonban azt még mindig nem értjük, hogy a fél órás show-k között miért kellett 60 perces szüneteket tartani, és sajnos azzal sem tudtunk megbarátkozni, hogy a hosszú várakozást a szervezők cseppet sem tették szórakoztatóvá. Az egyetlen szórakozás lehetőséget a két LCD TV-n vetített bejátszások jelentették, vagy fakultatív programként elsétálhattunk a közeli városligetbe, ahol gyereknap lévén majális volt, pereccel és kígyósimogatóval. Összességében elmondhatjuk, hogy a hétvége jól telt, és egy-két bakitól eltekintve nem bántuk meg, hogy tiszteletünket tettük a Műcsarnokban. A két nap alatt 8 bemutatót nézhettünk végig, de az igazat megvallva három márka kollekciója volt igazán magával ragadó. A rendezvény nyitó bemutatója a Patrizia Peppe 2008-as tavasz-nyári pret-a-porter kollekciója volt. Ez a show nem igényel, hosszú kommentárt. A ruhák hibátlanok voltak, a szabásvonalak klasszikusan nőisek, de az olaszoktól már szinte megszokott játékos, apró részletek sem maradtak el. A már unásig ismételt fekete mellett a szivárvány nagyjából összes színét felsorakoztatták a tervezők. És gondosan ügyeltek arra is, hogy színben és fazonban harmonizáló táskákkal dobják fel a szetteket. Második nagy kedvencünk a Guess bemutatója volt, a sportos ruháktól egészen a nagyestélyikig szinte mindent láthattunk, néhány esetben azonban nem igazán értettünk egyet az anyagválasztással, a kifutó melletti első sorból nézve sokszor úgy tűnt, hogy a tervezők előnyben részesítették a műszálas anyagokat. Az abszolút favorit az esemény záró show-ja Gianfranco Ferré tavasz-nyári ruháinak bemutatója volt. Ebben az estben egyben biztosak voltunk, csalódás nem érhet minket, Ferré évről évre megújul, mégis képes megtartani a rá jellemző nőies, és egyben kacér szabásvonalakat.Ezeken kívül láttuk még John Richmond idei kollekcióját is, de sajnos itt több darab is kétszer, háromszor is felbukkant a változás csak annyi volt, hogy egyszer barna másszor pedig szőke modell mutatta be az adott darabot, bár lehet, hogy ez az apró trükk azt az üzenetet hordozta magában, hogy Richmond kollekcióit mindenki a sajátjának érezheti, hajszíntől függetlenül. Cavalli tőle megszokott ruhákat és fazonokat mutatott be, nagyon úgy tűnik, hogyha rajta múlik, akkor az állatmintás motívumok sosem fognak már kimenni a divatból. A Dsquared2 leginkább a férfinézőknek okozott örömet, ugyanis tőlük nem láttunk női szetteket, azonban az erősebbik nemnek szánt ruháikban találtunk kivetnivalót.

A Moschino ház tőle szokatlan módon, meglehetősen bohókás kollekcióval próbált meg levenni minket a lábunkról, több-kevesebb sikerrel, a nagy pöttyök és nadrágtartók nem igazán győzték meg a Borsa lelkes, divatimádó csapatát. Az igazat megvallva, a Missonitól is többet vártunk, nehezen tudjuk elképzelni, hogy a hatvanas évek mintáit idéző kötött ruhák és szoknyák a nyári kánikulában is megállják a helyüket.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés