free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 giccses kerti lámpa

Borsa         Címkék: dísz, kert, lámpa, lista, világító 0 hozzászólás

Alternatív energiaforrásként ugyan még nem elterjedt a napenergia felhasználása, de napelemes kerti giccsekkel Dunát lehet rekeszteni. Itt van öt giccses kerti lámpa.

Tavaly tavasszal már írtunk arról, milyen giccses szobrokkal, díszítheted kedvenc kertedet, ha a benned rejtőző szépérzék nem követeli visítva, hogy azonnal hajíts tűzre mindenféle kerti törpét, oroszlánt és páncélos kapuőrt. Jó hírünk van, a hozzánk hasonló tárgykultúra fanatikusoknak, akik különös, perverz örömet éreznek amikor kezükbe kerül egy halványkék fénnyel ragyogó kerti varázsgömb, vagy narancsszínben izzó őzikéket fedeznek fel a magas fűben lapulva. Nos, igen: idén még durvább a helyzet.
A hazai boltok és az online áruházak annyi új lehetőséget tartogatnak arra, hogy minden szomszédunk, a vendégeink, vagy bárki, aki az utcáról bepillant a kertünkbe ízléstelen bunkónak gondoljon bennünket, hogy egészen beleszédültünk a megnyíló távlatokba és zavarodottan rágjuk Philippe Starck dizájn egerünk világító sarkát.

Magyarországon a környező országokhoz képest jelentős lemaradás tapasztalható a fenntartható energiaforrások használatában, kevés a szélerőmű, a legtöbben gázzal, villannyal fűtenek. Úgy tűnik, a napenergiában rejlő lehetőségek mégsem hagyják teljesen hidegen hazánk fiait és lányait, a bevásárló központok kínálatában elképesztő sokszínűségben jelentek meg a különböző, napelemes kerti szobrok, és színes lámpatestek. Ma már senki sem vásárol kerti törpét, vagy műmárvány oroszlánt, amikor zölden izzó békát, vagy egész éjjel világító rózsaszín flamingót is telepíthet a virágágyás mellé. Gyűjtésünk a 2008-as nyári kínálatból, csak erős idegzetű olvasóknak.

www.schaferboutique.huVilágító őz

Már akkor sejtettük, hogy ez a kerti szezon más lesz, mint a korábbiak, amikor március elején egy hűvös, kora tavaszi reggelen a postaládánkban megtaláltuk a Schäffer Boutique áruház kerti katalógusát. Be kell vallanunk, könny szökött a szemünkbe, amikor észrevettük minden idők legdurvább jó ízlés elleni támadását, a térdmagasságú, világító őzike szoborcsoportot (anya és borja), amint kényelmesen megülnek a feldíszített kerti hidacska tövében. A világító őzszobor olyan, mint a tüntetéseken üvöltöző nyugdíjasok: minél több van belőle, annál szürreálisabb a látvány. A katalógus leírása szerint azonban "kedves párost alkotnak a világítással vagy anélkül is az őzek. A fényről 10, illetve 20 izzós égősor gondoskodik, a műgyantából készült anyuka és kölyke pedig szépen megbújik a természet lágy ölén. Kézzel megfestve, az őzek közös áramkörre kötve. Adapterrel."


Kutya napelemes lámpával a szájában

Tételezzük fel, hogy megérkezünk a fenti katalógusban fotózott kertbe, elsétálunk a világító őzek mellett és átkelünk a karácsonyfaizzókkal díszített fahídon. Ahogy tovább sétálunk a minden bizonnyal díszkővel szegélyezett ösvényen, kovácsoltvas rózsalugashoz érkezünk, két oldalán listánk második helyezettjével, a napelemes lampiont fogai között tartó kiskutyákkal. Ezen a ponton zsebünkbe nyúlunk, és egy nagy marék kristálycukrot csorgatunk lassan a szánkba, hogy alkalmazkodjuk az élmény komolyságához. Vizsgáljuk meg alaposabban az apró jövevényeket! Kedvesen kint felejtett nyelv, okos tekintet az odaadó szolgálat jeleként, műanyagba öntve, adapterrel. Képzeletbeli sétánkon lassan úrrá lesz rajtunk a pusztító indulat, pedig sok mindent nem láttunk még.


Színes, műanyag szolár lámpa

Képzeletbeli sétánkon a rózsalugast elhagyva apró dombocskához érkezünk, ahol a fűbe szúrva eper ízű nyalókák és félig felbontott Tibi táblás csokoládék sorakoznak. Miután ettünk a finomságokból, szinte varázsütésre felgyullad egy színes, világító fénysor: lement a nap, a kerti ösvény mellett futó napelemes lámpasor éjjeli üzemmódba kapcsolt és dugig van energiával. Darabja kétezer forint. Az idei, nyári kollekció abban nyújt többet a számtalan kertben megtalálható, korábbi szériáknál, hogy valószínűtlenül műanyag színekben pompázik. Nemzeti zászló, vagy szívárvány is kialakítható az apró fényforrások segítségével, ha pedig csak pirosat használsz, lehet, hogy lesznek nem várt látogatóid is.


www.schaferboutique.hu Napelemes béka

Vannak olyan dísztárgyak, amiket elképzelni sem tudunk rendeltetési helyükön, működés közben, így még képzelet beli kertünkben tett sétánba sem tudjuk sehogyan sem beilleszteni őket. Ilyen a Schäffer Boutique katalógus kettes számú sztárja, a zölden fénylő békaszobor. Bizonyára egy kerti tavacska közepén mutat igazán jól, de csak akkor, ha műlepkék, és ólmozott hasú gumihalak is vannak a társaságában. Ha kerti bulit szervezel csajoknak, külön program lehet a béka csókolgatása, hátha királyfi lesz belőle.


www.poolclick.com
Világító flamingó

A magyar kínálat sokszínűségét látva internetes keresésbe kezdtünk, mert arra számítottunk, hogy a neten biztosan sokkal többféle világító kerti szobrot találunk, mint a hazai boltok polcain. Tévedtünk. Kijelenthetjük, hogy Magyarország minden tekintetben lépést tart a világ világító kerti szoborkínálatával, nincs lemaradás. Egyedül ezt a rózsaszín fénnyel izzó flamingót találtuk a PoolClick katalógusában, amit - úgy tudjuk - itthon nem árulnak. Az ára átszámítva 7500 forint,  a hülyének is megéri. Képzeletbeli sétánk végén egyébként eljutottunk a birtok végében álló házig is, ahol maga Paris Hilton nyitott nekünk ajtót pink fürdőköpenyben. A hideg futkos a hátunkon azóta is.   LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés