free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Színházi fesztiválszezon

Borsa         Címkék: áttekintés, fesztivál, kultúra, nyár, színház 2 hozzászólás

Nyáron, a színházi szezon végével sem maradunk színházi élmény nélkül. Kicsit ugyan messzebbre kell utazni érte, de a cserébe kapunk egy kis fesztiválhangulatot.

A nyárnak általában mindenki örül, itt a jó idő, beköszönt a szabadságok időszaka, nyitnak a strandok, ellenben zárnak a színházak, jó hír viszont, hogy csak épületi szinten. Ugyanis a nyár folyamán is rengeteg színházi előadásba botolhatunk, leginkább csoportosan, fesztiváli keretekbe tömörülve, és a végtelenül hangulatos, szabad ég alatt prezentálva azt. Tehát, ha szemfülesek vagyunk, még intenzívebb színházi élményekben is részesülhetünk, mint év közben. Ehhez kívánunk egy kis ízelítő segítséget adni; hova is érdemes ellátogatni, ha az ember színházra vágyik az uborkaszezonban is?

POSZT

Vagyis Pécsi Országos Színházi Találkozó; a rendezvény idén már a nyolcadik évadot tapossa és kétség kívül ez a színházi szakma legnagyobb hazai fesztiválja. Idén június 5-14. között kerül megrendezésre Pécsen természetesen, és a tíznapos programsorozat alatt tucatnyi versenyprodukció és több mint száz kísérőrendezvény várja az odalátogatókat. Lesznek szakmai beszélgetések, felolvasóestek, koncertek, bábszínházi előadások, hazai és külföldi színházak repertoárjából szemezgetés. Az idei versenyprogramot Kukorelly Endre író válogatta össze, a résztvevő előadások közül a Magyar Színházi Társaság által delegált szakmai zsűri, a MASZK Országos Színészegyesület színész zsűrije, valamint a közönségzsűri dönti majd el, hogy ki az abszolút nyerő. Az odalátogatók biztosan, hiszen minden eddiginél intenzívebb és igényesebb POSZT ígérkezik az idén, és már nem is kell sokat aludni hozzá.

Részletes program: POSZT
Kiknek ajánljuk: mindenkinek kötelező a részvétel!!!

http://poszt.com
POSZT-on az Ivanov és az Úri muri
 
Zalai Nyári Színházi Fesztivál

Ez a fesztivál elsősorban a vígjáték, bohózat és könnyed kikapcsolódás szerelmeseinek kedvez majd, hiszen az Egerváron megrendezésre kerülő - június 17. és augusztus 2. között - elnyújtott minifesztivál repertoárjában elsősorban könnyed nyáresti limonádédarabok szerepelnek. De a színházi programokon túl lesznek komolyzenei koncertek, humortalálkozó, színjátszótábor és reneszánsz hétvégi mulatozás is.

Részletes program: Zalai Nyári Színházi Fesztivál
Kiknek ajánljuk: akik a filmekben is a könnyed és kedvesen butuska vígjátéki műfajt preferálják

Szabad Tér Színház

A Művészet Szabadsága alcímen futó Szabad Tér Színház programsorozat főként a budapesti illetőségű, lustább illetve röghöz kötöttebb színházbarátoknak fog kedvezni, hiszen a június 10-től szeptember 10-ig tartó fesztivál előadásai a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon és a Városmajori Szabadtéri Színpadon kerülnek bemutatásra. A közel száz színdarab között lesznek táncszínházi, opera, operett, musical, zenés illetve prózai színházi előadások is. Rengeteg vendégjáték, a reneszánsz év előtt való tisztelgés gyanánt reneszánsz játékok és mulatságok, továbbá tradicionális vurstli- és vidámpark-hangulat.

Részletes program: Szabad Tér Színház
Kiknek ajánljuk: elsősorban budapestieknek, napközben gyerekekkel is remek program

www.szabadter.hu, www.theaterportal.huiSzabadtéren Puccini, Tihanyban sztepp-tánc

Tihanyi Szabadtéri Játékok

Ha nyár, akkor Balaton. És szerencsére nemcsak a vízisport-, zene-, motor- vagy széplányok- szerelmeseinek kedvez a "nagytó" partja, hanem a színházkedvelőknek is. A Tihanyi Szabadtéri Játékok július 4-től augusztus 16-ig minden pénteken és szombaton jelentkezik előadásokkal, illetve a vasárnapok minden esetben esőnapként funkcionálnak, mert az időjárás egy szabadtéri programnál igen csúnyán keresztbe tehet ugye. A csodálatos környezet szinte már garancia a kellemes programra, a színi felhozatal nem kevésbé, de lesznek még koncertek, és a tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra fellép a Steps of the Celts ír sztepp-tánc együttes Catherine Gallagher "főkopogó" vezetésével.

Részletes program: Tihanyi Szabadtéri Játékok
Kiknek ajánljuk: akik minden szabad percüket vízparton szeretnék tölteni, és nem riasztja őket a tömeg

Nagyszebeni Nemzetközi Színházi Fesztivál

A Nagyszebeni Nemzetközi Színházi Fesztivál idén már a 15. évébe lépett, de nemcsak ezért lesz érdekes az idén május 28. és június 8. között megrendezésre kerülő programsorozat. Hanem mert az utóbbi évekkel ellentétben idén magyar résztvevője is lesz a fesztiválnak, méghozzá az Örkény Színház: Apátlanul című darabja. Az előadás június 7-én 19 órakor vendégszerepel Nagyszebenben, mellette pedig érdemes lesz még a többiekre is odafigyelni, mert részt vesz az Odin Teatret - Eugenio Barba Salt című előadása, a Cameri Theatre Silviu Purcarete Lulu, Godot-ra várva, Faust produkciói, Bocsárdi László Don Juan rendezése és természetesen nemzetközi fesztivál révén számos külföldi - európai, ázsiai, amerikai - vendégelőadás.

Részletes program: Nagyszebeni Nemzetközi Színházi Fesztivál
Kiknek ajánljuk: ínyenceknek és a nemzetközi ingerekre vágyóknak

www.orkenyszinhaz.hu, www.szegediszabadteri.huNagyszebenben Örkény, Szegeden meg a Dóm

Szegedi Szabadtéri Játékok

A végére hagytuk a legpopulárisabb össz-színházi megmozdulást, a hagyományos Szegedi Szabadtéri Játékokat. Ha a POSZT a legrangosabb, akkor ez a legnagyobb és legpuccosabb, de ez esetben nem szeretnénk semmilyen negatív felhangot kanyarítani a szófordulathoz. A szegedi parádé több mint 75 éves múltra tekint vissza, és méltán a leghíresebb szabadtéri színházi sorozat. Különlegessége a rengeteg itt bemutatott premier, nemzetközi produkció és a Szegedi Dóm díszletként kezelt gyönyörű épülete. Presztízsfesztivál, ne szépítsük, de örüljünk neki, mert megérdemli!

Részletes program: Szegedi Szabadtéri Játékok
Kiknek ajánljuk: a nagyszabású produkciókra vágyóknak, és a vastagpénztárcájúaknak, de leginkább ezen előbbiek kereszteződésénekLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés