free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Luxus sufni a kertben

Borsa         Címkék: házikó, kert, luxus, minigarzon, sufni 0 hozzászólás

Régen, a kert végébe maximum szerszámos sufnit építettek, manapság már kertvégi luxus miniházakban gondolkodnak. Persze csak azok, akiknek pénzük van rá.

Ahogy az ember változik, úgy alakítja, formálja az őt körülvevő világot is, szemétbe dobja, kicseréli, vagy új funkcióval ruházza fel a régi dolgokat. Valami ilyesmi történik a legújabb trendek szerint a kerti sufnival is, úgy tűnik a huszonegyedik században a lomoknak, soha nem használt szerszámoknak, kapáknak, ásóknak, régi rozsdás bicikliknek nincs helyük a kert végében, A sufnikba ezentúl minimál bőrkanapé, íróasztal, és süppedős padlószőnyeg kerül.

A barkácsáruházak mellett mindig látni egy-két felállított faházat, a nagyobbaknak ablaka, sőt még verandája is van, némelyik még fapados nyaralónak is beillene. Ezek azonban a közelébe sem érnek azoknak az előre gyártott házikóknak, amiket újabban a leglátogatottabb dizájnblogokon hirdetnek. Hő és hangszigetelt, napelemes sufnik, száz százalék kilátással a kertre, a mezőre vagy az erdőre. Fűvel borított, vagy épp üvegtető, környezetbarát alapanyagok jellemzik a modern éra kerti melléképületeit, amik lehetőséget adnak arra, hogy úgy növeljük házunk alapterületét, hogy közben egy téglát se kelljen megmozdítanunk. Az előre gyártott mini luxus sufnik postán érkeznek, összeállításuk egy-két napba telik és nem bonyolultabb, mint egy Ikeás szekrényé. Többféle funkciót is adhatunk nekik, használhatjuk vendégszobának, kerti laknak, irodának, vagy dolgozószobának is ha kedvünk tartja.

www.moderncabana.com

A profi tervezők által megálmodott lakoknak még az előre gyártott házakkal kapcsolatos előítéleteket is sikerült végleg eltörölniük. Ezek a házak ugyanis - ellentétben a barkácsáruházak által kínált rozoga fabódékkal - minőségi alapanyagokból készültek, minden deszka, minden szög a helyén van. A belső tér igény szerint személyre szabható, mi döntjük el, hogy csak egy konektort, vagy a sufni belső terével harmonizáló íróasztalt, konyhablokkot esetleg fürdőszobát kérünk bele. Meghatározhatjuk a falak és az ablakok színét, anyagát, a szigetelés vastagságát és így tovább.

Viszont jócskán bele kell nyúlnunk a pénztárcánkba, ha kedvet kapunk egy szupertrendi dizájnerlakra, különösen ha még extrákat is kérünk bele. Az árak pár millió forinttól egy kisebb lakás áráig terjednek, persze fogalmazhatnánk úgy is, hogy egy drágább autó árért megvásárolhatjuk magunknak a legtökéletesebb irodát, közel az otthonunkhoz, ráadásul a kertnél nyugodtabb környezetet nehezen lehet elképzelni.

www.moderncabana.com

A cabana a trópusi szegetek jellegzetes kunyhója, ezzel szemeben a Modern Cabanát  inkább külvárosi luxusvillák kertjeiben lehet megtalálni. Az hőszigetelt üvegtetőnek köszönhetően minden irányba tökéletes a kilátás, az enteriőr személyre szabható. A házikó a gyártó cég internetes oldalán rendelhető meg, ahol az autóvásárláshoz hasonlóan többféle felszereltség illetve méret közül lehet választani. Plusz extraként kérhetsz nagyobb ablakokat, jobb szigetelést, sőt két szárnyú ajtót is. A házikó pilléreken áll, így gyakorlatilag semmiféle alapozás nem szükséges a felépítéséhez. A gyártó lapra szerelve küldi a megrendelt modellt, amit egy nap alatt könnyedén felállíthatsz a kertedben. A legolcsóbb másfél millió forintba kerül, a legdrágább ennek a háromszorosába.

A Metroshed a Modern Cabanához hasonlóan a kilátásra helyezi a hangsúlyt, szinte minden fala hőszigetelő üvegből van, hogy a lehető legtöbbet engedje be a természetből, miközben az esetleges kellemetlenségeket, a hideget, meleget, az esőt és a szelet kívül tartja. Szintén lapra szerelve küldik házhoz, a gyártó szerint két ember maximum három nap alatt fel tudja építeni. A Metroshed lépcsőkkel, verandával tovább bővíthető, sőt kérésre minikonyhát is küldenek hozzá. Az ára öt millió forinttól indul, ami az extrák számával egyenes arányban növekszik.

www.metroshed.com

Az Ecospace az előbbieknél valamivel komolyabb építmény. A sussexi illetőségű cég még a környezettudatos körítésre is ügyelt reklámkampányában, ezért a házikó teteje fűvel borított. Így egyrészt jobban beleolvad a környezetébe, másrészt nem csökkenti a kert méretét. Bár kérdéses, hogy vajon hogyan lehet a ház tetejére felcipelni a fűnyírót, mindenesetre jól néz ki. A házikó a Modern Cabanánál sokkal kifinomultabban néz ki, ráadásul sokkal több extrát választhatunk hozzá.

Az alapmodell mindössze 15 négyzetméteres, és több mint öt millió forintba kerül. Padlófűtést, ablaktetőt, beépített íróasztalt, verandát, sőt minikonyhát, vizes blokkot és tetőtérbe épített alvófülkét is kérhetünk bele, így az ára közel a duplájára növekszik. A konyhához és a fürdőszobához persze a nagyobb alapterületű modellt érdemes választani, az alvófülkéhez pedig nem árt, ha a dőlt tetőt is kérjük.

www.ecospacestudios.com

A mindennel felturbózott 22 négyzetméteres csúcsmodell ára 12 millió forint körül mozog, ezért már egy kisebb lakást is vásárolhatunk Budapesten, egy kevésbé felkapott helyen. Az Ecospace nappal tökéletes iroda, szükség esetén pedig akár kényelmes minigarzon is lehet, mindez a saját kertünkben, pár hektár golfpályának is beillő füvesített telek közepén.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés