free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Vágta és szex a városban

Borsa         Címkék: bor, könyv, nemzetivágta, programajánló, sexésnewyork 0 hozzászólás

Teszünk róla, hogy akkor se unatkozzatok, ha éppen nem a Borsát olvassátok. Minden péteken megmondjuk, hogy mikor, hol keressétek a szórakozást és a kultúrát.

Badacsony a Károly körút partjára költözik, lóversenypálya lesz a Hősök teréből, szénszállító hajó vendégeskedik a Műcsarnokban, a Vörösmarty téren pedig több tonnányi könyv felbukkanása várható. De vajon férjhez megy-e Carrie Bradshaw? Borsa programajánl.

Belváros


A Badacsonyi Borfesztivált akár a Balaton mellett is megtarthatnák, de a szervezők idén alkalmasabbnak ítélték a célra a politikai- illetve szeszesital-fesztiválok egyre bejáratottabb helyszínét, a budapesti Városháza parkot. Május 30. és június 1. között több száz féle borkülönlegességet kóstolgathatunk, míg csak hegyvidékké nem válnak talpunk alatt a macskakövek.

Quimby: www.quimby.hu

Pénteken és szombaton a Szabadság téren, a Zrínyi utcában és a Szomory Dezső téren zajlik majd a Belvárosi Fesztivál. A rendezvény mibenlétét talán ott érdemes megragadni, hogy Harangozó Teri és a Quimby is egyaránt fellép, de lesz vérnyomásmérés, homeopátiás tanácsadás és antik piac is.

Vágta a téren

A magyar, ugyebár lovas nemzet, legalábbis valamikor az volt. A tradíciók tehát adottak, már csak ápolni kell őket. Geszti Péter szerint ennek a legmegfelelőbb módja pedig az, ha a Hősök terét lóversenypályává alakítják.

www.nemzetivagta.hu

A történelmi művészfilmbe illő vízióból május 31-én és június 1-én válik kommersz valóság, amikor is megrendezésre kerül a Nemzeti Vágta. Mivel eddig ilyen még nem volt, ezért amikor döntünk, hogy szeretnénk-e menni, arra kell hagyatkoznunk, hogy a szervezők grandiózus országimázs fesztivált ígérnek, melynek középpontjában a lovashagyományok állnak majd.

Örök élet, álomkabát

Május 30-án este kerül sor a Trafóban az idei évad utolsó premierjére. Az örök fiatalság, a ’pro- és anti-age’ szerek, egészség isten, a szépség és erő, a száguldás, a mindig fokozható luxus, verseny, hatalom, siker, gazdagság, botrány, rajongás, rajongás, rajongás... Aranykor?! Erről (is) szól Kovács Gerzson Péter és a TranzDanz  darabja, az Örök élet termékek.

www.trafo.hu, www.jozsefmusical.hu

Szintén május 30-án bemutató lesz a Madách Színházban is. Andrew Lloyd Webber, a bibliai József legendán, illetve Thomas Mann tetralógiáján alapuló musicaljét, a József és a színes, szélesvásznú álomkabátot a kilencvenes években már játszotta a színház, most pedig újra elővették. A felnőttpukkasztó, szertelen műben Webber végül is fittyet hányva a színpad törvényeinek, egymást követő dalok laza szerkezetű sorában meséli el a kiválasztott fiú történetét, akinek kitaszítottsága és felemelkedése a megbocsátás és a tolerancia példázata.

Hajó a Műcsarnokban

Az A38 ukrán szénszállító hajó immár öt évvel ezelőtt  reinkarnálódott underground szórakozóhelyként a Petőfi híd budai lábánál. A szülinapi rendezvénysorozat következő állomásaként a Műcsarnok látja vendégül a hely szellemét és közönségét. Bár, ha Geszti Péter rendezte volna ezt is, talán magát a hajót is a Hősök terére vontatják… Így is lesz viszont kiállítás, melyen kitűnő fényképészek, többek közt Aknay Csaba, Bácsi Róbert László, Czabán György, Minyó Szert Károly, Szilágyi Lenke másfélszáz fotójával, több tucat koncertplakát, nyolcvan órányi koncertfilm és rengeteg egyéb relikvia segítségével idézik fel az elmúlt öt évet.

www.a38.hu

Június 6-án és 7-én pedig remek nemzetközi fellépőkkel színesített koncertre kerül sor szintén a Műcsarnokban. Az éjszakába nyúló két mulatságon a spanyol és a német-osztrák elektronikus-nujazzes-downtempo színtér legjobbjai játszanak: a Richard Dorfmeisterrel is többször együtt dolgozó duó, a Madrid De Los Austrias, a bécsi downtempo legnevesebb producere, Peter Kruder, a német nujazz-brigád, a Christian Prommer's Drumlesson, a fantasztikus spanyol énekesnő, Burbuja, illetve Cristian Vogel és Patrick Pulsinger.

Irodalom és mozi

Június 5. és 9. között fehér bódék lepik el a Vörösmarty teret, ami azt jelenti, hogy ezúttal nem kézműves vásár lesz, hanem Ünnepi Könyvhét. Méghozzá a hetvenkilencedik. Könyvvásár, felolvasások, dedikálások, ahogy azt kell. Részletes program a honlapon olvasható.

www.borsa.hu, www.sexandthecitymovie.com

Június 5-től a magyar mozikban is látható lesz a Szex és New York című sorozat mozifilmes folytatása. A cselekménnnyel kapcsolatban az elmúlt hónapokban kiszivárogtatott fotók és spoilerek alapján bárki levonhatta már a messzemenő következtetéseket, ám akárhogy is, a Carrie Bradshaw-féle életbölcsességek és Patricia Field stíluspoétikája miatt erősen ajánlott a film megtekintése.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés