free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Divatos spórolás

Borsa         Címkék: olcsó, ötlet, pénz, ruha, spórolás 0 hozzászólás

A kevés pénzből is lehet jól öltözni - felkiálltást most megspékeljük egy kicsit. A turkáló alap, de van más ötletünk is, amivel igényessé tehetjük szerelésünket.

Ha spórolni szeretnénk vagy kényszerülünk az öltözködésünkön, akkor alap, hogy becélozzuk a turkálókat. Ennek - dicséretes módon - egyre inkább megvan a kultúrája nálunk is. Emellett azonban még számos más módszer is létezik arra, hogy kevesebb pénzt költve is stílusosan és változatosan tudjunk öltözködni. Ezeket gyűjtöttük most össze.

Retro

Nézz körül a szekrényed alsó rétegeiben felejtett, vagy épp az évekkel ezelőtt bedobozolt, zsákba gyömöszölt holmijaid között, pláne pedig anyukád, esetleg nagymamád gardróbjában!Jó eséllyel olyan cuccokra bukkanhatsz, hogy magad is meglepődsz, mások pedig pláne. Ne feledd: még mindig stabilan tartja magát retro divat.

Online aukciók

Az internetes aukciós oldalak, tehát például az eBay, illetve hazai megfelelői, a Tesz-vesz  vagy a Vatera voltaképpen a turkálók online változataként foghatók fel. Ráadásul itt a kincskeresés és találás mellé jár még egy plusz körre való izgalom, már ha mások is licitálnak az általad kiszemelt darabra…

Ruhacsere akciók

Külföldön már kifejezetten trendinek számítanak, nálunk azonban még csak éledezőben vannak úgynevezett ruhacsere akciók. Nemrégiben, a Föld napján, a Gödörnél rendeztek Ökoteregetést, aminek állítólag folytatása is lesz. Addig is azonban, a Tűzoltó utca 33/a-ban, hétfőnként 0 forintos bolt működik. Lényegében a cuccok újrafelosztásának szervezett formájáról van szó: elviszed azokat a ruháidat, amiket már nem akarsz hordani és ezekért cserébe válogathatsz a mások által behozott holmikból. Tehát a ruháért ruhával és nem pénzzel fizetsz.

Outletek

A spórolni kívánó márkasznobok tökéletes vadászterületei az outletek. A plázákban vagy a külön erre a célra kialakított, városszéli üzletközpontokban a hazánkban jelen lévő világmárkák jelentős része működtet már outlet üzleteket, ahol a kifutó kollekciók darabjai vásárolhatók meg, általában 30-70%-os árengedménnyel.Mivel itt azt vehetjük meg, amiket első körben nem tudtak eladni, előnyben vannak az átlagosnál kisebb illetve nagyobb méretekkel rendelkezők.

Alkoss!

Amennyiben gyakran előfordul veled, hogy a boltokban kapható vagy épp a kifutókon látható cuccokat nézegetve úgy érzed, tudnál akár jobbat - vagy legalábbis a saját ízlésednek megfelelőbbet - is alkotni, akkor tessék, vágj bele! Fektess be egy varrógépbe és egy varrótanfolyamba!Ha belejössz, hosszabb távon simán megtérül. Ha viszont ilyen messzire nem merészkednél, kisebb átalakításokkal azért akkor is próbálkozhatsz: szerezz be gyöngyöket, gombokat, szalagokat és textilfestéket, ötletelj és dobd fel a megunt gönceidet!

Fekete cuccok

A fekete holmik szinte bármivel variálhatók és bármilyen alkalomra viselhetők. Így - éppen a sokoldalúságuk miatt - darabszámra elég belőlük kevesebb is.A tiszta fekete szerelés kétségkívül stílusos, ugyanakkor az is igaz, hogy tudni kell viselni, feltéve, ha nem akarsz benne túlkoros emósnak vagy halálmadár-imitátornak tűnni. Színes holmikkal, ügyesen kombinálva viszont szinte mindenkinek jól áll.

Légy igényes!

Nem az számít, hogy minél hatalmasabb mennyiségű cuccot halmozz fel, hanem az, hogy amid van, azzal hogyan gazdálkodsz. Megfelelően tartsd karban a meglévő ruhatárad és a cipőkészleted! Igényesen és átgondoltan összeválogatott, tiszta, jó illatú ruhákban és cipőkben indulj el otthonról! Mindemellett - lehetőség szerint - mindig csináld meg a frizurád, tégy fel némi sminket, viselj kiegészítőket, ékszereket! Ha ezekre odafigyelsz, ápolt, összeszedett és jól szituált benyomást keltesz akkor is, ha nem tudod hetente felújítani a gardróbodat.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés